این روزها تعداد کسانی که به خاطر کمی درآمد بیشتر یا حتی ترک شغل فعلیشان، به معاملهگری در بازارهای مالی رو آوردهاند، روز به روز در حال افزایش است. جدای از اینکه شغل معاملهگری تا چه حد واقعاً میتواند استقلال مالی برای افراد ایجاد کند، باید گفت که قطعاً یکی از سادهترین راههایی که یک نفر میتواند در بازاری مثل بورس کسب سود کند، شرکت در دورههای آموزش بورس، یادگیری پرایس اکشن و به طور تخصصی آموزش الگوهای پرتکرار پرایس اکشنی مانند کندل چکش و سایر الگوهای کندلی است. در این مطلب قصد داریم به بررسی مفهوم کندل Hammer بپردازیم.
کندل چکش چیست؟
پیش از اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم باید کمی درباره خود پرایس اکشن و الگوهای کندلی صحبت کنیم. اگر کمی درباره تحلیل تکنیکال اطلاعات داشته باشید، حتماً میدانید که رایجترین شیوه نمایش نمودار قیمت یک دارایی به وسیله کندلها است. کندلها نشان دهنده ۴ داده اصلی درباره قیمت یک سهام، ارز و… در یک بازه زمانی مشخص یعنی قیمت باز شدن، بسته شدن، بالاترین قیمت و پایینترین قیمت هستند.
علم پرایس اکشن در حقیقت به بررسی نحوه تشکیل یک کندل و ساختار آن میپردازد و به این واسطه از طریق پرایس اکشن میتوانیم پیشبینی کنیم که آیا قیمت میتواند رشد بیشتری را تجربه کند یا ممکن است در کندلهای بعدی شاهد ریزش قیمت باشیم. البته همه اینها را باید با چاشنی احتمالات ترکیب کنیم چرا که هیچوقت هیچ چیز در بازار قطعی نیست. یکی از پرتکرارترین و مهمترین الگوهای کندلی که در پرایس اکشن کاربرد زیادی دارد، الگوی چکش است.
کندل چکش یک الگوی کندلی پرتکرار در بازارهای مالی است که به عنوان یک الگوی برگشتی به حساب میآید. این کندل بسته به اینکه در چه محدودهای شکل بگیرد میتواند نشان دهنده شروع یک روند نزولی جدید یا یک حرکت صعودی تازه باشد. به این معنی که اگر شاهد تشکیل کندل چکش در یک روند نزولی باشیم، یعنی احتمال چرخش قیمت و رشد آن وجود دارد و برعکس. الگوی Hammer عموماً یک کندل با بدنه کوچک و سایه (Shadow) بلند است که میتواند یکی از فاکتورهای تغییر روند از نظر پرایس اکشن به شمار رود.
انواع کندل چکش و اهمیت آنها
این الگوی تکنیکالی به طور کلی شامل دو حالت کلی نزولی و صعودی است، اما همین دو هم میتوانند به چندین شکل مختلف در چارت ظاهر شوند. مثلاً ممکن است یک الگوی چکش نزولی در انتهای یک روند صعودی مشاهده کنیم، اما بدنه آن صعودی باشد، یا برعکس؛ یعنی در یک روند نزولی شاهد تشکیل کندل چکش با بدنه نزولی باشیم. در هر دو این حالت باز هم این کندلها معتبرند، البته برخی از سبکهای پرایس اکشن ممکن است ضوابطی خاص را در این شرایط در نظر بگیرند یا حتی اسامی مختلفی روی این الگوهای با ظاهر متفاوت بگذارند.
کندل چکش معکوس
چکش معکوس هم یکی دیگر از انواع کندلهای Hammer است که البته در برخی از سبکها به آن کندل Hanging man هم گفته میشود. این الگو هم دقیقاً همان کاربرد کندل Hammer را دارد و یکی از نشانههای برگشت روند به حساب میآید. اما چه چیز این کندل را آنقدر خاص میکند و چرا معمولاً بعد از الگوی Hammer یک چرخش روند داریم؟
روانشناسی تشکیل کندل چکش
در بازار جنگ میان خریداران و فروشندگان است که قیمت را به یک سمت هل میدهد و همیشه یکی از این دو طرف نهایتاً پیروز میدان خواهد شد و قیمت یک دارایی را به سمت و سوی مورد علاقه خود خواهد کشاند. بنابراین پشت همه کندلهایی که میبینیم یک سری افراد عادی هستند که باتوجه به روان شناسی شخصیشان و اینکه چه قیمتی را برای خرید و فروش مناسب میدانند، باعث تغییر قیمت سهام، کالا و… میشوند. درباره کندل چکش یا همان کندل Hammer هم اوضاع دقیقاً به همین منوال است.
فرض کنیم قیمت یک سهام برای یک هفته متوالی روندی صعودی داشته و اکنون خریداران دیگر قیمت فعلی را برای خرید مناسب نمیدانند و کم کم به فروشنده تبدیل میشوند. به همین ترتیب فروشندگان که محدوده حال حاضر قیمت را برای نقد شدن مناسب میبینند، دست به فروش میزنند. در نهایت قیمت به صورت یک کندل چکش نزولی بسته میشود. بعد از آن است که روند قیمت عوض میشود. در حقیقت بعد از شکل گرفتن این کندل است که ما متوجه تغییر روان شناسی معاملهگران میشویم و میتوانیم به جرگه فروشندگان بپیوندیم. اما چطور با شکار کندلهای Hammer در بهترین زمان ممکن از بازارهایی مثل بورس و سهام سود کسب کنیم؟
چطور با کندل چکش سود کسب کنیم؟
حقیقت این است که به صرف دیدن یک کندل چکش نمیتوانیم به سراغ خرید یک سهام برویم و باید دنبال تاییدیههای بیشتری باشیم. مثلاً یکی از این تاییدیه میتواند رسیدن قیمت به یک سطح کلیدی در تایمفریمهای بالاتر باشد. همچنین استفاده از اندیکاتورها نیز میتواند به عنوان یک تاییدیه بیشتر برای معامله کاربرد داشته باشد. اما یک راه مطمئنتر برای کسب سود مستمر با استفاده از پرایس اکشن نیز وجود دارد.
جمع بندی
پرایس اکشن یکی از مهمترین سبکهای معاملاتی در انواع بازارها از جمله بورس ایران، بازار سهام، فارکس و… است که میتوانیم آن را به عنوان بنیاد تمام سبکهای جدید و به روز به شمار بیاوریم. در نتیجه با آموزش این سبک از یک منبع درست و تحت نظر اساتید بزرگ بازار میتوانیم حتی با یک الگوی ساده مثل کندل چکش، کندل چکش معکوس، کندلهای دوجی و سایر الگوها بعد از مدتی به سود مستمر از بازار برسیم و در کنار شغل فعلیمان، یک درآمد خوب هم از این راه داشته باشیم. در نهایت با اشتیاق کافی، تعهد، آموزش صحیح و مستمر حتی میتوانیم معاملهگری را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کرده و در گذر زمان به استقلال مالی در کنار داشتن زمان آزاد بیشتر در مقایسه با سایر شغلها داشته باشیم.
نظر شما