معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایشگاه عروسکی پوشش اقوام بازدید کرد.
در این بازدید مسئولین غرفههای این نمایشگاه در مورد این ۱۰۰ عروسک و پوششهای آنها به معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح دادند.
یاسر احمدوند در مورد این رویداد گفت: در نمایشگاه پوشش اقوام ایرانی که به همت دبیرخانه صنایع فرهنگی ایران، در قالب عروسکهای مناطق مختلف برپا شده، عروسکهای مختلف از مناطق مختلف با تأکید بر پوشش اقوام که معمولاً برگرفته از افسانهها و خردهفرهنگهای مناطق هستند حضور دارند.
احمدوند درخصوص کاربردهای این سبک نمایشگاهها گفت: نمایشگاه میتواند ایدههایی برای صاحبان صنایع فرهنگی و تولیدکنندگان داشته باشد. این عروسکها و پوششها آورده خوبی برای فرهنگ ایرانی هستند. تنوع پوشش عروسکها و همینطور فلسفه تولید این پوششها که در کنارشان آماده شده بود بسیار خاص بود.
این پوششها معمولاً مربوط به افسانهای یا داستانی از اقوام ما است. همینطور هنر تولید لباسهای مختلف خصوصاً برای بانوان هم زیبا است هم دارای شرایطی است که حجاب مورد نیاز زنان را حفظ میکرده و آمیخته با هنر و فرهنگ است.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص عملیاتی شدن پوششهای گوناگون اقوام و تزریق به جامعه امروز با توجه به نمایشگاه جومه گفت: یکی از کارها گردآوری و پژوهش است که به همت کانون فرهنگی هنری دایا انجام شده است. در مرحله دوم در جشنواره فیروزه که چند روز آینده برگزار خواهد شد صاحبان صنایع و مشاغل بخش خصوصی و بخش دولتی در یک رویداد بهطور اشتراکی در مورد تولید این آثار گفتوگو خواهند کرد.
او افزود: تسهیلاتی برای حمایت از این پوششها و عروسکها پیشبینی شده است. معاونت فرهنگی وزارت ارشاد بسته حمایتی را برای حمایت از صنایع خلاق بهطور ویژه در حوزه مد و لباس طراحی کرده که بخشی ارائه شده، بخشی در رویداد فیروزه اطلاعرسانی خواهد شد. این حمایتها هم بسته مالی حمایتی است هم مشاورههای تولید و راهاندازی کسبوکار، هم اعطای مجوزهای لازم با عنوان مؤسسات فرهنگی به کسانی که فعال در این حوزه هستند. امیدواریم بتوانیم بازارسازی مناسب هم انجام دهیم.
وی در پایان گفت: به نظرم نمایشگاه جذابی است و از خانوادهها دعوت میکنم از آن بازدید کنند.
نظر شما