یکشنبه ۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۸:۵۶
پرتيراژترين كتاب جنگ، اثبات حضور گسترده زنان در ادبيات دفاع‌مقدس

دكتر سيد محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، در آيين اختتاميه نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" گفت: حضور زنان در عرصه ادبيات دفاع‌مقدس از نظر كمي و كيفي، بهتر و گسترده‌تر شده و حتي راوي و نويسنده پرتيراژترين كتاب دفاع‌مقدس (دا) نيز بانوانند. اين موضوع نشان داد كه زنان، توانايي حضور پررنگ‌تر در حوزه ادبيات دفاع‌مقدس را دارند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آيين اختتاميه نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" عصر امروز (چهارم مهر89) با حضور "سيد محمد حسيني" وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، "مجتبي رحماندوست" مشاور رييس‌جمهور در امور ايثارگران، "سردار سيد محمد باقرزاده" رييس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع مقدس، "مريم مجتهدزاده" رييس مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست‌جمهوري و جمع كثيري از بانوان نويسنده، در تالار وزارت كشور برگزار شد.

فرحروز فاتحي، دبير نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" اظهار داشت: نحوه برگزاري اين همايش، در شوراي برنامه‌ريزي و با مشورت جمعي از نويسندگان مشخص شد.

وي از برپايي كارگروه‌هاي "شعر و داستان" و "خاطره و پژوهش" در صبح امروز (چهارم مهر 89) ياد كرد و ادامه داد: حاصل اين نشست‌ها توسط كميته علمي، تدوين و منتشر خواهد شد. همچنين جمع‌آوري بانك اطلاعات بانوان نويسنده انقلاب و دفاع‌مقدس، از ديگر اقدامات آغاز شده‌اند.

فاتحي يادآور شد: ادامه داشتن جلسات بانوان نويسنده انقلاب و دفاع‌مقدس، به همت نويسندگان بستگي دارد و نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس"، در جهت فرمايشات مقام معظم رهبري درباره جهاد فرهنگي برپا شده است.

سپس دكتر محمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، با اشاره به آيه "ن و القلم" در قرآن مجيد، اظهار داشت: خداوند به دليل ماندگاري علم، فكر و دانش توسط قلم، به آن قسم خورده و همچنين، بيداري ملت‌ها، عزت و عظمت كشورها و تمدن‌ها، مديون نويسندگان است.

وي با اشاره به برگزاري باشكوه‌تر هفته دفاع‌مقدس امسال، خاطرنشان كرد: حضور زنان در عرصه ادبيات دفاع‌مقدس از نظر كمي و كيفي، بهتر و گسترده‌تر شده و حتي راوي و نويسنده پرتيراژترين كتاب دفاع‌مقدس (دا) نيز بانوانند. اين موضوع نشان داد كه زنان، توانايي حضور پررنگ‌تر در حوزه ادبيات دفاع‌مقدس را دارا هستند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود: قدرت هنرمندي، ظرافت و دقت‌عمل بانوان در توجه به جنبه‌هاي انساني و عاطفي، بيشتر است. به همين دليل، ما انتظار داريم كه حضور آنان در امر انتقال مباحث انقلاب اسلامي و دفاع‌مقدس، گسترده‌تر شود.

حسيني تصريح كرد: ما درباره جنگ، نوشته‌هايي داريم، اما نانوشته‌هاي آن بيشترند. چه بسا افراد مخلصي كه هنوز خاطرات خود را مطرح نكرده‌اند. اين مسايل، جزو غرور ملي ما هستند كه بايد مطرح و ماندگار شوند.

وي در پايان سخنانش يادآور شد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، از بانوان نويسنده انقلاب و دفاع‌مقدس، تشكيل انجمن زنان ناشر و همچنين توزيع كتاب‌هاي دفاع‌مقدس در كتابخانه‌هاي سراسر كشور، حمايت خواهد كرد.

در ادامه آيين اختتاميه نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" معصومه رامهرمزي، دبير علمي اين جشنواره، تصريح كرد: تدوين كتاب‌شناسي زنان نويسنده انقلاب و دفاع‌مقدس، رويكرد اصلي ما در اين همايش بوده و همچنين حاصل جلسه‌هاي كارگروه‌هاي "شعر و داستان" و "خاطره و پژوهش" نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" تدوين و منتشر مي‌‌شوند و در اختيار تمامي نويسندگان و نهادهاي فعال اين حوزه قرار خواهند گرفت.

اين بانوي نويسنده، به اعلام آمار تعداد زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس پرداخت و گفت: تاكنون 367 نفر شناسايي شده‌اند كه از اين ميان، حدود 170 نفر در حوزه خاطره‌نويسي، 72 نويسنده در حيطه شعر، فيلم‌نامه و نمايشنامه، 90 نفر در حوزه داستان‌نويسي و 30 تن نيز در حوزه پژوهش فعالند.

دبير علمي نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس" در پايان سخنانش خاطرنشان كرد: 169 تن از بانوان نويسنده، تك اثرند كه ما بايد براي ماندگاري آنان در حوزه انقلاب و جنگ، راهكاري بيابيم. همچنين از مراكز اسنادي دفاع‌مقدس، درخواست مي‌كنيم كه مدارك موجود را در اختيار محققان قرار دهند تا آنان با تسلط كامل بر اين موضوع، به تدوين كتاب بپردازند. 

نخستين همايش "زنان اهل قلم انقلاب و دفاع‌مقدس"  به همت مركز امور زنان و خانواده نهاد رياست‌جمهوري برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها