سه‌شنبه ۷ شهریور ۱۴۰۲ - ۰۹:۰۱
نبود زبان مشترک بین نسل‌ها خطری بزرگ برای بنیان خانواده

آذربایجان شرقی- یک روان‌درمانگر و منتقد کتاب با اشاره به محتوای کتاب «سقوط فرشتگان»، نبود زبان مشترک بین نسل‌ها را بزرگ‌ترین چالش بنیان خانواده در جامعه امروز دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری  کتاب ایران(ایبنا)  در تبریز، سجاد یوسفی در جلسه نقد و‌ بررسی کتاب سقوط فرشتگان گفت: این اثر به زیبایی چالش‌های سه نسل از یک جامعه را به تصویر کشیده است.

وی ادامه داد: از مادر بزرگی که نماینده ارزش‌های سنت است چه بسا در برخی مواقع هیچ دلیل متقنی برای حمایت از آداب و رسوم ندارد، در طرف دیگر ماجرا با نسلی  مواجهیم که با آموزه‌های مادر بزرگ تربیت شده‌اند اما تنها در برخی  موارد دست به خلاقیت زده و روش‌های نوینی پایه‌گذاری کردند در حالیکه بنیه افکارشان بر اساس آموزه‌های مادربزرگ و نسل پیشین بنا نهاده شده است. نسل دیگری هم نوادگان این مادر بزرگ هستند که به کلی ناآشنا و بیگانه به آموزه های وی اند اما با این تفاوت که  سرتعظیمی به آموزه های پیشینیان ندارد.

یوسفی با اشاره به تفاوت‌های موجود در نسل های میانه و جدید در جامعه ادامه داد: نسل میانی از والدین خود شرم را به ارث‌ برده‌اند و هر جا اتفاقی می‌افتاد، خود را مقصر اصلی می‌دانستند اما نوادگان به عنوان نسل سوم به هیچ وجه آماده شرمگین شدن نبوده و خود را با قوانین قدیمی ملزم به خدمت به پدر و مادر نمی دانند.

این‌ روانشناس تبریزی با بیان اینکه نسل جدید زبان گفتگوی مخصوص به خود را دارد که فرسنگ‌ها با زبان والدین  فاصله دارد، تصریح کرد: این کتاب نشانگر جوامع در حال گذر است و نسل میانی با پایش دقیق ارزش‌ها و انتقال برخی مفاهیم با استدلال، دنبال گسست شدید نسلی و فروپاشی نهاد خانواده را بگیرند.

وی نبود زبان مشترک بین نسل‌ها را خطری بزرگ برای بنیان خانواده خواند و افزود: جامعه برای کاهش آسیب اجتماعی و ممانعت از فروپاشی معنا باید حلقه اتصال نسل ها را فراهم کند.

اغظم فرخ زاد، نویسنده کتاب «سقوط فرشتگان» نیز با تشریح تجربه‌های زیست خود گفت: نوشتن را از کودکی آغاز کردم و‌ در این‌راه‌پر پیچ و خم مشقت‌های فراوانی کشیدم.

این بانوی مولف خاطر نشان کرد: بشر همچون خداوند، صفت خالقی دارد و نویسندگی هم چیری جز ظهور و بروز احساسات و ندای درون آدمی نیست.

فرخ زاد در تشریح مشقت‌های نوشتن گفت:  مخاطب تنها مناظره‌گر اثر مکتوب است ولی نوشتن چیزی فراتر از فانتزی هاست. بارها پیش آمده است در آشپزخانه حین طبخ غذا، پرنده ذهنم به سوی هم صحبتی با شخصیت‌های داستان هایم پرداخته است اما مجبور بودم نوشتن را به شب‌ها موکول کنم.

 اعظم فرخ‌زاد متولد سال ۱۳۴۰ در شهرستان اهر، بزرگ‌شده تهران و ساکن تبریز است. این بانوی نویسنده تاکنون ۶۵ رمان و رمان تاریخی نوشته که ۳۵ عنوان به چاپ رسیده و بقیه هم در دست چاپ است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها