یکشنبه ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۰
ماهنامه كتاب ماه علوم اجتماعي در گام 29

بيست و نهمين شماره ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني، نقد و بررسي كتاب با عنوان «كتاب ماه علوم اجتماعي» ويژه علوم سياسي از سوي خانه كتاب منتشر شد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين مجله، نشريه‌اي است كه با هدف اطلاع‌رساني و نقد و بررسي كتاب به صورت ماهانه منتشر مي‌شود. اين اثر مي‌كوشد از طريق بحث و بررسي درباره رابطه متقابل كتاب و جامعه، چشم‌انداز گسترده‌تري از مسايل مربوط به كتاب‌هاي علوم اجتماعي را ترسيم كند و از اين طريق ميان ناشران، دست‌اندركاران فني، پديدآورندگان، كتابداران، مخاطبان و ساير فعالان عرصه نشر، رابطه‌اي موثر ايجاد كند.

در بخش «سخني با خواننده» اين شماره با عنوان «آموزش علوم سياسي؛ يك ضرورت» آمده است: «در دنباله مباحث قبلي ويژنامه علوم سياسي و مطالعات بين‌الملل، اين شماره را نيز به آثار و دستاوردهاي اين حوزه با اهميت قرار داديم. علوم سياسي در دنياي امروز، داراي ابعاد و ساحت‌هاي گسترده‌اي شده است كه حيات اجتماعي را به شدت تحت تاثير قرار مي‌دهد؛ لذا براي توجه به مقولات مطرح در آن بايد به امري به نام آموزش؛ توجه جدي كرد.
نگاهي به آموزش كلاسيك علوم سياسي در ايران به طور خاص از تاسيس مدرسه علوم سياسي در سال 1277 شمسي / 1317 قمري آغاز مي‌شود و از وارد شدن علم سياست به ايران تقريبا 112 سال مي‌گذرد.
بررسي كارنامه فعاليت دانش‌پژوهان علم سياست، طي اين دوران و تحولاتي كه اين دانش پشت سر گذاشته است؛ به ويژه آنچه پس از پيروزي انقلاب اسلامي و وقوع انقلاب فرهنگي در دانشگاه‌ها رخ داده، براي ارزيابي وضعيت كنوني و روندهاي آينده آن بسيار به‌جا و ضروري است. تاكنون در اين زمينه، مطالعاتي صورت گرفته كه گرچه درخور تقدير است؛ اما به هيچ روي كافي نيست.
البته در اينجا در صدد آن نيستيم كه به بررسي اين كارنامه آموزش علوم سياسي در كتاب ماه علوم اجتماعي بپردازيم، بلكه توجه به امر آموزش را در كنار اين ارزيابي از منظر صاحبنظران مختلف مي‌توان مطرح و به دستاوردهاي عيني آن به شكل تطبيقي توجه نمود.»

اين شماره ماهنامه از بخش‌هاي متعددي تشكيل شده است كه از آن ميان مي‌توان در بخش ديدگاه، نقد و بررسي موضوعاتي مانند قدرت در پژواك انواع (سخت؛ نرم؛ هوشمند؛ غوي؛ هنرمندانه و هوشمندانه) را عنوان كرد.

اين ماهنامه در شماره جديد خود به معرفي و نقد كتاب‌هاي فارسي  جامعه‌شناسي مشاركت سياسي زنان(صالح ابراهيمي)، "آزال" و "آباد": امنيت بينا پارادايمي: با نگاهي تطبيقي به رفتارهاي امنيتي ايالات متحده آمريكا(اعظم مقدس)، ايران پس از انقلاب(محمد فكري، مينا اينانلو)، مبدا تحول در استراتژي نظامي ايران(هاجر شادماني)، همنشيني و كجروي: نگاهي به ديدگاه‌هاي اسلامي و يافته‌هاي اجتماعي(فرشته انصاري)، قدرت نرم جمهوري اسلامي ايران (مطالعه موردي لبنان)(مهدي روزبهاني)، فكر دموكراسي سياسي(عسگر ابراهيمي كندري) پرداخته است.

در بخش معرفي و نقد كتاب‌هاي لاتي نيز آثاري مانند نهادهاي بين‌المللي و سياست‌هاي ملي(سيد علي‌اصغر ترابي)، رسانه‌ها و دموكراسي(روح‌اله حسن كاويار)، رساله‌اي درباره حكومت(دكتر سيديعقوب موسوي)، دولت‌هاي فرومانده(ابراهيم صالح‌آبادي)، چپ و راست؛ اهميت يك تفكيك سياسي(رحيم موسوي)، خطر نبرد هسته‌اي نوين(محمد لعل عليزاده)، مقاومت شكننده، تاريخ تحولات اجتماعي ايران از صفويه تا وقوع انقلاب اسلامي ايران(محمد فكري، مينا اينانلو)، امنيت بين‌الملل(مهدي ابراهيمي)، فرهنگ جهاني(نسيبه كريم‌زاده)، جهاني شدن، رشد و فقر(نادر صنعتي)، دانشنامه روابط بين‌الملل و سياست جهان(مهرالزمان نوبان) و مرزهاي نو در ارتباطات بين‌الملل(بهاره اميري)، معرفي شده‌اند.

فوكو و امر سياسي(كاوه حسين‌زاده)، آيا فيل‌ها پرواز مي‌كنند؟ داكر و اصلاحات دولتي(شيما صالحي) و تبليغات سياسي(سميه نظري)، از عناوين مقالات اين شماره محسوب مي‌شوند.

در انتهاي اين شماره، گزارش دوازدهمين دوره جايزه كتاب فصل، گزارش نشست جامعه‌شناسي ورزش و اوقات فراغت جوانان در ايران، جاي دارد.

همچنين لوح فشرده فهرست كتاب‌هاي منتشر شده تيرماه 1389 نيز ضميمه اين شماره است.

بيست و نهمين شماره ماهنامه تخصصي اطلاع‌رساني «كتاب ماه علوم اجتماعي» ويژه علوم سياسي(2)، در 136 صفحه و بهاي 12000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها