سه‌شنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
جلد سوم مجمع‌الجزایر گولاک/ سهمگین‌ترین روایت‌های تاریخ از سرحدات رنج

نشر مرکز جلد سوم «مجمع‌الجزایر گولاک» به قلم الکساندر سولژنیتسن با ترجمه احسان سنایی اردکانی را روانه بازار کتاب کرد. «مجمع‌الجزایر گولاگ»، حاصل ده سال تحقیق و تفحص الکساندر سولژنستین از اردوگاه‌های کار اجباری شوروی و گفت‌وگو با بازماندگان است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشر مرکز جلد سوم «مجمع‌الجزایر گولاک» به قلم الکساندر سولژنیتسن با ترجمه احسان سنایی اردکانی را روانه بازار کتاب کرد.

هنگامی که «ماکسیم گورکی»، از اردوگاه‌های سیبری دیدن کرد، تا آخرین ساعات همه‌چیز همان‌طور گذشته بود که قدرت می‌خواست. در همان لحظه‌های آخر بود که زندانی‌ای حقیقت را پیش روی نویسنده بزرگ روس گذاشت و به قول الکساندر سولژنستین، درست در زمانی که گورکی سوار بر قایق، آنجا را ترک می‌کرد، آن زندانی تیرباران شد و توامان همه آن آرمان‌های انسانی جا گرفته در ذهن شبه پیامبر شوروی، درحال فروریختن بود. هرچند او نمی‌دانست که این فروریختن هم، به قیمت جان آن زندانی تمام شده است! گورکی پیرسال‌تر از آن بود که بتواند برای روایت آن‌چه دانسته بود کاری کند و ازهمین‌رو ظهور سولژنستین و روایت‌هایش از گولاگ، الزامی بود و مبدل به سهمگین‌ترین روایت‌های تاریخ بشری از سرحدات رنج زیر یوغ استبداد شد.

با اینکه در آغازین سال‌های پسااستالینی، نیکیتا خروشچف، سومین رهبر اتحاد جماهیر شوروی، از در دوستی با سولژنستین درآمد و اجازه انتشار کتاب «یک روز از زندگی ایوان دنیسویچ» را صادر کرد، اما هیچ‌کس انتظارش را نداشت ماجرای گولاگ و گولاگی‌ها، از آن‌چه بر ایوان دنیسویچ رفته، فراتر باشد. شوک عظیم دوازده سال پس از چاپ «یک روز از زندگی…» اتفاق افتاد: نسخه‌های زیرزمینی و بدون سانسور «مجمع‌الجزایر گولاگ»، حاصل ده سال تحقیق و تفحص الکساندر سولژنستین از اردوگاه‌های کار اجباری شوروی و گفت‌وگو با بازماندگان، در زمستان ۱۹۷۴، میان مردم دست به دست شد. درحالی‌که جاسوسان کا. گ. ب، در همه‌جا به‌دنبال سولژنستین‌خوان‌ها بودند، وقایع‌نگاری هول‌انگیز و هوش‌ربای برنده نوبل ادبیات ۱۹۷۰، منظر مردم شوروی و همه جهانیان را نسبت به اعماق وحشت زیستن در جهان استالینی، برای همیشه تغییر داد. «مجمع‌الجزایر گولاگ» به مثابه تجربه‌ای تحقیق و تفحص ادبی، فقط از عهده نویسنده‌ای متعهد، چپ‌گرا و معتقد به آرمان‌های بزرگ اخلاقی و انسانی هم‌چون سولژنستین برمی‌آمد که وجدان بیدارش، به او اجازه سکوت برابر رنج و محنت مردمش را نمی‌داد.

الکساندر ایسائویچ سولژنیتسین، زاده سال ۱۹۱۸ و درگذشته ۳ اوت ۲۰۰۸، نویسنده مشهور اهل روسیه و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۱۹۷۰ میلادی است. او به خاطر افشای جنایات جوزف استالین در رمان‌هایش، بیست سال را در تبعید گذراند. رمان‌های «مجمع الجزایر گولاگ» و «یک روز از زندگی ایوان دنیسویج» از شاهکارهای او هستند.آلکساندر سولژنیتسین در جنگ جهانی دوم به عنوان افسر توپخانه در ارتش اتحاد جماهیر شوروی خدمت کرده و به خاطر خدماتش، مدال افتخار دریافت کرده بود، اما در سال ۱۹۴۵ میلادی به خاطر نوشتن نامه‌ای در انتقاد از جوزف استالین مورد غضب قرار گرفت و هشت سال زندانی شد.

او پس از گذراندن هشت سال در ادوگاه‌های کار استالین، به قزاقستان تبعید شد و در آنجا به خاطر ابتلا به سرطان معده مورد درمان قرار گرفت. او در سال ۱۹۷۴ میلادی از اتحاد جماهیر شوروی اخراج شد و از آنجا به آلمان غربی و سپس به سوئیس رفت و در نهایت در ایالات متحده آمریکا ساکن شد. الکساندر سولژنیتسین در ۳ اوت ۲۰۰۸ در محل باغ ییلاقی خود در حومه شهر مسکو به علت ایست قلبی درگذشت.

نشر مرکز جلد سوم «مجمع‌الجزایر گولاک» به قلم الکساندر سولژنیتسن با ترجمه احسان سنایی اردکانی را در ۶۲۴ صفحه به بهای ۶۰۰ هزار تومان روانه بازار کتاب کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها