«غربشناسی علمی ـ تاریخی در گفتوگو با برودل» عنوان یکی از نشستهای هفتگی شهرکتاب است که سهشنبه 4مهر 1402 برگزار میشود.
زندگی اقتصادی نوع بشر از سدههای قبل از میلاد تا سدهی چهاردهم میلادی در شبکهی «راه ابریشم» با محوریت «تجارت تهاتری» و مبادلات کالاها و بازیگری اصلی قدرتهای شرقی از جمله چین، هند، ایران صورت میگرفت. از چرخش معروف نظری و گفتمانی «نوزایی» و «روشنگری» و تحولات مادی انقلابات صنعتی، بروز سرمایهداری، و مراودات متمرکز بر پول و بانکداری، بازیگری به تدریج در حوزهی تمدنی مدیترانه و بعد اروپا و در نهایت آمریکا منتقل شد.
این تحول در درازای نزدیک به پنج سده رخ داد و حالا شبکهای جهانی شده است. برودل در سه جلد اثر خود این تحول را در این سدههای دورانساز به تصویر کشیده است. به زعم برودل، سرنوشت مادی جهانِ دستساخت انسانی یک بنای سه طبقه است که طبقهی اول آن را «ساختارهای زندگی هر روزه»، طبقه دوم آن را «چرخهی بازرگانی» و طبقهی سوم آن را «چشمانداز جهانی» تشکیل داده است. سه جلد کتاب به ترتیب بر این سه طبقه تمرکز کرده است.
نشست هفتگی مرکز فرهنگی شهر کتاب با عنوان «غربشناسی علمی ـ تاریخی در گفتوگو با برودل و تمدن و سرمایهداری» با حضور دکتر فرهنگ رجایی سهشنبه چهارم مهر ساعت ۱۶ برگزار میشود. علاقهمندان برای حضور در این نشست میتوانند به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم، مرکز فرهنگی شهر کتاب مراجعه کنند.
نظر شما