به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، نشريه «انشا و نويسندگي» از سه سرفصل «نويسندگي»، «انشا» و «آسمون و ريسمون» تشكيل شده.
در هر يك از اين بخشها مباحث و موضوعات متفاوتي درباره وضعيت نوشتن در كشور و نقد نهادهاي متولي نوشتن، اهميت موضوع نويسندگي و انشا از دوران كودكي و نوجواني و راهكارها و نقش آموزش و پرورش در اينباره و نيز مقالاتي از استادان ادبيات مطرح شده است.
در بخشي از سرمقاله اين نشريه آمده است: «در ميان نهادهاي مختلف شايد نقش آموزش و پرورش و آموزش عالي به دليل اينكه از كم سن و سالترين اقشار تا نوجوانان و جوانان را زير پوشش دارند، محوريتر باشد. البته اين بدان معني نيست كه مسووليت نهادهاي متولي فرهنگ عمومي كشور، رسانههاي صوتي و تصويري مثل صدا و سيما و رسانههاي مكتوب مانند مجلات و روزنامهها، نقش كمتري داشته باشند. بلكه حوزه مسووليتها متفاوت است. سمت و سوي اين نهادها ميتواند به پرورش نويسنده بينجامد يا دوري از آن را موجب شود.»
در آغاز سرفصل «نويسندگي» نيز مقالهاي كوتاه آمده كه در بخش پاياني آن به اين نكات اشاره شده :
«بسته به اينكه چگونه از كلام استفاده شود، ممكن است شما را آزاد سازد و يا بيشتر از آنچه اكنون هستيد، در بند بكشد. كلام شما افسون خالص است و استفاده غلط از آن، جادوي سياه. كلام به قدري قدرتمند است كه حتي يك كلمه ميتواند زندگي يك فرد را عوض كند و يا زندگي ميليونها انسان را نابود سازد. مواظب كلام خود باشيم.»
مقالهاي از عبدالعلي دستغيب با نام «بيمايه فطير است»، نيز از اولين مطالب اين نشريه به شمار ميآيد. وي در قسمتي از اين مقاله اينگونه نوشته است: «بيمايه فطير است. من در اتاق خودم بنشينم، رمان بنويسم. يكي از نويسندگان معاصر دقيقا سي سال در اتاق نشسته بود؛ خوب ته كشيد، يعني نه جايي ميرفت و نه جايي ميماند.»
مدير مسوول و سردبير نشريه انشا و نويسندگي، سيدحسين محمی حسينينژاد است.
در اولين شماره اين نشريه، غلامحسين عمراني، بهمن اماني، مرتضي حاجي مرداني، سيد مصطفي طباطبايي، جواد محقق نيشابوري، ابراهيم هداوند ميرزايي، علي مسعودینيا و تعداد ديگري از نويسندگان و كارشناسان ادبي قلم زدهاند.
فصلنامه آموزشي، پژوهشي، خبري، اطلاعرساني، و تحليلي «انشا و نويسندگي»، با قيمت ۳۰۰۰ تومان به فروش ميرسد.
سهشنبه ۲۰ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۳:۵۹
نظر شما