جشنواره کتاب سال دفاع مقدس، مردمی شود
شاهرضایی؛ نویسنده دفاع مقدس در این نشست اظهار کرد: روز گذشته در بهشهر کتاب «پای گلدسته کوهستان» به قلم نصرتالله محمود زاده را رونمایی کردیم. این رونمایی حضور بسیار پررنگ مردم را در پی داشت و آن تکیه لبریز از مردم بود.
وی افزود: کتابهای دفاع مقدس که مردمی است بهتر است در حضور خود مردم رونمایی شود و در روستاها و شهرهای کوچک رونمایی انجام شود تا مردم جذب بیشتری شوند. همچنین امیدواریم بیست و یکمین دوره جشنواره انتخاب بهترین کتاب دفاع مقدس مردمی باشد.
همچنین صمدزاده مسئول علمی بیست و یکمین دوره جایزه سال کتاب دفاع مقدس در این نشست اظهار کرد: تقریبا در هر دوره بین ۶۰-۷۰ تا ۱۰۰ نفر کارشناس ملی است آثار داوری میشود. این یک تمرین بسیار خوب برای کیفیت بخشی به آثار است. از امسال قرار است جشنواره سالانه برگزار شود.
وی افزود: یک زمان سالانه ۲۰۰-۳۰۰ تا ۵۰۰ کتاب چاپ میشد الان به دو هزار کتاب در سال رسیده است البته تعدد آثار کارآمدی را افزایش نمیدهد حتی احتمال دارد انفعال را افزایش دهد و تلاش ما این است که با افزایش آثار مخاطبان نیز همراه باشد.
مسئول علمی بیست و یکمین دوره جایزه سال کتاب دفاع مقدس ادامه داد: رویکردها بیشتر کمی بوده اما خود جشنواره بررسی کیفی سنجی میکند. تلاش میکنیم ۴ اتفاق خوب در این جشنواره بیفتد، یک اتفاق خوب تقدیر از نویسندگان خوب بوده که هر سال اتفاق میفتد و به وسیله آن کتابهای خوب را به مخاطبان معرفی کنیم.
صمدزاده با تاکید بر لزوم شناسایی و تحلیل اطلاعات موجود در جشنواره تصریح کرد: به وسیله جشنواره اطلاعات کتابها ساماندهی میشود. اما خود جشنواره به خوبی ساماندهی نشده است، اطلاعات، آثار برتر و روند داوریها در دورههای گذشته در دسترس عموم به صورت دستهبندی قرار نگرفته است که امسال این روند پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه شناسایی الگوها و جریانهای نشر باید در دستور کار جشنواره قرار بگیرد، اضافه کرد: الگوهای خوب باید شناسایی شود تا چیزی مقابل نویسندگان جدید قرار بگیرد تا به مرور از آنها عبور کنند. نویسندگان جدید الگوی خوبی برای پیروی از آنها ندارد.
مسئول علمی بیست و یکمین دوره جایزه سال کتاب دفاع مقدس در خصوص گروههای اصلی جشنواره گفت: گروههای نقد و پژوهش، ادبیات، مستندنگاری، هنر، مرجع و کودک و جشنواره بخشهای اصلی جشنواره است. همچنین گروههای تالیفیژ ترجمه و منابع غیر فارسی، خادمان ترویج و نشر کتاب، مدافعان انقلاب اسلامی و مدافعان حرم بخشهای جنبی جشنواره است.
وی با اشاره به حضور ۶۰ ادیب در روند داوری مسابقات خاطر نشان کرد: بخشهای جنبی جشنواره بعضا خود یک جشنواره جدید را تشکیل میدهند و برنامه داریم تعامل با سایر جشنوارههای مرتبط را در دستور کار قرار دهیم تا از دوباره کاری پرهیز کنیم.
نهضت ترجمه پیگیری نشده است
سید مجتبی ابطحی دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین در این نشست اظهار کرد: چرا ما نباید قهرمانان خود را به جهان معرفی کنیم ؟ در ونزوئلا کتابهایی با موضوع عمو قاسم چاپ شد که به دلیل ادبیات آن که مطابق آن کشور بود حاج قاسم جای چگوارا را گرفت.
جعفری اضافه کرد: اشکال ما در ترجمه این است که کتابهای خودمان را میخواهیم ترجمه کنیم. ما باید کتاب را مرتبط و متناسب با کشور مقصد کتاب جدید بنویسیم و تیمها را متناسب با نیازها و ساختار ذهنی آنها فعال کنیم و ناشر خود کشور مقصد آن را چاپ کنید.
نظر شما