جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
شعر پارسی دوره سامانیان بررسی شد

فارس- کتاب «بررسی وضعیت شعر پارسی در دوره سامانیان»، نوشته فریبا آراسته، نویسنده‌ و محقق اهل بندرعباس، با ویراستاری کرامت یزدانی (اشک)، ویراستار و نویسنده شیرازی توسط انتشارات نویسندگان پارس در شیراز منتشر شد.

فریبا آراسته، نویسنده این کتاب، در مورد شعر و علاقه‌مندی خود به حوزه ادبیات به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، گفت: شعر، زلال قلب لطیف است که از چشمه احساس می‌جوشد و می‌جوشاند و آینه زنگار بسته ذهن و دل جویشگران روشنایی را صافی می کند.
وی افزود: در واقع علاقه اصلی من به روانشناسی بود و در این زمینه استعداد عجیبی داشتم اما بخت و اقبال مرا به سوی جنگل پرتراکم ادبیات که در جزیره دور افتاده ذهنم بود هدایت کرد و توفیقی ناخواسته برایم به ارمغان آورد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه در مورد تاثیر شعر در زندگی و جایگاه آن در جامعه گفت: شعر، دارویی اکسیری است که وجود ناخالص را به خلوص می رساند اما زیرساخت آن باید فراهم باشد و در این زمینه از کثرت می شود به وحدت نائل شد هرکس از مسیری می تواند راه به این زیبایی خالص بیابد.
به گفته او، جایگاه شعر در جامعه متاسفانه با جاذبه‌های فریبنده رسانه به طرز عجیبی کمرنگ شده است به گونه‌ای که به توقف اندیشه‌ها در برخی از رشته‌های ادبی نزدیک هستیم و جای هزار افسوس دارد و بسی جای تامل و کار، که ادبیات رو به فراموشی سپرده را برای بقای فرهنگ و جامعه بایستی دوباره به مدارس دعوت کرد.
این نویسنده هرمزگانی درباره علت بررسی شعر در دوره سامانیان گفت: دوره سامانیان از درخشان‌ترین دوره آغازین ادبیات فارسی است. دوره امارت آنها در زندگی اجتماعی و سیاسی آنها از دوره‌های مهم ادبی است. خاندان سامانی و امیران تحت فرمان آنها به سبب علاقه‌ای که به احیای زبان و ادبیات پارسی داشتند نویسندگان را به نشر زبان پارسی تشویق می‌کردند نگارش کتاب‌ها در متون مختلف را به پارسی و گاهی حتی ترجمه کتاب‌های عربی را به زبان پارسی ترویج می‌کردند.

شعر پارسی دوره سامانیان بررسی شد

وی خاطرنشان کرد: از خصایص مهم آغازین این دوره فراوانی شعر و تعداد آثار گویندگان است که در کمتر دوره‌ای می توانیم این همه شعر و شاعر و فرهیخته را در یک محدوده جغرافیایی ببینیم. ویژگی دیگر این دوره در سیاست‌های اجتماعی مردمان سامانی می‌توان یافت. آزادی و برابری ادیان و مذاهب مختلف و زندگی مسالمت آمیز آنان در کنار یکدیگر توجه به دانش و ادب، بخشش و صداقت نسبت به دیگر نواحی، از ویژگی های ستوده این دوره است که سبب علاقه و توجه پژوهنده به این دوره می شود.
همچنین کرامت یزدانی (اشک)، ویراستار این کتاب به خبرنگار ایبنا در شیراز گفت: پیوند عمیقی میان ادبیات، فرهنگ و وضعیت اجتماعی و سیاسی هر عصر وجود دارد. روزگار سامانیان، بستری مناسب برای توسعه فکر و فرهنگ است. در این بستر آثار ادبی درخشانی خلق می‌شود که در مقایسه با دوره بعد از خود، تفاوت‌های بارزی دارد.
به گفته او، ادبیات سامانی در بخش فکری، سرشار از مفاهیم ارزشمندی، چون خرد، عدل و آزادگی است. بدون شک زمان سامانی‌ها، باشکوه ترین دوره ادبی و فرهنگی خراسان دوره اسلامی است. به دلیل آنکه بر اثر تشویق و بزرگداشت فرمانروایان سامانی، کار شعر و شاعری، نویسندگی و پژوهش در زمینه‌های گوناگون رونقی تمام یافت. شاعران و نویسندگان دست به ایجاد بهترین و بزرگترین اثرهای ادبی و هنری زدند؛ و چنان آثار ادبی و علمی را به وجود آوردند که تا اکنون آن اثرها از جمله بهترین و زیباترین اثرهای ادبی و علمی به شمار می آید.
مدیر نشر نویسندگان پارس عنوان کرد: فریبا آراسته، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ و ادببات عامه، در این کتاب، به خوبی وضعیت شعر پارسی را در دوران سامانیان بررسی کرده است.
به گزارش ایبنا؛ «بررسی وضعیت شعر پارسی در دوره سامانیان»، نوشته فریبا آراسته، نویسنده و محقق اهل بندرعباس، با ویراستاری کرامت یزدانی (اشک)، ویراستار و نویسنده شیرازی، در ۵۰۰ صفحه و در قطع رقعی در اول آذر ماه جاری توسط انتشارات نویسندگان پارس در شیراز منتشر شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها