نرگس جودکی در مجموعه داستان «میکشمت بیشرف» که امسال در پنجمین دوره کتاب سال البرز شایسته تقدیر شناخته شد، داستانهایی واقعگرا و عینی را برای خوانندگان ساخته و پرداخته است.
دیگر داستانهای این مجموعه، «لیلیام»، «گلین»، «دو زن»، «مرغ عشق»، «کیک اسفنجی»، «بوی خون»، «کاش یلدای، یلدای من به سرشود»، «جکیگور»، «تو مسئول گلت هستی»، «چشم بادامی» و «شنبهزا تا جمعهزا» را شامل میشوند.
یکی از دستانهای جذاب این کتاب، «گلین» نام دارد. گلین اسمی ترکی به معنای آن عروس است. در این داستان گلین، قربانی سنتهای جامعهای روستایی است که محدودیتها فقط شامل مدرسه وسایل حمل و نقل شهری و امکانات اولیه زندگی نیست و محدویتهای فرهنگی و بومی یک منطقه قبیلهای را دربردارد که معتقد است دختر نباید با فرد غریبه ازدواج کند. داستان، پایان بستهای دارد و همه چیز با مرگ گلین به پایان میرسد. این داستان دارای بعد غمانگیز بودن است.
در داستان «دو زن» نیز دو شخصیتِ زن، همسرانی هستند که از جانب شوهر خود آسیب پذیرفتهاند. شخصیت اول زنی است که همسر پزشکی شده که آن مرد زن اول دارد و برای سرگرمی و تنوع دختر نوجوانی را صیغه میکند و شخصیت دیگر خانم وکیل است که همسرش مدام برای او خط و نشان میکشد که نباید پرونده کاری را قبول کند. باید در خانه بماند و از فرزندش مراقبت کند.
آخرین داستان این مجموعه نیز «شنبهزا تا جمعهزا» نام دارد که از زبان شخصیت زن داستان روایت شده که فرزندش قربانی خرافات و عقاید خانوادهای سنتی است، خانوادهای که به خواندن ورد و باورهای عوام اعتقاد دارد. عقاید منحط و غیر علمی و بیاساس مادر حسام بر حسام تاثیرگذار بوده است. در این داستان خواننده شاهد کشمکشهای بیهوده و بیفرجام شخصیت زن در برابر جهل و خرافات اطرافیانش هستیم.
در بخشی از این داستان میخوانیم: «مادر حسام تخممرغ توی دستش را با زغال خط میکشد. شنبهزا تا جمعهزا، خاله و دایی و عمه، از این راسته تا اون راسته، بترکه چشم حسود و بخیلش. چند سکه توی کاسه اسپند میگذارد و مدام ورد میخواند و به نوزاد فوت میکند.»
نشر نامه مهر، کتاب «میکشمت بیشرف» را در 92 صفحه و قیمت 60 هزار تومان عرضه کرده است.
نظر شما