بهروز افخمی مطرح کرد: ساختن فیلمی درباره طیب در خارج از ایران انعکاس خوبی خواهد داشت. چون یک حالت سندیت پیدا میکند. بنابراین فکر کردم درباره این شخصیت فیلمی بسازم بهعنوان آخرین فیلمی که در ایران به زبان انگلیسی میسازم.
این فیلم که اقتباسی از گزارش مفصل یک خبرنگار از تیرباران و اعدام شهید طیب حاجرضایی و اسماعیل رضایی در روزنامه کیهان است، همزمان با روز خبرنگار بهطور رسمی کلید خورد.
فیلم تازه افخمی، برشی از لحظات پایانی زندگی این دو شخصیت مردمی است که بهصورت ریل تایم و در فاصله زمانی ۵ تا ۶:۳۰ صبحِ روز اعدام میگذرد.
صبح اعدام که در ژانر تاریخنسیاسی معاصر ساخته میشود، بهصورت سیاهوسفید برای نمایش روی پرده سینما فیلمبرداری خواهد شد.
این فیلم محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و بنیاد سینمایی فارابی است و اسامی بازیگران و عوامل آن در آیندهای نزدیک اطلاعرسانی خواهد شد.
افخمی درباره این فیلم بیان کرد: از بیست سال پیش قصد داشتم فیلمی درباره حاج طیب رضایی بسازم. علت اینکه سراغ ساختن فیلم درباره چنین شخصیتی رفتم، این است که بر این باور هستم کاربرد بینالمللی دارد.
او افزود: ساختن فیلمی درباره طیب در خارج از ایران انعکاس خوبی خواهد داشت. چون یک حالت سندیت پیدا میکند. بنابراین فکر کردم درباره این شخصیت فیلمی بسازم بهعنوان آخرین فیلمی که در ایران به زبان انگلیسی میسازم.
این کارگردان بیان کرد: تصور میکنم بعد از این باید فیلمهایی بسازم که برای خارج از ایران مفید واقع شود و در آنجا بازار دارد. زیرا برای سینمای ایران الان چنین راهی مناسب است.
بهروز افخمی درباره منابعی که در نوشتن فیلمنامه به آنها مراجعه کرده است گفت: در واقع به متنهای آن موقع مراجعه کردم و از همین متنها جزئیات زیادی را درآوردم.
او درباره کمک گرفتن از مشاور تاریخی در نوشتن فیلمنامه بیان کرد: از مشاور تاریخی بهره نگرفتم و تنها به متنهای آن موقع مراجعه کردم و بیشتر از اسناد آن برهه بهره گرفتم.
حاج اسماعيل رضايی و طيب حاجرضايی، از بارفروشان ميدان بار تهران بودند كه در برپايی قيام ۱۵خرداد۱۳۴۲ نقش مؤثری داشتند. پس از واقعه ۱۵خرداد، طيب حاجرضايی بهعنوان يكی از محركين اصلی تحت تعقيب قرار گرفت. بهطوری كه فرمانداری نظامی تهران طی گزارشی ويژه، به شاه اعلام كرد شخص طيب حاجرضايی مسئول اصلی اين اقدامات است. از آن پس، طيب حاجرضايی و اسماعيل رضايی دستگير شدند و به مدت ۵ ماه در زندان پهلوی زير شكنجه مقاومت كردند. سرانجام حاج طیب به همراه اسماعيل رضايی، در دادگاه نظامی به اعدام محكوم شده و در يازدهم آبان ۱۳۴۲ تيرباران شدند.
نظر شما