شنبه ۲ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۶
گونه‌شناسي انديشه منجي موعود در اديان

کتاب «گونه‌شناسي انديشه منجي موعود در اديان» در سراي اهل قلم نقد و بررسي مي‌شود. این کتاب نگاهی پدیدارشناسانه به موعودگرایی دارد و برداشت پیروان آيين‌هاي زرتشتی، هندو، بودا، دائو، كنفسیوس، یهودیت، مسیحیت و اسلام از انديشه موعودگرايي را تحليل مي‌كند.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مجموعه مقالات به سرپرستی علی موحديان از سوی دانشگاه اديان و مذاهب منتشر شده است. 

موحديان در اين اثر موضوعاتی نظير فرادينی و جهانی بودن انديشه اعتقاد به منجی موعود، ميزان اصالت باور به موعود در اديان و ميزان ظهور و بروز انديشه موعودمحوری در اديان مختلف را با محور گونه‌شناسی انديشه اعتقاد به منجی بررسي كرده است. 

آئین زرتشتی، هندو، بودا، دائو، كنفسیوس، یهودیت، مسیحیت و اسلام، اديان مورد بررسي اين كتاب‌اند. برخی از ادیان زنده جهان از جمله آئین سیك، جینه و شینتو به دلیل آن كه موعودباوری در آنها در حاشیه قرار دارد، بررسي نشده‌اند.

اين كتاب به گونه‌شناسي انديشه منجي موعود در آئين زرتشتي، هندو، بودا، چيني، يهوديت و مسيحيت، قرآن و سنت نبوي، تشيع، در مذاهب اهل سنت، عرفان و تصوف اسلامي و جوهره مهدويت و بازتاب مهدويت در تاريخ سياسي اسلام پرداخته است. 

از جمله ويژگي‌هاي‌ این كتاب می‌توان به جنبه علمي و پرهيز از جانب‌داري، كاربست رويكرد پديدار‌شناسانه از سنخ ‌گونه‌شناختي، استناد به مدارك و منابع موثق در هر حوزه ديني و بهره‌گيري از محققان مسلط به كار در هر ‌يك از اديان مورد بحث اشاره کرد.

این کتاب به پرسش‌هایی نظير «آيا اعتقاد به يك منجي با فرّه آسماني ‌كه مي‌آيد تا جهان را از داد پر سازد، انديشه‌اي فراديني و جهاني است؟ آيا اين باور در همه اديان به يك ميزان داراي اصالت، اهميت و تأثير است؟ آيا موعودباوري در همه دين‌ها به يك‌گونه ظهور و بروز يافته يا گونه‌ها و تنوعات مختلفي دارد؟ آن گونه‌ها كدام است؟» پاسخ گفته است.

كتاب «گونه‌شناسي انديشه منجي موعود در اديان» در 502 صفحه و با بهاي 85 هزار ريال از سوي انتشارات دانشگاه اديان و مذاهب منتشر شده است.

در نشست نقد و بررسي اين كتاب، دكتر علي موحديان نويسنده، عليرضا ابراهيم، كارشناس و ياسر هدايتي به عنوان دبير جلسه حضور خواهند داشت. 

اين نشست روز دوشنبه، چهارم مرداد ماه، از ساعت 17 تا 19 در سراي اهل قلم خانه كتاب به نشاني خيابان انقلاب اسلامي، خيابان فلسطين جنوبي، كوچه خواجه‌نصير، شماره دو برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط