نویسنده و پژوهشگر فارسی در گفتوگو با ایبنا:
«اساطیر عشق» راوی آمیختگی عشق و ادبیات با آداب و فرهنگ اقوام مختلف ایرانی است
فارس - پژوهشگر فارسی و نویسنده کتاب «اساطیر عشق» گفت: این کتاب راوی آمیختگی عشق و ادبیات با آداب و فرهنگ اقوام مختلف ایرانی است.
سمیه(مینو) فتحی نویسنده و پژوهشگر اهل مرودشت فارس در گفتگو با خبرنگار ایبنا گفت: کتاب اساطیر عشق که از تازهترین آثارم به شمار میرود، بهار 1402 توسط انتشارات آروَن تهران چاپ و منتشر شده و ماحصل سالها تحقیق و پژوهش در میان اقوام مختلف ایرانی و بهرهگیری از تجربیات محققان و پژوهشگران در حوزه ادبیات و فرهنگ سرزمین پهناور ایران است.
فتحی معتقد است: ادبيات هر ملت، ريشه در فرهنگ و باورهای آن سرزمين دارد و مطالعه داستانهای كهن، نه تنها از جنبه هنري يا سرگرمی، بلكه از نظر آشنايی با چارچوب فكری، ارزشهای اجتماعی و هنجارهای حاكم بر سرزمينهايی كه داستانها از آن سرچشمه گرفتهاند، دارای اهميت است.
این نویسنده، ادبیات عاشقانه را یک گنجینه بسیار پهناور دانست که گستره وسیعی از جهان ادبیات را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: این یکی از دلایل آمیختگی ادب عاشقانه با ادب عرفانی، خصوصا در مشرق زمین است. همین آمیختگی موجب توهم و سردرگمی مخاطب دریافتن چهره حقیقی معشوقی است که در ادب عاشقانه ما ظهور پیدا کرده است. همانطور که سعدی می فرماید: ندانمت به حقیقت که درجهان به که مانی/جهان وهرچه دراوهست صورتند وتو جانی.
فتحی در خصوص روند تولید و بخشهای مختلف این کتاب که اثری در حوزه ادبیات داستانی عاشقانه فولکلوریک به حساب میآید توضیح داد: پروسه تولید اين اثر حدودا سه سال طول کشید تا داستانهای عاشقانه از سراسر این سرزمین پهناور گردآوری و ویراستاری شد. در این میان از وجود افراد زیادی که دغدغهمند فرهنگ این سرزمین بودهاند در بحث تحقیقات میدانی بهره بردیم که میتوان از میان اين خوبان به لطف و توجه جناب محمد رهنما از هموطنان کرد زبان اشاره کرد و محققان ارزشمندی همچون آقایان احسان قاسم خانی پژوهشگر و تدوین کننده پرونده ثبت ملی اثر داستان گورجی قیز و بالا ممد و داستان تیلیم خان و مهری در فهرست آثار ناملموس میراث فرهنگی و همچنین آقایان نادی علی فلاح پژوهشگر و فولکلوریست از شهرستان آمل، همچنین عبدالمجید زنگویی نویسنده اثر فاخر فایز و پری که در این مسیر همراه و همدل تولید این کار فرهنگی بودند، نام برد.
وی با اشاره به اینکه کتاب اساطیر عشق آمیختگی ادبیات را با آداب و فرهنگ اقوام مختلف ایرانی از کرد، ترک، لر، بختیاری، ترکمن روایت می کند، افزود: ویراستاری مجموعه 38 داستان این کتاب را سر کار خانم افروز جهاندیده نویسنده توانا در زمینه ی ادبیات داستانی برعهده داشتند.
فتحی که دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی است، پیش از اساطیر عشق کتاب گفتار نیک و اندیشه ناب حاوی 717 جمله ی کاربردی در زندگی را در سال ۱۴۰۰منتشر کرده است.
پیش از آن نیز آثاری چون دانشنامهٔ جغرافیایی و فرهنگی و تاریخی فارس با عنوان فارس نگین ایران زمین و کتاب زنان در قاب موفقیت را در کارنامه خود دارد .
ب
ه گزارش ایبنا این بانوی فعال در عرصه فرهنگ این روزها همزمان با فعالیت در انجمن روان درمانی و مطالعات استان فارس در حال نگارش مجموعه ای با عنوان آیین و جشن های اقوام ایرانی از باستان تا کنون است و امید دارد با اثر جدیدش برای شناخت هر چه بیشتر فرهنگ غنی به نسل های بعد قدمی بردارد.
نظر شما