یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸
حضور و نقش اقشار اجتماعی در جنگ بررسی شد

کتاب «مشارکت اجتماعی در جنگ تحمیلی» به مباحثی ورود می‌کند که در منابع دیگر جامعه شناسی جنگ کمتر به آن پرداخته شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ کتاب «مشارکت اجتماعی در جنگ تحمیلی» به اهتمام یحیی نیازی به سراغ یکدلی و همراهی مردم در آن دوران سخت رفته است و آنها را برایمان روایت می کند. این کتاب توسط انتشارات مرکز اسناد دفاع مقدس در قطع رقعی  وبا 360 صفحه به چاپ رسیده است.

این کتاب به مباحثی ورود می‌کند که در منابع دیگر جامعه شناسی جنگ کمتر به آن پرداخته شده است.
چگونگی حضور و نقش اقشار اجتماعی از جمله بسیج، زنان، فرماندهان و ... در جنگ را مرور می‌کند.
چگونگی مشارکت اقشار، طبقات و کنشگران فعال اجتماعی در دوران دفاع مقدس را بررسی می‌کند.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
 «عملیات والفجر مقدماتی در ۱۷ بهمن ۱۳۶۱ با رمز "يا الله يا الله يا الله" در منطقه جنوبی و شمالی چزابه به اجرا در آمد. هم زمانی این عملیات با ایام دهه فجر سبب شد که نام «والفجر» برای آن در نظر گرفته شود.

عملیات والفجر مقدماتی یکی از گسترده‌ترین عملیات‌ها در طول جنگ تحمیلی بود و هدف اصلی از اجرای آن خارج ساختن بخش‌هایی از میهن اسلامی از زیر برد آتش توپخانه دشمن، آزادسازی مناطق مرزی میهن و پیشروی به سوی العماره بود.

نیروهایی ازنایی در قالب گردان حضرت ابوالفضل (ع) از تیپ امام حسن (ع) به فرماندهی حسین جان برزگی در این عملیات حضور داشتند. این نیروها ابتدا در جنگل‌های امقر در تنگه زليجان مستقر بودند و پس از شروع عملیات، به سمت مرزهای دشمن بعثی پیشروی و مواضع عراقی‌ها را تصرف کردند.

شایسته ذکر است نزدیک به صد نفر از نیروهای ازنایی برای ساخت پل روی یکی از رودهای محلی و کانال های حفر شده به دست عراق به کار گرفته شدند و نیروهای تخریبچی ازنا از جمله شهید احمد لک و شهید اصغر قیطاسی نقش مهمی در گشودن میدان مین ایفا کردند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها