نويسنده حوزه عرفان از نگارش جلد پنجم مجموعه تفسير موضوعي مثنوي مولانا با موضوع «عشق» و «انسان» خبر داد و گفت: با وجود طرح مباحث بسيار درباره اين دو موضوع در دنياي معاصر، بررسي آنها در ديدگاه عارفي نظير مولانا جالب توجه به نظر ميرسد./
وي افزود: مولانا كل نظام هستي را عاشق ميبيند كه البته عشق انسانها حكايت ديگري دارد. پيش از اين، موضوعات «پيامبر در مثنوي»، «جبر و اختيار و قضا و قدر در مثنوي»، «خداشناسي در مثنوي» و «طنز و طنازي در مثنوي» در مجلدات جداگانهاي بررسي شدهاند.
فاضلي شيوه تفسيرياش را «مثنوي به مثنوي» ذكر كرد و گفت: اين تفسير تنها به ديدگاههاي مولانا پرداخته، نظرات ديگر عرفا نظير عطار و حافظ درباره عشق و انسان را مد نظر قرار نميدهد. در اين تفسير حتي به «غزليات شمس» مولانا نيز استناد نشده، زيرا اين اثر داراي فضايي متمايز از مثنوي است.
وي با اشاره به الهام گرفتن از شيوه تفسيري «قرآن به قرآن» در تفسير «الميزان» براي نگارش اين اثر، گفت: با استفاده از اين روش موضوعات مربوط به عشق كه در بخشهاي مختلف مثنوي در قالبهاي مختلف بيان شدهاند، به دقت بررسي و تبيين ميشوند.
فاضلي مطالعه اين اثر را براي متخصصان حوزه عرفان، مناسب توصيف كرد و گفت: موضوعاتي نظير عشق و انسان در مثنوي ميتواند براي قشر وسيعتري از مردم نيز قابل مطالعه باشد. البته در برخي موارد، موضوعات بسيار تخصصي ميشوند.
وي در پايان گفت: نگارش و تحقيق اين اثر به پايان رسيده و اكنون مرحله غلطگيري براي چاپ را طي ميكند. انتشارات فضيلت علم عهدهدار چاپ اين كتاب است.
نظر شما