شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۵
ما همان تصمیماتمان هستیم!

این کتاب بیان می‌کند بهبود دانش و مهارت تصمیم‌گیری برای تک تک ما  چه در زندگی و چه در محیط کار ضروری است. ما همان تصمیماتمان هستیم چراکه انتخاب‌های ما منجر به دستاوردها و پیامدهای مثبت و منفی می‌شود و تقویت عضله تصمیم‌گیری قطعا منجر به پدیدآمدن نسخه بهتری از ما می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بهبود دانش و مهارت تصمیم‌گیری برای تک تک ما  چه در زندگی و چه در محیط کار ضروری است. ما همان تصمیماتمان هستیم چراکه انتخاب‌های ما منجر به دستاوردها و پیامدهای مثبت و منفی می‌شود و تقویت عضله تصمیم‌گیری قطعا منجر به پدیدآمدن نسخه بهتری از ما می‌شود. هم تصمیم غلط خطرناک است و هم بی تصمیمی و برای جلوگیری از هر دوی آنها لازم است مهارت‌های تصمیم گیریمان را بهبود ببخشیم و یاد بگیریم چطور باید احتمال تصمیم درست گرفتنمان را بالا ببریم.

در کتاب «راهنمای تصمیم‌گیری» بیان شده است که دلایل مختلفی وجود دارد که چرا تصمیم‌گیری برای مدیران حیاتی است. این دلایل عبارتند از:

دستیابی به اهداف: مدیران بر اساس مأموریت و چشم‌انداز سازمان تصمیم می‌گیرند. تصمیم‌گیری خوب برای دستیابی به آنها و تضمین موفقیت سازمان حیاتی است.

تخصیص منابع: مدیران باید منابع را به طور موثر برای دستیابی به اهداف شرکت تخصیص دهند. تصمیم‌گیری به مدیران کمک می‌کند تا نحوه توزیع منابع و اطمینان از استفاده بهینه از آنها را تعیین کنند.

شناسایی و حل مشکلات: مدیران اغلب با مشکلات پیچیده‌ای روبه‌رو هستند که آنها را ملزم به ارزیابی گزینه‌های مختلف و انتخاب بهترین مسیر عمل می‌کند. تصمیم‌گیری موثر می‌تواند به شناسایی مشکلات و ارائه راه‌حل‌های قابل اجرا کمک کند.

بهبود بهره‌وری: مدیران مسئول اطمینان از تکمیل کارآ و مؤثر کار هستند. تصمیم‌گیری خوب می‌تواند به افزایش بهره‌وری کمک کند و اطمینان حاصل کند که سازمان با حداکثر اثربخشی عمل می‌کند.

تقویت همکاری: مدیران باید برای دستیابی به اهداف مشترک با دیگران همکاری کنند. تصمیم‌گیری خوب، همکاری، ارتباط و کار تیمی را بین کارکنان و ذینفعان تقویت می‌کند. مدیریت ریسک: تصمیم‌گیری به مدیران کمک می‌کند تا ریسک‌ها را شناسایی و ارزیابی کنند و بهترین راه را برای کاهش یا مدیریت آن‌ها تعیین کنند. به طور کلی، تصمیم‌گیری مناسب برای مدیران در دستیابی به موفقیت سازمانی، بهبود بهره‌وری، افزایش همکاری و مدیریت ریسک‌ها حیاتی است.

این کتاب به سوالاتی چون تصمیم‌گیری چه هست و چه نیست؟، چه تصمیم‌هایی به عنوان تصمیم سخت تلقی می‌شوند؟، تصمیم‌گیری چگونه انجام می‌شود؟، برای تحلیل‌های پشتیبان تصمیم چه ابزارهایی وجود دارد؟، تفاوت‌های تصمیم‌گیری فردی و گروهی چیست؟، تصمیم گیرندگان خوب چه خصوصیاتی دارند؟، چطور ارتباطات و استدلال‌های لازم برای تصمیم‌گیری را سازماندهی کنیم؟ و مزایا و منافع تصمیم‌گیری مؤثر کدام‌ها هستند پاسخ می‌دهد.

مدیران در همه سطوح و به خصوص مدیران ارشد که درگیر تصمیمات استراتژیک و حساس سازمان هستند، حتماً ضروری و حیاتی است که با دانش و مهارتهای تصمیم‌گیری آشنا شوند و بنابراین مطالعه این کتاب یا کتابهای دیگر در زمینه تصمیم‌گیری برای آنها ضرروری است.

کارشناسانی که هم در امر تصمیم سازی برای مدیران مشارکت دارند و هم برای حوزه کاریشان نیازمند اخد تصمیمات درست هستند لازم است به مطالعه این کتاب بپردازند. تمامی کسانی که می‌خواهند وارد پست‌های مدیریتی شوند حتماً لازم است با تصمیم‌گیری آشنا شوند و این کتاب می‌تواند نقطه شروع مناسبی باشد.

همچنین این کتاب برای افرادی که فکر می‌کنند ضعف در تصمیم‌گیری دارند، دانشجویان رشته مدیریت و MBA که می‌خواهند با مبانی تصمیم‌گیری آشنا شوند توصیه می‌شود زیرا ضعف در تصمیم‌گیری معادل در آغوش گرفتن هیولای شکست است.

در مورد تصمیم گیری کتابهای متعددی نوشته شده است، اما یا در حد یک فصل از کتابهای درسی مدیریت است یا بسیار مفصل این مقوله را توضیح داده که از حوصله و وقت مخاطب خارج است. این کتاب به صورت مختصر و مفید شما را با تصمیم‌گیری آشنا می‌کند و می‌توانید به کمک آن تندآموزی کنید و با اختصاص زمان کمتر و مطالعه چندباره کیفیت تصمیماتتان را بالا بیرید.

کتاب «راهنمای تصمیم‌گیری» اثر نیل راسل جونز با ترجمه فرشید عبدی در 110 صفحه و با قیمت 149000 تومان از سوی انتشارات پویش مدام روانه بازار نشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها