سه‌شنبه ۱۵ دی ۱۳۸۸ - ۱۶:۵۹
بررسي رابطه دين و دنيا در «گستره شريعت»

كتاب «گستره شريعت» نوشته حجت‌الاسلام والمسلمين دکتر عبدالحسين خسرو پناه، عضو هيات علمي دانشگاه معارف اسلامي و پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي، از سوي دفتر نشر معارف تجديد چاپ شد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومي دفتر نشر معارف، کتاب «گستره شريعت» محصول تحقيق و تدريس نويسنده طي سال‌هاي 1387- 1374 در دانشگاه شهيد بهشتي تهران و حوزه علميه قم است كه در چهار فصل تنظيم و تدوين شده است. پژوهش درباره دين و گستره شريعت از جمله تلاش هاي علمي جديدي است که در اثر تحول در عرصه دين پژوهي معاصر اهميت و ضرورت يافته‌اند.
 
اين نوشتار در فصل نخست به کليات گستره شريعت مي‌پردازد و مبادي تصوري(مفهوم حکم و دين)، روش‌شناسي و پيش فرض‌هاي آن را مي‌كاود. فصل دوم به رويکردهاي موضوع اختصاص دارد و گونه‌شناسي رويکردهاي و ديدگاه‌هاي متفکران غربي و اسلامي را عنوان مي‌كند. 

رابطه دين و دنيا از مهم‌ترين مباحث اين رساله‌اند که در فصل سوم طي سه گفتار با عناوين «دلايل جدا انگاري دين و دنيا»، «پيوند دين و دنيا» و «چالش‌هاي سکولاريسم» بسط يافته‌اند.

فصل پاياني کتاب به گستره شريعت در عرصه علوم انساني اختصاص دارد و مباحث گسترده شريعت در عرصه انسان‌شناسي، چيستي علوم انساني، گستره شريعت در عرصه اقتصاد، نظام تربيتي، مديريت و جامعه را تفسير مي‌كند.

كتاب‌هاي «آسيب‌‌شناسي جامعه ديني»، «جامعه علوي در نهج‌البلاغه» و «آسيب‌شناسي دين‌پژوهي معاصر» از ديگر آثار اين نويسنده به شمار مي‌آيند.

نخستين چاپ كتاب «گستره شريعت» سال 1382 به سفارش پژوهشگاه فرهنگ و معارف از سوي دفتر نشر معارف منتشر شد و اكنون چاپ سوم اين اثر روانه بازار نشر شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط