چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴
15 کتابخانه وقفی در مازندران فعال است/کتابخانه مرکزی استان در انتظار اختصاص اعتبار سفر دولت

مازندران- مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با اشاره به فعالیت 15 کتابخانه وقفی در استان، گفت: اجرای نیت واقف از تعهدات نهاد کتابخانه‌های عمومی است.

سکینه خاتون مهدیان‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در ساری، اظهار کرد: با توجه به نگاه ویژه دولت به غرب مازندران و همچنین ایجاد دفتر نمایندگی استانداری در غرب استان برای پاسخگویی به مردم منطقه، اداره کل کتابخانه‌های عمومی مازندران هم این نگاه را دنبال می‌کند.
 
وی با بیان اینکه  121 کتابخانه در مازندران فعال است، افزود: در کتابخانه‌هایی که از شرق تا غرب مازندران داریم فعالیت‌های مختلفی انجام می‌شود که از جمله این فعالیت‌ها، اقدامات عمرانی است که به افزایش سرانه مطالعاتی منجر می‌شود.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با اشاره به 31 پروژه عمرانی در استان، گفت: 13 پروژه مربوط به غرب مازندران است.
 
وی با بیان اینکه محوریت فعالیت‌ کتابخانه‌های عمومی، در راستای عدالت فرهنگی است و بیشتر پروژه‌ها در روستاها قرار دارد، تصریح کرد: در این زمینه با راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار در صدد رعایت عدالت فرهنگی هستیم و این کتابخانه‌های سیار می‌توانند روستاهایی که کمتر از هزار و 500 نفر جمعیت دارند را پوشش دهند.
 
مهدیان‌پور با اشاره به اینکه پروژه ملی کتابخانه مرکزی مازندران از سال 90 شروع شده و تاکنون 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که در پنج طبقه، هفت هزار و 600 مترمربع زیربنا دارد، ادامه داد: در سفر دولت به استان، 30 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت اما تاکنون فقط 15 میلیارد تومان از این اعتبار به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت شده است.
 
وی با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی همیشه به عنوان بهره‌بردار بوده است، عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت راه و شهرسازی، خیران و واقفان، کتابخانه را ساخته و در اختیار ما قرار می‌دهند.
 
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران درباره کتابخانه‌های وقفی اظهار کرد: این کتابخانه‌ها بر اساس سنت حسنه وقف و با عنوان وقف فرهنگی، از سوی افراد نیک‌اندیش وقف می‌شود و ما وظیفه داریم مطابق با نیت واقف که در وقفنامه لحاظ شده، از ملک یا زمین اهدایی بهره‌برداری کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه اداره کل اوقاف مازندان هم بر روند اجرای نیت واقف، نظارت دارد، افزود: ما به عنوان بهره‌بردار هم به بازماندگان واقف، تعهد مستند و مکتوب می‌دهیم که از ملک وقفی فقط به عنوان کتابخانه استفاده کنیم.
 
مهدیان‌پور با بیان اینکه مازندران 16 کتابخانه وقفی دارد که از این تعداد، پنج کتابخانه در غرب مازندران فعال است، گفت: به لحاظ شرعی هم مکلف به اجرای نظر واقف هستیم و حتی کتابخانه‌های وقفی را به انجام امور اداری هم نمی‌توان اختصاص داد.
 
وی با اشاره به عضویت سراسری اعضای کتابخانه‌های عمومی در سراسر کشور، تصریح کرد: کتابخانه‌های غرب مازندران به واسطه حضور و اقامت گردشگران در منطقه، پذیرای اعضای کتابخانه از سراسر کشور است و از فضا و خدمات کتابخانه‌های مازندران استفاده می‌کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر سرانه فضای مطالعاتی در مازندران 16 مترمربع به ازای هر هزار نفر جمعیت در است، خاطرنشان کرد: چنانچه پروژه‌های عمرانی در دست اقدام به بهره‌برداری برسد، این رقم به 19.5 مترمربع افزایش خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها