چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶
«باخه یعنی لاک‌پشت» روایت انسان‌های ساکت ولی دغدغه‌مند است

الهام اشرفی، نویسنده کتاب «باخه یعنی لاک‌پشت» گفت: باخه داستان انسان‌هایی است که با اینکه در جامعه شلوغ و پرتلاطم زندگی می‌کنند اما به دلیل موقعیت اجتماعی‌ و نوع رفتارشان انسان‌های آرام و ساکتی هستند که دغدغه‌مند هستند ولی دیده نمی‌شوند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، الهام اشرفی در برنامه «جلد دوم» تلویزیون اینترنتی کتاب با اشاره به اینکه «باخه یعنی لاک‌پشت» شامل 11 داستان کوتاه است و در همۀ آنها پرسوناژهای مختلف در یک مجتمع مسکونی شکل می‌گیرد که وضعیت جاری حاکم بر ذهن و روان جامعۀ امروز ایران را به تصویر می‌کشد، درباره انتخاب اسم کتاب خود، بیان کرد: در سال‌هایی که دانشجو بودم همیشه از کنار کافه‌ای که اسم آن «باخه» بود رد می‌شدم و گرچه اصلاً وارد آن کافه نشدم اما طبق دیده‌های خود که به عنوان رهگذر از کنار آن رد می‌شدم، داستان‌ها و ایده‌های ذهنی خود را براساس آن ساختم و نوشتم. از نظر من، انتخاب این اسم متناسب با فضای ابهام‌آمیز داستان‌ها نوشته شده که باعث می‌شود در ذهن‌ها ماندگار بماند و همچنین خود لاک‌پشت هم زندگی سوال برانگیزی دارد.  

وی گفت: باخه داستان انسان‌هایی است که با اینکه در جامعه شلوغ و پرتلاطم زندگی می‌کنند که همه در حال فعالیت هستند اما به دلیل موقعیت اجتماعی‌ و نوع رفتارشان انسان‌های آرام و ساکتی هستند که دغدغه‌مند هستند ولی دیده نمی‌شوند. بنا داشتم داستان‌هایی با محوریت زنان بنویسم چون با دنیای زنانه بیشتر آشنا هستم و پیشتر برای تمام نوشته‌های کتاب طرح‌هایی داشتم که بیشتر در ذهن من وجود داشتند. از نظر من، یکی از نقاط قوت این کتاب استفاده از جملات کوتاه است که به عنوان یک تکنیک و شگرد با من عجیین شده است و حاصل آموزه‌های من در سال‌هایی بود که به کارگاه‌های داستان‌نویسی می‌رفتم.  

این نویسنده افزود: نویسنده آنچه را که تجربه کرده‌است، می‌نویسد اما اگر چیزی بنویسد که در تجربه زیسته‌اش نباشد کار سخت‌تر می‌شود که نیازمند مطالعات و تحقیقات بسیاری است. یکی از کارهایی که انجام دادم خواندن داستان‌های ایرانی بوده‌است و دلیلش این بود که بدانم نویسندگان چگونه آن را در زیسته خود وارد کردند. در این کتاب باورها و نشان دادن فضای ایرانی به صورت ناخودآگاه رخ داده‌ و اصراری بر آن نداشتم که فضای آن حتماً ایرانی باشد.

او درباره انتخاب انتشارات نیستان برای چاپ کتاب خود، عنوان کرد: من در انتشارات نیستان کار ویراستاری انجام می‌دادم وقتی نگارش کتابم به پایان رسید کتاب خود را در اختیار انتشارات نیستان قرار دادم که آن را بخوانند و اگر مورد قبولشان واقع شد منتشر کنند و به همین دلیل به دنبال ناشران دیگر نرفتم. انتشارات نیستان جزو معدود ناشرانی است که اهتمام به چاپ داستان کوتاه دارد.

اشرفی در ادامه، گفت: نویسنده با نوشتن داستان کوتاه می‌تواند بهتر خود را نشان دهد زیرا با سبک زندگی افراد مطابقت دارد به همین دلیل یکی از شگردهایی که برای جذاب شدن این کتاب انجام دادم دنبال کردن سرنوشت راوی هر قصه در دل قصه بعدی بود که مخاطب را از پس سرانجام قصه قبلی‌اش بی‌جواب رها نمی‌کند.

وی بیان کرد: اکنون در حال نگارش کتاب دیگری هستم که روایت زندگی شخصی و خاطراتی از دوره بحران اضافه وزن من است و با اینکه بازگشت به گذشته و نوشتن آن کار دشواری است ولی دوست دارم آن را برای آگاهی مردم و تغییر نگاهشان به این قضیه، بنویسم.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها