یکشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
برنامه‌های متنوع رادیو در روز شعر و ادب فارسی

معاونت صدا علاوه بر اینکه به صورت روتین برنامه‌هایی را به شعر و ادب فارسی اختصاص می‌دهد، 27 شهریور به مناسبت روز ملی شعر و ادب فارسی نیز ویژه برنامه‌های مختلفی را راهی آنتن می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، روز ۲۷ شهریور ماه، سالروز درگذشت استاد شهریار، شاعر کشورمان، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز ملی شعر و ادب پارسی، نامیده شده است. از این رو شبکه‌های مختلف رادیویی  با تهیه و تولید برنامه‌هایی این روز را گرامی می‌دارند.

رادیو ورزش، آیتم «پارسی پاس» را به‌منظور اطلاع‌رسانی و جایگزینی لغات بیگانه ورزشی با لغات مصوب فرهنگستان در فواصل برنامه‌های شبکه در زمان‌های مقتضی پخش می‌کند.

همچنین ویژه برنامه «در دری» به مدت چهار ساعت زنده در گرامیداشت شهریار ادب فارسی و روز شعر و ادب از رادیو فرهنگ پخش می‌شود. رادیو فرهنگ در قالب برنامه‌های متنوعی چون «صبح به وقت فرهنگ»، «در دری»، «نغمه‌های نیمایی» و «چهارباغ» روز شعر و‌ادب فارسی را گرامی می‌دارد و «در دری» که برنامه ای ادبی با تلفیق شعر و موسیقی از ساعت ۱۴ تقدیم مخاطبان می‌شود، به گفت‌وگو با اساتید زبان فارسی دیگر کشورها درباره جایگاه زبان و ادبیات فارسی در بین مردمان و اهالی ادب سرزمین‌های دیگر اختصاص دارد و غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، پیمان جبلی، رییس رسانه ملی، مرادجان بوری بایف، رئیس موسسه فرهنگی اکو و جمعی از شاعران و‌ پژوهشگران زبان ‌و ادبیات فارسی مهمان این برنامه هستند.

برنامه‌ «نغمه‌های نیمای» نیز به پخش اشعار و سروده‌های نیما اختصاص دارد. همچنین برنامه« صبح به وقت فرهنگ» در این روز به جایگاه شعر و شعرخوانی در بین مردم می‌پردازد.

در «چهارباغ» هم گردهمایی ادبی از ساعت 24 با موضوع گشت‌و‌گذاری در اشعار و ترانه‌ها برای دوستداران شعر و موسیقی ایران تشکیل می‌شود.

برنامه گفت‌وگو محور«میدان فرهنگ» از جمله برنامه‌هایی است که برای آشنایی بیشتر علاقه‌مندان به ادبیات، بر روی آنتن رادیو تهران می‌رود.

در روز شعر و ادب فارسی پادکست« شهریار» نیز از پایگاه موسیقی ایرانصدا شنیده می‌شود. همچنین در «کافه رادیو» رادیو جوان، بخشی به عنوان ادبیات جهان وجود دارد که هر روز به معرفی کتاب‌های مختلف و بررسی آثار ادبی معروف می‌پردازد. این بخش، فرصتی برای شناخت اثرها و نویسندگان برجسته در سطح جهانی فراهم می‌کند. همچنین، در میز ادبیات جهان، به آموزش نویسندگی و فنون ادبی پرداخته می‌شود.

برنامه «نون بده» رادیو جوان نیز با تمرکز بر جوانان طنزپرداز، یک رقابت سرایش شعر طنز برگزار می‌کند. در این برنامه، شاعران طنزپرداز جوان فرصتی برای به اشتراک گذاری استعدادهای خلاقانه خود در سرودن شعرهای طنز را دارند. علاوه بر آن، این برنامه با مخاطبین خود تعامل مستقیم دارد و شعرهایی که توسط مخاطبین ارسال می‌شود را می‌خواند تا اینکه خلاقیت و استعدادهای شعری جامعه را به نمایش بگذارد.

برنامه «کتاب‌دوست» رادیو جوان نیز به معرفی کتاب‌هایی که برای نوجوانان نوشته شده، به همراه خوانش بخشی از کتاب و معرفی نویسنده می‌پردازد. این برنامه با هدف ترویج فرهنگ خواندن در بین جوانان و تشویق آنها به خواندن در طول هفته‌های پخش خود توانسته است با معرفی اثرهای متنوع و جذاب، اقبال و استقبال زیادی را از همه سنین جوانان به دست آورد.

همچنین «صدای پای شب» رادیو گفت‌وگو با توجه به رسالت نخبگانی خود ویژه برنامه‌هایی را به مناسبت روز شعر و ادب فارسی تقدیم مخاطبان فرهیخته خود خواهد کرد و «قیام قلم» در چهار قسمت 27 شهریور به مناسبت روز شعر و ادب پارسی روی آنتن می‌رود. مجله رادیویی«صبح صبا» در بخش‌های مختلف و با همراهی مخاطبان با نگاهی طنز این روز را گرامی می‌دارد و نیز برنامه «مستند ماجرا» به مناسبت روز شعر و ادب فارسی به بررسی اشعار استاد شهریار می‌پردازد.

در رادیو ایران نیز برنامه «باغ هنر» همزمان با روز بزرگداشت استاد محمد حسین شهریار و روز شعر و ادب فارسی مروری بر زندگی این شاعر دارد. همچنین برنامه «قرار شاعرانه» بخشی از اشعار این شاعر بزرگ را بازخوانی می کند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها