یکشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
حسین علایی از فرماندهان شجاع ایران است/ پیش از شهادت سرداران از آنها یاد کنیم

علی مطهری گفت: در زمانی که همه درصدد سرنگونی شاه بودند و در زمانی که کمونیسم‌ها و مجاهدین فعالیت زیادی داشتندحسین علایی با فکر سالم راه درست مبارزه را انتخاب کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، علی مطهری در رونمایی از کتاب «پسر آشیخ محمود» که یکشنبه 28 خرداد در مؤسسه مطبوعاتی روزنامه ایران برگزار شد، گفت: نکته‌ای که درباره حسین علایی وجود دارد این است که زمانی که با او در دانشگاه درس می‌خواندیم فکر سالم و بدون انحراف او بود. در زمانی که همه درصدد سرنگونی شاه بودند و در زمانی که کمونیسم‌ها و مجاهدین فعالیت زیادی داشتند با فکر سالم راه درست مبارزه را انتخاب کرد.

وی افزود: درباره این موضوع خیلی دشوار نبود که در کنار شهید مطهری باشم و فکر سالم داشته باشم اما حسین علایی بدون نزدیکی به فردی تشخیص می‌داد که جهت راه مبارزه را انتخاب کرد. او در دانشگاه تبریز جز گروه شیخ‌ها بود و مبارزه جدی داشت و برای این مبارزه بازداشت و زندانی شد که شجاعت او قابل تقدیر است.

علایی در کتاب آورده زمانی به ارومیه می‌رود و در سپاه آنجا عکس شهید مطهری را روی دیوار می‌بیند و سؤال می‌کند که چرا عکس مطهری نیست؟ آنها پاسخ می‌دهند که چون شهید مطهری در کتاب نهضت‌های اسلامی از شریعتمداری به عنوان مرجع نام برده است که علایی با آنها در این رابطه بحث می‌کند و آنها را قانع می‌کند که عکس مطهری را هم به دیوار بزنند.

مطهری ادامه داد: به نظرم بهتر است پیش از شهادت بزرگان نظامی آنها را بزرگ بداریم خیلی بهتر است که وقتی به شهادت برسند از آنها یاد کنیم. جامعه باید بداند در کنار سردار سلیمانی سرداران بزرگ دیگری هم داشتیم

نسل امروز فاقد سواد تاریخی است

سید رضا صالحی امیری گفت: آنچه از شخصیت حسین علایی می‌شناسیم باعث می‌شود که به روایت تاریخی او اعتماد کرد. البته اعتماد کردن به خاطرات و رعایت بی‌طرفی امروز در دانشگاه‌های معتبر تدریس می‌شود و ایران نیز نیازمند به آموزش این مهم به صورت آکادمیک با متدلوژی تدوین تاریخ شفاهی است.   

او ادامه داد: این‌که رسانه ملی به یک فرد توده‌ای و همکار سابق ساواک اطمینان می‌کند، جای تاسف نیست و حتی جای تعجب نیست، اما جای تاسف و تعجب اینجاست که چرا رسانه ملی از صدها بل هزاران انسان بافضیلت و روایتگر صادق انقلاب برای توصیف و تبیین تاریخ این سرزمین بهره نمی‌برد. 

رئیس سابق کمیته المپیک بیان کرد: نسل امروز دارای حافظه تاریخی نیست و فاقد سواد تاریخی. لذا امروز بیش از هر زمان دیگر جامعه به این مهم نیازمند است تا واقعیت‌های تاریخی خود اعم از تلخ و شیرین را بدانند و بخوانند و عبرت بگیرند. لذا از این منظر اگر به جای حسین علایی بودم به جای عنوان «پسر آشیخ محمود» نام آن را «مقاومت در مسیر منافع ملت» می‌گذاشتم.

رضا صالحی امیری گفت: به نظرم حسین علایی از قدرت‌طلبی به قدرت‌گریزی، از خودمحوری به خدامحوری، منفعت‌گرایی به اخلاق‌گرایی، ابهام‌گرایی به شفافیت‌گرایی، فردگرایی به مردم‌باوری و از انگ‌زنی به اخلاق‌محوری حرکت کرده است. او از شایعه پرهیز و حقیقت را در مسیر خود قرار داده است. از سیاست‌بازی گریزان به سیاست‌ورزی روی آورد.  

او افزود: صداقت، سلامت و صراحت از حسین علایی تصویر انسانی در تراز انقلاب اسلامی در ذهنیت جامعه ایجاد کرد که شایسته قدرشناسی است. 

مبارزه با صهیونیسم خط روشن کارنامه علایی

در ادامه محسن حاج میرزایی، وزیر اسبق آموزش و پرورش گفت: همان طور که ما انسان‌ها حافظه‌ایی داریم و این حافظه منشا ساخت فرهنگ و تمدن و زندگی کردن برای ماست و اگر ارتباط افراد با حافظه‌شان قطع شود، ممکن است که راه خانه را گم کنند و حتی نامشان را هم فراموش کنند، حافظه ملی ما نیز همین ثبت رویدادهاست و دیدگاه افرادی که در متن این رویدادها اقدام کردند و ارزش آفریدند.

او افزود: این حافظه کمک می‌کند که ما از خطاهایمان اجتناب کنیم، یعنی حافظه به ما کمک می‌کند که انباشت دانش به وجود بیاید و با انباشت دانش است که مسیر پیشرفت هموارتر شود. بخش کوچکی از دانش آن چیزی است که در خبرها منتشر می‌شود، آنچه که ناشی از چرایی و چگونگی است که معمولا در بطن تاریخ شفاهی قابل فهم و انعکاس است، دانش ناب است و جامعه ما به این دانش احتیاج دارد که به نظر می‌رسد متاسفانه این دانش در سرزمین ما خیلی قیمت ندارد.

این وزیر اسبق آموزش و پرورش بیان کرد: اگر ما استمرار نداشته باشیم و فهم خود را به هم منتقل نکنیم، خطاهایمان تکرار خواهد شد. 

محسن حاج‌میرزایی گفت: به نظرم نام حسین علایی با مبارزات قبل از انقلاب پیوند خورده است؛ چنانکه در کتاب هم از رویداد 29 بهمن تبریز و نقش‌آفرینی او یاد شده و هم در جنبش دانشجویی ایران حضور فعال داشته است. لذا به نظرم اگر بخواهیم تبیین دقیقی از او ارائه کنیم بدون توجه به نقشش به ویژه در خطه گسترده آذربایجان امکان‌پذیر نیست. 

او ادامه داد: همچنین شکل‌گیری تشکل‌های دانشجویی ایمانی، معتقد و متدین و عامل به احکام اسلامی و علاقه‌مند به انقلاب اسلامی که به نظرم حسین علایی نقش مهمی در آن داشت. او در تبریز آن زمان که مرکز فعالیت عناصر اصلی گروهک‌های مختلف بود، نقش یک پایه مطمئن برای انقلاب اسلامی را ایفا کرد. 

این مقام سیاسی اسبق اظهار کرد: کمک در تشکیل سپاه تبریز و ایجاد نیروی دریایی سپاه از فعالیت‌های موثر اوست و بحث استکبارستیزی و مبارزه با صهیونیسم در تمام این دهه‌ها جزء خطوط روشن و فعالیت‌های جدی حسین علایی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها