در این کتاب سعی شده است تا سیمای روشنی از جامعه توحیدی به رهبری امام زمان (عج) ترسیم شود. نگارنده در این کتاب که از پنج فصل تشکیل شده است، با استفاده از آیات و روایات، دورنمایی از آن دوران را به اختصار ارائه میدهد. از این رو نخست، تعریفی از حکومت و ضرورت آن مطرح میشود.
سپس، مباحثی درباره ویژگی تربیتی و فرهنگی و نتایج و ثمرات تربیت مهدوی تحلیل میشود. در ادامه، به اقتصاد و طرحهای اقتصادی در دوران حکومت حضرت پرداخته شده، آنگاه ویژگی قضایی و اجتماعی حکومت حضرت بیان و برخورد ایشان با کفار و یهود و نصارا بررسی میشود. در پایان کتاب نیز سیاست حضرت در حکومت خود و این که فرماندهان سپاه حضرت چه کسانی هستند و یاران وی چه ویژگیهایی دارند، ارائه میشود.
این کتاب پژوهشی است روایی و قرآنی درخصوص زندگانی، اوصاف، غیبت و ظهور امام زمان (عج). در این نوشتار ابتدا تاریخچهای مختصر از ولادت امام زمان و اوصاف آن حضرت و شرح دوران کودکی ایشان بیان شده آنگاه به توصیف دوران غیبت و ظهور و علائم مقارن ظهور امام زمان پرداخته میشود.
نگارنده به ۱۸ علامت مهم از علائم حتمی ظهور از جمله خروج دجال، صیحه آسمانی، خروج سفیانی، نزول عیسی بن مریم، خروج سیدحسنی و یمانی و ... اشاره کرده و مباحثی درخصوص فلسفه غیبت و معرفی نواب اربعه و همچنین خصائص امام عصر ارائه مینماید.
این کتاب گردآوری روایاتی از امام زمان(ع) در موضوعات گوناگون است. در این تحقیق سعی شده است مجموعهی سخنان وارد شده از ناحیهی حضرت مهدی(ع) ذیل موضوعهای مختلف, به ترتیب حروف الفبا ارائه گردد.
این موضوعات در حوزههای عبادی، فقهی، اخلاقی، اجتماعی، عقیدتی و سیاسی است. سخنان امام زمان(ع), چه در قالب توقیع و چه به صورت شِفاهی خطاب به علما یا نایبان یا هر کسی که به نحوی به تشرف آن حضرت نایل آمده است، در کتاب حاضر جمعآوری و اصل روایت به همراه ترجمهی فارسی آن نقل گردیده است. این کتاب، ۱۷۱ روایت را در این زمینه در بر دارد.
«ارتباط امام زمان (عج) با مردم در زمان غیبت» دیگر کتابی است که درباره امامت امام زمان (عج) نوشته شده است. سکینهخاتون سنمبر پدیدآورنده این کتاب است و انتشارات طوبای محبت آن را منتشر کرده است.
این کتاب بیان راهکارهای ارتباط مردم با امام مهدی(ع) در عصر غیبت به وسیله نواب خاص یا عام آن امام است. در این اثر ابتدا تعریفی از امام زمان و ویژگیهای او صورت گرفته و سپس ضرورت و چگونگی ارتباط مردم با ایشان در دوران غیبت صغری و کبری به وسیله سفیران خاص ایشان و نیز وکلای عام آن امام یعنی فقهای جامع الشرائط شیعه تبیین شده است.
نویسنده به همین منظور به توصیف شخصیت چهار نایب خاص امام مهدی در دوران غیبت صغری پرداخته و نحوه ارتباط شیعیان با ایشان را در دوران طولانی غیبت کبری بیان کرده است. وی این ارتباط را ارتباطی معنوی و قلبی دانسته و چگونگی چنین ارتباطی را نیز بررسی کرده است.
در بخش دیگری از کتاب نویسنده به برخی از تشرفات علمای بزرگ شیعه به خدمت امام مهدی اشاره کرده و دستورات آن امام برای شیعیان خویش را از طریق این عالمان بیان نموده است.
«امام زمان (ع)» عنوانی دیگر از سری کتابهایی درباره امام زمان(عج) است که جواد نعیمی نویسندگی آن را به عهده داشته است و به نشر وابسته به آستان قدس رضوی آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب، جلد چهاردهم از مجموعه قصههاي «زندگاني چهارده معصوم» و مشتمل بر داستانهايي کوتاه از زندگاني حضرت امام مهدي است. امام مهدي يگانه فرزند امام عسکري عليهالسلام يازدهمين امام شيعيان است.
امام مهدي(عج) در سحرگاه نيمه شعبان ۲۵۵ ق در سامرا چشم به جهان گشود و پس از پنج سال زندگي تحت سرپرستي پدر و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال ۲۶۰ ق به دنبال شهادت حضرت عسکري عليهالسلام، در پنجسالگي منصب امامت شيعيان را عهدهدار شدند. آن بزرگوار پس از سپري شدن دوران غيبت با تشکيل حکومت عدل جهاني احکام الهي را در سرتاسر زمين حاکميت خواهد بخشيد.
نظر شما