در نشست شبکهسازی تولید فرهنگی مطرح شد؛
کسب و کارهای خرد شرکت حقوقی خود را ثبت کنند/ صنایع خلاق یعنی متمایز بودن
در نشست شبکهسازی تولید فرهنگی، بر ثبت شرکت حقوقی توسط کسب و کارهای خوب و همچنین توجه به اصل متمایز بودن در صنایع خلاق تاکید شد.
وی ادامه داد: یک مسیر هم کارخانه است که در شهرکهای صنعتی مستقر هستند. در اینجا ما با دو نوع اول مواجه هستیم. شما در سامانه جامع تجارت میتوانید خود را به عنوان یک صاحب شغل که دارای واحد صنفی یا تولیدی هستید معرفی کنید. اما پیشنهاد من این است که شما به عنوان شخص حقوقی یعنی شرکت، کار خود را ثبت کنید. از این طریق خیلی زود ظرف چند روز شرکت خود را ثبت میکنید. بعد از این مراحل میتوانید به معاونت ریاست جمهوری درخواست بدین و گرید خلاق دریافت کنید. این مسیر بسیار کوتاه و روشن و مدیریت شده است.
وی افزود: همزمان با ثبت شرکت اتفاقات دیگری هم در این مسیر رخ میدهد. بیمه و مالیات برای شما شفاف سازی میشود. همزمان با وزارت دارایی هم وارد گفتوگو میشوید. در واقع اینجا با چند وزارت خانه گفتگو میکنید. به نظر میرسد که کار سختی پیش رو دارید اما وقتی یک قدم به جلو برمیدارید، میبینید که درها کمکم برا شما باز میشود. این اتفاقات مهمی است که برای خانههای خلاق ما رخ نداده.
مهدیزاده در ادامه گفت: برای اینکه کیفیت کار خود را ارزیابی کنید باید باید وارد گفتوگوی تخصصی در مورد کیفیت شوید. مثلا اگر وارد جریان بورسی شوید کیفیت شما از طریق شرکتهای معتبر بررسی میشود نه از بازار آزاد. بخشی از کیفیت کار شما به استادکار برمیگردد. وقتی وارد گفتوگو با وزارت مورد نظر میشوید، قطعا برای رد کردن بیمه دنبال کسی میروید که استادکار باشد. وزارت مورد نظر استادکاری معرفی میکند که تصمیم کننده کیفیت شما باشد.
دبیر دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی ادامه داد: همه این موارد مقدمه گرفتن مهر اصالت است. تمام این گفتگوها ریشه در این دارد که همه چیز در کار شما عالی باشد. من به عنوان کسی که بیست سال در صنایع اسباب بازی و صنایع دستی فعالیت دارم پیشنهاد میکنم باید وارد یک جریان حقوقی با کسب و کار خود شوید. شما حتما مشاوره، گردش اطلاعات و گفتگو با بدنه دولت نیاز دارید. هرچقدر تعداد واحدهایی مثل شما به این بدنه بیشتر وصل شود بهتر است. اگر شما بهعنوان یک شرکت خلاق ثبت شویذ میتوانید برای حضور در نمایشگاههای خارجی تا ۸۰ درصد تسهیلات دریافت کنید.
حبیبزاده مسئول دفتر صنایع خلاق وزارت صمت سخنران دیگر این نشست بود که در تایید سخنان مهدیزاده گفت: ما در وزارت صمت در بحث تولید بدون کارخانه، محوری راه انداختیم که از ظرفیت خانههای تولیدی بهرهمند شویم. شما در کسبوکار خود به سرمایه و نیروی انسانی و ماشین آلات نیاز دارید که این مجوز توسط وزارت صنعت راه اندازی شده. شما اول باید برند خود را ثبت کنید که در مسیر کار راحت تر جلو بروید.
وی ادامه داد: بعد قرارداد را به درگاه کلی مجوزها ارائه دهید تا وارد مرحله ثبت مجوز شوید. حتما باید آموزش و توانمندسازی واحدهای خلاق که بیشتر آنها واحدهای خانگی هستند صورت گیرد. تجاری سازی محصول به این کسبوکارها آموزش داده شود. اصل صنایع خلاق، متمایز بودن است . یکی از وظایف ما تامین و ساخت ابزار و ماشین آلات مورد نیاز این کسب و کارها هست. وقتی شما حس میکنید به ابزاری برای کار نیاز دارید، ما وظیفه داریم که آن را تامین کنیم. استفاده از فناوری و نوآوری در ساخت هم علمی است که باید آموزش داده شود تا استفاده از محصولات خارجی کمتر شود و عمر و کیفیت محصول افزایش پیدا کند.
نظر شما