به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک در حاشیه این نکوداشت، همچنین ۳ کتاب شامل «تاریخ اجتماعی اراک» نوشته زنده یاد مرتضی ذبیحی، «تاریخ آموزش و پرورش اراک» نوشته محمد سیفی؛ علیرضا فقیهی و جمیله اخوان و کتاب «ابریشم هفت رنگ» تالیف محبوبه میرقدیری که کتاب نخست، تاریخ اجتماعی اراک توسط عبدالمجید یوسفی نیکو و بقیه توسط نویسندگان کتاب معرفی شدند.
در ادامه برنامه نکوداشت، هر یک از حاضران از جمله پیمان عین القضات رئیس فرهنگی شورای اسلامی اراک، محمدعلمدار نویسنده و طنز پردرداز و پژوهشگر، ابوالفضل عباسی بانی مدیرعامل بنیاد اراک شناسی و پژوهشگر و نویسنده، هما داوری مسئول موسسه گردشیاران اراک، محسن تقوی، حسن سجادیان و… در وصف فعالیت و شخصیت این پیشکسوت رسانهای مطالبی بیان داشتند.
همچنین محمد علمدار نویسنده و پژوهشگر اراک در وصف «رحمتعلی» پیشکسوت رسانهای و مطبوعاتی استان مرکزی مطلبی خواندن که متن را در زیر میخوانید:
«یک بار و دو بار و چند بار نبود.
تا من بودم و تا پدرم بود، ورد کلامش یک چیز بود: حرمت بزرگتر و حرمت موی سپید را نگه دار پسر جان! این البته تنها درس زندگی او به ما نبود. پدرم ما را از نظر و چشم بد زنهار میداد همیشه و در کلامش برجسته تر از هر چیزی رعایت حد و حدود آدمها بود. به قول سید مهدی کتانفروش پدرانمان، ما را زود بزرگ کردند!! نمیدانم در این بزرگی ایهام هست یا نه اما هر چه هست من از درون بابت چنین نگاه و چنین پنداری احساس غرور میکنم. امروز اما داریم برای یک سپید موی نکوداشت میگیریم. برای استاد رحمتعلی عزیز که در طول عمر گرانبار و گرانمایهاش آنچه از همه چیز برجستهتر است و بیشتر به چشم میآید، به نظر من عشق است و مهربانی و فروتنی. ما همیشه در حد توان و بضاعتمان برای بزرگانمان و آدمهایی که به عشق سرزمین آبا و اجدادیاشان از سر خیلی چیزها و منفعتهای شخصی گذشتهاند، نکوداشت و بزرگداشت میگیریم و مقصود و مرادمان ادای دین به این عزیزان نیست زیرا در توانمان نیست. ما فقط میخواهیم به بزرگانمان بگوییم: میدانیم و میفهمیم که وامدار و رهین زحمات شما هستیم و اگر اکنون شمیمی هر چند ضعیف از ادب و هنر را سعی میکنیم به اطراف و اطرافیانمان تسری بدهیم مرجع و معدنش همانا عبور زود گذرمان از کنار شمایانی است که خود کانِ مشک و عنبر و عبیر در عرصهی ادب و هنر هستید. من به عنوان یک شهروند معمولی اراکی به خودم میبالم که در فضایی نفس میکشم که آغشته به نفس پاک و سادهی مردانی سپید موی و از خود گذشته همچون استاد رحمتعلی عزیز است. استاد رحمتعلی جان اجازه میخواهم بر دستان مهربان و بی آزارتان بوسهی عشق بزنم.
به گزارش ایبنا، یدالله رحمتعلی متولد ۱۳۲۹ اراک از سال ۱۳۴۱ فعالیت مطبوعاتی خود را با مجله «دختران پسران «و «مجله جوانان» از انتشارات روزنامه اطلاعات به سردبیری «ر– اعتمادی» (رجبعلی اعتمادی) و همچنین هفته نامه محلی «نامه اراک» به سر دبیری «ابوتراب جلی» آغاز کرد.
وی هم اکنون بازنشسته روزنامه اطلاعات است و به عنوان خبرنگار با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و پایگاه خبری هانا خبر و روزنامه کیهان فعالیت دارد.
این پیشکسوت رسانهای همچنان از بنیانگذاران نخستین هفته نامه بعد از انقلاب به نام «سروش استان مرکزی» نیز هست.
آیین نکوداشت و دورهمی به همت موسسه گردشیاران توسعه پایدار، بنیاد اراک شناسی و ماهنامه رازان در موسسه گردشیاران واقع در سرای کتابفروشان اراک برگزار شد.
نظر شما