چاپ اول كتاب «جوانان در نظام بينالملل» تهيه و تدوین شده توسط معاونت مطالعات و تحقيقات از سوي سازمان ملي جوانان منتشر و روانه بازار نشر شد._
از دستاوردهاي مهم انقلاب اسلامي، جوانياوري و جوانگرايي است كه متأثر از انديشههاي تابناك بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني(ره) است و بركات فراواني در عرصههاي انقلاب و دفاع مقدس به همراه داشته است. رهنمودهاي مكرر مقام معظم رهبري نيز در ديگر عرصههاي مهم نظير توليد علم، جنبش نرمافزاري، رسيدن به قلههاي پيشرفت و تعالي، نوآوري و شكوفايي با تكيه بر نيروي جوان ايران اسلامي، در پيش چشمان مسوولان نظام اسلامي قرار دارد.
كتاب حاضر در فصل اول به تعريف مفاهيم كليدي ميپردازد، زيرا بيش از هر بحثي، خواننده بايد بداند كه با چه اصطلاحات و مفاهيم تخصصي سر و كار دارد و منظور نويسنده از كاربرد برخي از واژگان معمول يا نامأنوس چيست.
در فصل دوم، پيشينه تاريخي مفاهيم و مصاديق جوان و جواني بررسي ميشود و براي خواننده تبيين خواهد شد چگونه ميتوان جواني را در سه دوره ماقبل مدرن، مدرن و پسامدرن تعريف و تبيين كرد و دراكنون چه رهيافت و منظري نسبت به موارد ديگر غالب است و بهويژه سازمانهاي بينالمللي از چه منظري موضوع را بررسي ميكنند.
در فصل سوم، نقش جامعه ملل در ترويج و حمايت از حقوق جوانان را مورد بررسي شده و به اختصار سابقه حضور سازمانهاي بينالمللي در عرصه حمايت از حقوق جوانان توضيح داده شده است، زيرا جامعه ملل به عنوان اولين سازمان بينالمللي مشروع و فراگير در جهان، هم در نزد جامعه دانشگاهي و هم در نزد محافل ديپلماتيك، معروف و به رسميت شناخته شده است.
در فصل چهارم، جايگاه جوانان در نظام ملل متحد مورد مطالعه قرار ميگيرد. بدين ترتيب كه در ابتدا خواننده بهطور اجمال با ساختار و كاركردهاي نهادها و آژانسهاي ملل متحد كه به نحوي با موضوع جوانان سر و كار دارند، آشنا ميشود و سپس به مطالعه نقش و فعاليتهاي آنها در قبال مساله جوانان ميپردازد.
در فصل پنجم، چهار دهه توسعه ملل متحد بررسي ميشود و اين واقعيت تبيين ميشود كه چگونه پس از گذشت سه دهه، توجه ملل متحد نسبت به توسعه اجتماعي بيش از پيش ميشود و چگونه مقولات يا به عبارت ديگر مسائلي جديد مطرح ميشوند كه باعث شكلگيري پارادايم جديد توسعه در دهه 1990 ميشوند، پارادايمي كه به موجب آن توجه به توسعه منابع انساني در فرايند توسعه در زمره ضرورتها و اولويتهاي توسعه قرار ميگيرد.
در فصل ششم، پس از اين كه در فصل قبل روند چهار دهه توسعه ملل متحد توضيح داده شد، به بررسي جايگاه جوانان به عنوان بخشي از منابع انساني جامعه ميپردازد و ارتباط موضوع جوانان با موضوع توسعه منابع انساني را روشن میكند.
چاپ اول كتاب «جوانان در نظام بينالملل» در شمارگان 3000 نسخه، 261 صفحه و بهاي 18500 ريال راهي بازار نشر شد.
نظر شما