صائم کاشانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره مجموعه رباعیات در دست انتشارش گفت: «بر زلف کرشمه» مجموعهای از رباعیهایم را در پنج بخش شامل میشود که توسط حسن آهنگران با خط نستعلیق و شکسته نستعلیق خوشنویسی شده است.
وی به هر یک از بخشهای کتاب و مضامین آنها اشاره و تصریح کرد: بخش نخست این مجموعه دربرگیرنده رباعیهای آیینی من و درباره چهارده معصوم (ع) است. رباعیات بخش دوم در توصیف شهیدان انقلاب سروده شدهاند. رباعیهایی در توصیف مقام مادر نیز در بخش سوم این مجموعه آمده است.
این شاعر افزود: رباعیات اجتماعی و عرفانی و همچنین رباعیات تمثیلی من در بخش چهارم و پنجم این دفتر شعر گنجانده شده است.
بیشتر رباعیات این مجموعه که توسط نشر تکا منتشر میشود طی سالهای 1386 و 1387 سروده شدهاند.
وی در ادامه از انتشار مجموعه شعر دیگری خبر داد و گفت: گزیدهای از اشعارم را که از سن 17 سالگی تا زمان حاضر در مجموعههای مختلف منتشر شدهاند به انتخاب دخترم، مریم سادات صائم کاشانی در دست تدوین دارم.
صائم کاشانی اظهار داشت: این مجموعه با عنوان «شاعر گلهای سرخ» در بیش از 400 صفحه شعرهایی در قالبهای غزل، قصیده، مثنوی، قطعه، دوبیتی، رباعی، مخمس، انواع ترکیببندها و اشعار نیمایی و سپید را شامل میشود. عنوان کتاب برگرفته از یکی از غزلهای این دفتر است.
وی به نگارش کتابی با عنوان «خاطرات ادبی صائم کاشانی» اشاره کرد و توضیح داد: در این کتاب به تشریح خاطراتی که با شاعران معاصر همچون مهرداد اوستا، مشفق کاشانی، سلمان هراتی، حسین لاهوتی، عزیز دولتآبادی، محمد حسین شهریار و قاسم رسا در محافل و کنگرههای ادبی داشتهام میپردازم.
این شاعر در پایان افزود: کار نگارش این مجموعه به تازگی آغاز شده است و حدود دو سال به طول میانجامد.
سید علیاصغر صائم کاشانی متولد اول دی ۱۳۳۱ در شهر کاشان است. وی از سال سوم ابتدایی به سرودن شعر روی آورد. این شاعر بیش از 23 سال است که مسوولیت انجمن فرهنگی ادبی سخن کاشان را بر عهده دارد و در کلاسهای این انجمن به تدریس مشغول است.
از جمله آثار منتشر شده صائم کاشانی میتوان به مجموعه شعرهای «فصلها و یادها»، «بهار سخن»، «شکار ستاره»، «شکوفههای انقلاب»(سرودههای انقلابی)، «بلور اشک»، «دیوان عشق»، «مینای سخن»، «خورشید سخن»، «آهنگ پای گل» و «فروغستان عشق»(شعر آیینی)، «دست در آغوش سکوت» و «خدا کند که بیایی»(شعر آیینی) اشاره کرد.
دیگر آثار او شامل «عرفان در شعر شهریار»، «فعلی در رباعیات حکیم بابا افضل کاشانی»، «گاهنامه سخن»(شماره یک و دو)، «خورشید سرایان»(یا شاعران عاشورایی کاشان "در گذشتگان") و «خانه دوست کجاست؟» (سهراب سپهری در خاطرهها، دستچین اشعار سهراب، هشت کتاب در ترازوی نقد) میشود.
صائم کاشانی همچنین نگارش مقدمه و تصحیح آثاری چون «دیوان ملاجعفر فیض کاشانی»، «دیوان نجیب کاشانی»، «دیوان ناصری کاشانی»، «دیوان فهیمی آرانی» (شامل غزلها، قصاید، ترانهها و ابیات)، «میخانه جای من»( سروده رحمت الله رعیت»، «با کاروان عشق» (بیدل بیدگلی)، «برگ در پاییز»، «جای پای عشق» (احسان الله صانعی کاشانی)، «گلهایی از بوستان ادب»( گردآوری شعر معاصر و گذشته به کوشش ابوالقاسم صفاریان)، «فروغ احسان» (محمود قاسمپور)، «دیوان فتوت کرمانشاهی»، «مینای مهشید» (مهشید تجلیان)، «مثنوی ساقی عشاق» (مدح حضرت ابوالفضل عباس(ع) سروده ریاضییزدی)، «تو شعر نابی با ردیفی از تبسم»(محسن سلطانی) و «فریاد سکوت» (لیلا وحیدی) را بر عهده داشته است.
دوشنبه ۲۸ تیر ۱۳۸۹ - ۱۰:۳۲
نظر شما