جمعه ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۷
رهبر انقلاب به نویسندگان جنگ حکم جهاد دادند/ راه‌اندازی نهضت جمع‌آوری خاطرات دفاع مقدس ضرورت دارد

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: در حال حاضر که سی‌و‌پنج سال از جنگ فاصله گرفته‌ایم، اگر گذشته را نگاه کنیم و روش فعلی را پیش بگیریم، پیشرفتی نخواهیم داشت.

سردار عباس بایرامی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره آینده کتاب‌های دفاع مقدس و با توجه به گذر زمان و پرکشیدن تدریجی رزمندگان عنوان کرد: پاسخ به این مسئله سخت است، سخت از باب ناراحتی ما نسبت به این موضوع. تا اکنون دریافت‌ها نسبت به این واقعه بزرگ کم نبوده است؛ یعنی خیلی از استان‌ها و یگان‌ها و تعدادی از سازمان‌ها، سازمان‌هایی که ایثارگر داشته‌اند، دریافت‌هایی داشتند.

وی افزود: الان می‌بینیم بیش از ٢٧ هزار عنوان کتاب دفاع مقدسی داریم که بخش اعظم آن خاطرات جنگ و دفاع مقدس است و در حال حاضر در مخازن به صورت کاغذی، خاک می‌خورد و محتوای کاملی برای انتشار به صورت کتاب ندارد تا به عرصه فرهنگی بیاید. نسبت هشت سال دفاع مقدس، با این دریافت‌ها، نسبت کمی است.

بایرامی عنوان کرد: به نظر می‌رسد رهبر انقلاب این چالش را به خوبی تشخیص دادند که در ٣١شهریور ٩٩ در جملاتی کوتاه در این باب اظهار نظر کردند. به اعتقاد بنده، رهبر انقلاب به نویسندگان جنگ حکم جهاد دادند و گفتند: بیست‌سی سال آینده بسیاری از شما نیستید. هرچه از زمان دفاع مقدس فاصله می‌گیریم، باید معرفت ما افزوده شود و این افزوده شدن معرفت به این معناست که مردم ما، جامعه ما، باید بینش بهتری نسبت به موضوع پیدا کنند.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور تصریح کرد: سال گذشته رهبری در نشست ٣٠ شهریور پیشکسوتان فرمودند: «دفاع مقدس را باید همانگونه که خودتان در آن زمان شاهد بودید، روایت کنید که جوان و نوجوان امروزی نیز درک کنند، این یعنی اثرگذاری دفاع مقدس.»

وی افزود: پله اول این است که ما بتوانیم خالصانه این مسیر را ادامه دهیم و بگوییم چه اتفاقاتی افتاده است. در حال حاضر که سی‌و‌پنج سال از جنگ فاصله گرفته‌ایم، اگر گذشته را نگاه کنیم و روش فعلی را پیش بگیریم، پیشرفتی نخواهیم داشت. این یک واقعیت است که در آینده نیز بسیاری از این عزیزان را از دست می‌دهیم و با روند فعلی پیشرفتی در ادبیات دفاع مقدس نخواهیم داشت. لذا به نظر من، یک نهضت خودنوشت و یک نهضت جمع‌آوری باید راه‌اندازی شود.

بایرامی مطرح کرد: نهضت بزرگ جمع‌آوری در دو بعد باید اجرا شود. اول خودنوشت‌های خود بچه‌های جنگ و حتی خانواده‌شان و دوم مردمی که مطلبی در مورد شهید، رزمنده‌ یا واقعه‌ای می‌دانند، حتی این مردم یا سازمان‌ها و اداراتی که درگیر بودند.

وی افزود: نهضت جمع‌آوری بر اساس یک شیوه خاص می‌توانند با حمایت شبکه بزرگ بسیج، از شبکه بزرگ دانش‌آموزان کمک بگیرد. مثلا بگوییم هر دانش‌آموز مقطع دبیرستانی یک خاطره از رزمنده فامیل، آشنا، همشهری، هم‌محله‌ای جمع‌آوری کند یا از ظرفیت بزرگ دانشجویی و دانشجویان استفاده کنیم تا بخش اعظم این خاطرات را بتوانیم دریافت کنیم.

بایرامی مطرح کرد: اینکه بگوییم برای هر رزمنده این فرصت وجود دارد که بتوانیم یک کتاب بنویسیم، شاید ادعا‌ی بزرگی باشد، ولی می‌توان از هر رزمنده‌ای یک یا چند خاطره و مطلب جمع‌آوری کنیم. این پروژه امکان انجام دارد. من به دلیل وظیفه‌ام در سازمان ادبیات تاریخ بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، این گام را از سال گذشته برداشته‌ایم و تاکید کردیم، محور کار ما جمع‌آوری همین خاطرات است که با کمک سازمان پیشکسوتان در حال انجام است.

رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس کشور ابراز امیدواری کرد: ان‌شاءالله؛ مجموعه‌های دیگر مثل سپاه و ارتش، نیز در این موضوع فعالیت کنند. یا حتی دانش‌آموزان و آموزش‌و‌پرورش و دانشگاه‌ها پای کار بیایند و بتوانیم کار را وسیع‌تر دنبال کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها