رخدادهای ادبیات در هفتهای که گذشت؛
از درگذشت دو نویسنده مشهور تا انتشار ویراست جدید «دستور خط فارسی»
از مهمترین اخبار هفته هفدهم (از هفدهم تا بیست و سوم تیر ماه) امسال میتوان به برپایی مراسم تشییع پیکر احمدرضا احمدی، از شاعران بزرگ معاصر و نیز برگزاری نشست شعرخوانی «از غدیر تا مباهله» اشاره کرد.
ر. اعتمادی درگذشت
رجبعلی اعتمادی، نویسنده کتابهای عامهپسند از دنیا رفت.
درگذشت و برپایی مراسم تشییع احمدرضا احمدی
مراسم تشییع پیکر احمدرضا احمدی، شاعر و نویسنده بزرگ معاصر پنجشنبه ۹ صبح بیست و دوم تیرماه برگزار شد. این شاعر که در آغاز ورودش به دنیای شعر مورد حمایت فروغ فرخزاد قرار گرفت، آغازگر سبک موج نو در دهه ۴۰ بود و در حوزه ادبیات کودک نیز فعالیتهای چشمگیری داشت. احمدی در سالهای اخیر به نقاشی نیز رو آورده بود. از آثار وی در حوزه شعر میتوان به «دفترهای واپسین»، «دفترهای سالخوردگی»، «هزار اقاقیا در چشمان تو هیچ بود» و «روزی برای تو خواهم گفت» و از آثارش در حوزه کودک میتوان به «دیگر در خانه پسرک هفت صندلی بود»، «دخترک ماهی تنهایی» و «مزرعه گلهای آفتابگردان» اشاره کرد.
عصر شعر مباهات برگزار شد
در آستانه روز مباهله، عصر شعری همراه با رونمایی از کتاب «مباهات» در کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد. در این عصر شعر که با حضور جمعی از شاعران آیینی کشورمان از جمله علی انسانی، علیرضا قزوه، مرتضی امیری اسفندقه، ناصر فیض، محمود حبیبیکسبی و مصطفی محدثیخراسانی برگزار شد، کتاب «مباهات» شامل گزیده اشعار با موضوع مباهله رونمایی شد.
انتشار نسخه الکترونیک ویراست جدید «دستور خط فارسی»
با گذشت دو دهه از انتشار نخستین نسخه «دستور خط فارسی»، فرهنگستان زبان و ادب فارسی بهتازگی ویراست جدید این اثر را همزمان با سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران منتشر کرد و برای سهولت دسترسی به ویراست جدید «دستور خطّ فارسی» نسخه الکترونیک آن نیز بر روی وبگاه فرهنگستان زبان و ادب فارسی بارگذاری شد تا پژوهشگران و علاقهمندان به زبان فارسی بتوانند از آن استفاده کنند.
محفل شعر«غدیر تا مباهله» برگزار شد
محفل شعر «غدیر تا مباهله»با حضور جمعی از شاعران و استادان شعر آیینی در تالار مهر حوزه هنری برگزار شد. در این محفل شعر که 17 تیر به همت مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری برگزار شد، محمود حبیبیکسبی که مدیریت اجرای این برنامه را به عهده داشت، گفت: عید مباهله از اعیاد شیعی است که در سالهای اخیر بیشتر به آن پرداخته شده و علاقهمندان بیشتر از این عید اسلامی و قرآنی شنیدهاند.
برگزاری نشست شورای سیاستگذاری ستاد بزرگداشت حافظ
محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در نشست شورای سیاستگذاری ستاد بزرگداشت حافظ بر انجام یادبود ملی و فراملی در هفته حافظ تاکید کرد. محمود شالویی در این نشست که 17 تیر ماه در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد، ضمن تاکید بر انجام یادبود ملی و فراملی در هفته حافظ عنوان کرد: باتوجه به اینکه در آستانه شروع سال تحصیلی هستیم، حضور دانش آموزی را نیز میتوانیم در این رویداد مهم موردتوجه قراردهیم. البته اختصاص زنگ مدارس به مناسبت یادبود حافظ در سطح ملی به دلیل گسترده بودن کار امکانپذیر نیست. این پیشنهاد باید در شورای عالی آموزش و پرورش مطرح شود و بهتر این است که پویش دانش آموزی داشته باشیم. همچنین میتوان اشعار حافظ را بر اتوبوسهای شعری یا بیلبوردهایی در سطح شهر نوشت و نگارههای و نقاشیهایی از اشعار وی انجام داد. باید چند برنامه مهم ادبی و هنری را نیز در سطح استان فارس و سایر شهرهای کشور و حتی خارج از کشور تدارک ببینیم.
فراخوان ششمین جشنواره ملی موسیقی شمس و مولانا منتشر شد
ششمین جشنواره ملی موسیقی شمس و مولانا با هدف تولید آثار فاخر هنری با موضوعات معرفت، اخلاق، ادب و عرفان این دو قطب ادبیات فارسی برگزار میشود.
رقابت بیش از ۴۰۰ اثر در هفتمین جشنواره ملی داستان کوتاه
دبیر هفتمین جشنواره ملی داستان کوتاه بلقیس گفت: ۴۲۵ اثر از سراسر کشور به دبیرخانه ملی این جشنواره ارسال شده است.
داوران سومین دوره جایزه گلستان مشخص شدند
بر اساس اعلام دبیرخانه، اسماعیل امینی، سعید بیابانکی، زهیر توکلی، سیدبشیر حسینی، رضا رفیع، محمدمهدی سیار، شهارم شکیبا، حامد عسگری، ناصر فیض، مژده لواسانی، علیمحمد مودب و امید مهدینژاد داوران این دوره جایزه گلستان هستند.
مهلت شرکت در چهارمین دوره مسابقه «خودنویس» تمدید شد
مهلت ارسال اثر به چهارمین دوره مسابقه داستاننویسی «خودنویس» با موضوع عزت ملی تمدید شد. پیش از این مهلت ارسال آثار به دبیرخانه مسابقه، 14 تیر ماه بود که به دلیل استقبال مطلوب این فرصت تمدید شده و علاقهمندان میتوانند تا 28 مرداد ماه آثار خود را به نشانی info@saadpub.ir ارسال کنند.
نظر شما