یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۱
از «داش آکل» تا «تنهایی و تن‌هایی وطن‌هایی»

به تازگی چند تئاتر در حال اجرا هستند که هر کدام با محوریت اقتباسی خود قصه خاصی را برای مخاطب روایت می‌کنند. در این گزارش به سه تئاتر ایرانی پرداخته‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)؛ به تازگی چند تئاتر در حال اجرا هستند که هر کدام با محوریت اقتباسی خود قصه خاصی را برای مخاطب روایت می‌کنند. در این گزارش به سه تئاتر ایرانی پرداخته‌ایم.

سجاد افشاریان دوباره به روی صحنه تئاتر آمد
فروش بلیت نمایش «تنهایی و تن‌هایی وطن‌هایی» آغاز شده است. این نمایش به نویسندگی سجاد افشاریان و کارگردانی کیومرث مرادی است که با نیم نگاهی به نمایشنامه «پیکر زن همچون میدان نبرد در جنگ بوسنی» نوشته ماتئی ویسنیک ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
«ما تنها نیستیم، کم هم نیستیم، جهان لبریزه از آدم هایی که یه جایی یه لحظه‌ای موتورشون خاموش شده، مهم اینه که برن رو چال سرویس، تعمیر شن، موتورشون و روشن کنن، بعد بزنن دهن این دنیایی که می‌خواستن یا نمی‌خواستنش رو سرویس کنن.»

سجاد افشاریان، آتنا اسدی و پرهام خاکزاد بازیگران این نمایش هستنذ.
از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به سجاد افشاریان طراح صحنه، مسعود رنجبر شیرازی طراح نور، ندا نصر طراح لباس، محمدحسین غفاری آهنگساز و امیر صداقتی طراح گرافیک اشاره کرد.

نمایش «تنهایی و تن‌هایی وطن‌هایی» از 9 تا 30 مهر در تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه خواهد رفت.

قصه واقعی داش آکل چیست؟
فروش بلیت نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکارستم» نیز آغاز شده است. این نمایش به نویسندگی و کارگردانی حامد شیخی است که با نیم نگاهی به تراژدی «داش آکل» ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
«نوچه کاکارستم که اکنون پیرمرد برنج فروش است، قصه واقعی داش آکل را روایت می‌کند. مرجان در خانه داش آکل باردار می‌شود و همه در مضان اتهام قرار می‌گیرند.»

حامد ‌شیخی، امید ‌رهبر، لاله ‌ذوالفقاری، رضا نیلی، مهرداد حسین زاده، عنایت خادم بشیری، مهدی ‌هنرسازان، علی آقاپور، شکوفه ‌سلحشور، سارا ‌ابراهیمی، ژیلا ‌گنجه، مریم ‌بابایی، فاطمه فرضی، نوشین ادیب، امیرحسین ‌فهادان، متین صفار، شیوا ‌طاهری و یاسر ‌پوردشتی بازیگران این نمایش هستنذ.

از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به عنایت خادم بشیری موسیقی، هومن عبدالرحیمی طراح صحنه، مهیار شیروانی طراح دکور، سهیلا جوادی طراح گریم، حسین رودباری طراح نور، فاطمه عبدالرحیمی طراح لباس و محسن قاسمی مدیر صحنه اشاره کرد.

نمایش «داش آکل به روایت نوچه کاکارستم» از 29 شهریور تا 21 مهر در تماشاخانه سنگلج روی صحنه خواهد رفت.

حُرّ اسیر آمده اعجاز کن، گوشه چشمی به رویم باز کن

نمایش «فریادهای نیمه شب وحشی» نیز این روز‌ها روی صحنه است. این نمایش به نویسندگی سعید سوری و کارگردانی پوران رحمانی پناه است که با نیم نگاهی به واقعه عاشورا ساخته شده است.

در خلاصه این نمایش آمده:
«همسر حربن یزید ریاحی که مخالف حضور همسرش در کربلا و جنگ با حسین بن علی (ع) بود، درگیر توهماتی میشود که باید با آنها بجنگد و مهمترین تصمیم زندگیش را بگیرد. دو نفر از توهمات نمادی از خیر و دو نفر نمادی از شر هستند و مابقی توهمات سرگردان ذهن او هستند. در نبرد نیان خیر و شر در ذهن همسر حر، و رفت و بازگشت‌ها به آینده و گذشته قبل از واقعه عاشورا، او تصمیم می‌گیرد که با همراهی و توهمات، به ذهن شوهرش که در شب عاشورا متزلزل و سر درگم است هجوم ببرند. با روبه رو شدن حر و همسرش در تخیلات حر و شروع دعوای عقل در برابر دل، ناگفته‌های عاشقانه و جنگجویی‌ها، رویاهای بافته شده به طلا و فرماندهی کردن‌ها را عشق به اهل‌بیت پیروز می‌شود و حر بن یزید ریاحی توبه کرده و باز می‌گردد.»

سعید سوری، پوران ‌رحمانی ‌پناه، ابراهیم ‌حاجی ‌علیزاده، امیرمهدی ‌جعفری، آیلین ‌جهانشاهلو و الهه پور آقا بالایی بازیگران این نمایش هستنذ.

از دیگر عوامل این تئاتر می‌توان به سید محمدرضا شیخ‌الاسلامی مشاور مذهبی، محمد خوش‌آبی مجری طرح، کیمیا بیات منشی صحنه و مریم رحمانی پناه طراح لباس اشاره کرد.
نمایش «فریادهای نیمه شب وحشی» از 19 شهریور تا 3 مهر در تماشاخانه تئاتر ایران روی صحنه خواهد رفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها