سیدعباس حسینینیک در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به گستردگی جرایم سایبری عنوان کرد: این موضوع نشان میدهد، پیگیریهای قضایی باید با دانش و آگاهی بیشتری انجام شود، پیشتر، کارگاه تخصصی «حقوق کیفری سایبری» نیز با استقبال مخاطبان برگزار شد.
وی افزود: یکی از بخشهای مهم حقوق آفرینشهای ادبی و هنری، بخش مجازی و سایبری آن است؛ امروزه کتاب الکترونیکی و کتاب صوتی در فضای مجازی و فضای مبادلات الکترونیکی منتشر میشود و حقوق پدیدآوران و ناشران درباره آن رعایت نمیشود.
حسینینیک با بیان اینکه امروزه بخش مهمی از تخلفات و نقض حقوق ناشران و پدیدآورندگان در حوزه مجازی دیده میشود، گفت: در کارگاه «حقوق کیفری سایبری» نحوه رسیدگی به این نوع تخلفات و جرایم مطرح خواهد شد؛ زیرا معتقدیم که مهمتر از آشنایی با قوانین جاری، اطلاع از آیین دادرسی و رسیدگی قضایی است که در دادسرای ویژه جریان دارد.
وی ادامه داد: «آموزش» مهمترین راه پیشگیری و مقابله با نقض حقوق دیگران است، ناشران باید بدانند اگر آثارشان در فضای مجازی به شکل غیرقانونی منتشر شد چه اقدامی باید انجام دهند، به چه دادسرایی مراجعه و چه مراحلی را باید طی کنند.
حسینینیک همچنین در این زمینه توضیح داد: مدرس این دوره امین تویسرکانی، بازپرس دادسرای رسیدگی به جرایم رایانهای است و میتواند ریزهکاریهای حقوقی و قضایی در این حوزه را آموزش دهد.
کارگاه تخصصی «آیین دادرسی جرایم سایبری» بهشیوه حضوری و مجازی یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
نظر شما