سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، آیین بدرقه پیکر محمدعلی اسلامی ندوشن لحظاتی پیش (۲۹ آبان) با نواختن نی مقابل درب دانشکده ادبیات دانشگاه تهران آغاز شد.
در این آیین که با حضور چشمگیر دانشجویان و دوستداران فرهنگ و ادبیات ایران زمین همراه بود، علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسئولان و چهرههای فرهنگی از جمله محمود نیلی احمدآبادی، علی ربیعی، محمدجواد حقشناس، محمدحسین رجبی دوانی رئیس بنیاد ایرانشناسی، مصطفی ملکیان، منصور صفت گل، محمدرضا بهشتی، محمود اسعدی، شهرام یوسفیفر، گودرز رشتیانی، کاوه خورابه، علیرضا حاجیاننژاد، محمد مقیمی و عبدالرضا سیف حضور داشتند.
محمدعلی اسلامی ندوشن شاعر، نویسنده، پژوهشگر و مترجم، که چند سال پیش برای دیدار با فرزندانش به کانادا رفت و بعد بهخاطر عوارض کهولت سن و کرونا آنجا ماندگار شد، پنجم اردیبهشت سال گذشته چشم از دنیا فروبست و خانواده پیکرش را همانجا به امانت به خاک سپردند تا در فرصت مناسب، طبق وصیت خودش به ایران برگردد و در نیشابور در جوار آرامگاه عطار و خیام آرام گیرد؛ هرچند زادگاهش یزد بود و از ندوشن برخاسته بود.
آنچه از من مانده، کتابهایم است
در این مراسم، محمدجواد حق شناس، عضو سابق شورای شهر تهران به نمایندگی از خانواده اسلامی ندوشن به سخنرانی پرداخت.
وی از اسلامی ندوشن به عنوان یکی از استوانههای فرهنگ و ادب و اندیشه ایران یاد کرد و ضمن اشاره به اینکه دانشکده ادبیات دانشگاه تهران محل حضور، تدریس و دانشپروری وی بوده است، از حضور دلگرمکننده دانشجویان و اهالی فرهنگ در این مراسم قدردانی کرد.
وی همچنین به قرائت بخشهایی از وصیتنامه اسلامی ندوشن پرداخت. ندوشن در این وصیتنامه به حضورش در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران اشاره و تأکید کرده که چون روز محتوم فرارسد جنازهاش را از دانشگاه تهران گذرانده و به نیشابور انتقال دهند و به خاک بسپارند. خراسان پرتاریخترین ایالت ایران و نیشابور بلاکشیدهترین شهر در ایران است.
وی در وصیت خود سفارش کرده که اگر فوتش در خارج ایران اتفاق افتاد جنازه به ایران منتقل شود. همچنین با اشاره به اینکه آنچه از وی به جای مانده، کتابهایش است امتیاز چاپ آثارش را به نهاد آرامگاه فردوسی داده و درخواست کرده عواید حاصل از آنها صرف گلکاری محوطه آرامگاه و جاده مشهد به توس شود.
وی از همسر، فرزندان و، دوستان و خوانندگانش خداحافظی کرده و این بیت حافظ «اگر از پرده برون شد دل من عیب نکن / شکر ایزد که نه در پرده پندار بماند» را بر سنگ مزارش حک کنند.
پیکر اسلامی ندوشن روی دست جوانان و استادان به درب دانشکده حقوق دانشگاه تهران حمل شد.
سپس پیکر این اسطوره فرهنگ و ادب برای اقامه نماز و مراسم یادبود به مؤسسه اطلاعات انتقال داده شد.
نظر شما