به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از ساری، روحالله سلگی شامگاه شنبه در نشست برنامهریزی روز مازندران، اظهار کرد: وجهه روز مازندران از منظر دینی و شیعی قابل توجه است و موضوع روز مازندران باید به سند فرهنگی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مازندران چهارمین استانی است که روز مرتبط با آن، در تقویم رسمی کشور ثبت شده است، افزود: نهالی که مازندرانیها غرس کردند تبدیل به ایران شیعی شد و مازندران آغازگر این جریان هویت ملی و اسلامی است.
معاون سیاسی استاندار مازندران با اشاره به تاثیر تاسیس حکومت علوی بر سپهر سیاست و دیانت، گفت: جریانهای شیعی قبل از تشکیل حکومت علویان، در این سرزمین کمابیش حضور داشتند.
این مسئول با بیان اینکه مازندران دارای سه مقطع تاریخی باستانی، هجری و شمسی است، تصریح کرد: مازندران درخت تناوری است که از دوره باستان، ریشه در خاک دارد و در دوران هجری، این درخت به افلاک رسید.
سلگی با تاکید بر بازنشر فرهنگ شیعی و مازندرانی با استفاده از ابزار مختلف، ادامه داد: در کنار برنامههای متنوعی که دستگاههای مختلف برای روز مازندران برگزار میکنند سه برنامه کلان استانی هم پیشبینی شده است.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه آداب و رسوم مازندرانی، برگزاری همایش نخبگان و فرهیختگان مازندرانی و همچنین برگزاری همایش روستای صالحان بخش کجور در نوشهر که مراسم استقبال نمادین مردم منطقه از حسنابن زید خواهد بود از جمله این برنامههای کلان استانی است.
معاون سیاسی استاندار مازندران با اشاره به این روز، هویت مازندران است، اظهار کرد: مازندرانیها در تاسیس نخستین حکومت شیعی، اقدام قابل قدردانی انجام دادند و این گذشته تاریخی، شایسته تکریم است.
این مسئول خاطرنشان کرد: مازندران سرآغاز تحول بزرگی است و این اندیشه علوی را باید ترویج کنیم و نسل امروز، خود را به این گذشته درخشان، گره بزند.
مازندرانیها میزبان نخستین حکومت شیعی در جهان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم در این نشست، گفت: مراسم روز مازندران با برنامهریزی خوب و منسجم و استفاده از همه ظرفیتهای بخش دولتی و مردمی برگزار میشود.
احسان آهنگر اظهار کرد: ۱۴ آبان یادآور حضور علویان در سرزمین پربرکت مازندران است، روزی که مازندرانیها میزبان نخستین حکومت شیعی در جهان شدند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری مراسم بزرگداشت روز مازندران، افزود: ترویج فرهنگ شیعی و ولایتمداری، اشاعه سبک زندگی ایرانی اسلامی، گفتمانسازی و معرفی توانمندیها، احیای هویت بومی در میان نسل جوان، معرفی مفاخر و مشاهیر مازندران و توسعه گردشگری از جمله این اهداف است.
این مسئول خاطرنشان کرد: در راستای عملکرد بهتر در زمینه برگزاری برنامههای روز مازندران، دبیرخانه این ستاد افتتاح شد.
برگزاری شب شعر و معرفی کتابهای نویسندگان مازندرانی
همچنین مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در این نشست، گفت: یکی از برنامههای آموزش و پرورش مازندران در بزرگداشت روز مازندران، تدریس معلمان و صحبت دانشآموزان به زبان مازندرانی در این روز است.
حسین کمالی اظهار کرد: تلاش کردیم امسال در بخش گسترش زبان و گویش مازندرانی، عملکرد بهتری داشته باشیم.
وی افزود: معرفی تاریخ علویان و پوشش محلی مردم مازندران که نوعی حجاب کامل است برای دانشآموزان تبیین میشود.
این مسئول گفت: در هفت شهرستان، هفت دبیرخانه احداث کردیم که برگزاری شب شعر مازندران، معرفی کتاب و تالیف نویسندگان مازندران از جمله برنامههای این دبیرخانهها است.
نظر شما