خراسانرضوی- جواد موگویی پژوهشگر و مستندساز با اشاره به اندیشهها و تفکرات شهید بهشتی گفت: «شهید بهشتی» باب گفتگو را نمیبندد.
این پژوهشگر با بیان اینکه بچههای حزب اللهی از کار تشکیلاتی درک و فهم مشترکی ندارند، به علت انحلال حزب اشاره کرد و افزود: حزب نیاز به مشترکات بیشتر دارد، شهید بهشتی وقتی حزب را تشکیل میدهد همه را از موتلفه، طیف مجاهدین انقلاب، روحانیت و ... دعوت میکند که به حزب ملحق شوند که این ایده موفق نبود .
وی با بیان اینکه بعد از تشکیل حزب اختلافات ابتدا سر مصدق و کاشانی اتفاق میافتد، گفت: در ادامه در مباحث اقتصادی اختلافات گسترش پیدا میکند و اختلافات به قدری زیاد میشود که در سال ۶۲ کابینه دو قسمت میشود.
این پژوهشگر با اشاره به سابقه اختلاف نظر شهید بهشتی با منافقین، بیان کرد: بهشتی اعتقاد به حزب و سازمان داشت و فکر میکرد میتواند منافقین را جذب کند اما این ایده شکست خورد.
وی افزود: از سال ۵۲ روند تغییر ایدئولوژی منافقین شروع شد و عدهای مارکسیسم و عدهای مسلمان شدند که مسلمان آن مسعود رجوی بود.
وی با بیان اینکه شهید بهشتی باب گفتگو را نمیبندد، گفت: تاریخ محل اختلاف است.
در ادامه این نشست محسن ذوالفقاری نویسنده کتاب «تشکیلات بهشتی» بیان کرد: شهید بهشتی از دوران کودکی دغدغه کار جمعی داشته است و کتاب «من محمد حسینی بهشتی» هستم، تمام زندگی وی از دوران کودکی و نوجوان در این کتاب از زبان خود ایشان امده است.
وی افزود: شهید بهشتی در مورد رهبر تشکیلات چند ویژگی بیان می کند که یکی از آن موارد مقتدر و مهربان بودن است.
نویسنده کتاب «تشکیلات بهشتی» گفت: اگر انقلاب اسلامی اکنون در اینجا است، پشت آن یک تفکرات و اندیشهای وجود دارد که بسیار قوی است و حرفی برای گفتن داشته است.
ذوالفقاری در خصوص نقطه شاخص کتاب خود، افزود: یک موردی که برای شهید بهشتی خیلی پررنگ تر است، این است که هر کسی از نگاه و زاویه دید خود و بر اساس اندیشه و جناح بندی شهید را روایت می کند و من در این کتاب سعی کردم همه تفکرات شهید و تشکیلات را روایت کنم و در آن سانسور و جناح بندی نباشد.
نظر شما