چهارشنبه ۱۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۰:۱۰
بررسي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري و حوادث پس از آن

چاپ نخست كتاب «روزشمار هشت ماه نبرد مقدس (22 خرداد تا 22 بهمن 1388)» تاليف اميرحسين ثابتي منفرد، از سوي انتشارات مركز اسناد انقلاب اسلامي منتشر و روانه بازار نشر شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين اثر يكي از موضوعات «طرح تدوين تاريخ انقلاب اسلامي» است كه به موضوع انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري و حوادث بعد از آن مي‌پردازد.

جمهوري اسلامي ايران، كه به حق مي‌توان آن را كشور انتخابات ناميد، با آغاز سال 1358 يعني در كمتر از دو ماه بعد از پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي، نخستين همه‌پرسي تعيين نظام سياسي كشور را در دهم و يازدهم فروردين ماه برگزار كرد. در مرداد ماه همان سال، انتخابات مجلس ِ بررسي نهايي قانون اساسي (خبرگان) برگزار و مجلس بررسي قانون اساسي در 28 مردادماه افتتاح شد. در آذرماه 58 بعد از سه ماه و اندي از تشكيل مجلس، قانون اساسي به تصويب نهايي رسيد و به همه‌پرسي گذاشته شد. در فاصله كوتاهي بعد از همه پرسي قانون اساسي، يعني در دي ماه همان سال، انتخابات رياست جمهوري برگزار و در اسفندماه نخستين مرحله انتخابات مجلس شوراي اسلامي انجام شد. بدين ترتيب در نخستين سال انقلاب اسلامي، مردم در پنج مرحله در انتخاباتي گسترده مشاركت کرده و اركان نظام جمهوري اسلامي را بنيان گذاشتند.

انقلاب‌ها اصولا اقتضائاتي دارند كه به زودي انتخابات را بر نمي‌تابند، اما انقلاب اسلامي به دليل ويژگي‌هاي خاص خود توانست بلافاصله پس از تسلط بر حكومت، همه اجزاي حاكميت، از تعيين نظام سياسي كشور بعد از انقلاب تا تشكيل مجلس بررسي قانون اساسي و تصويب قانون اساسي و انتخابات رياست جمهوري و مجلس را با انتخابات مستقر سازد. پس از آن، اين نهاد به عنوان يكي از اركان مديريت كشور استمرار يافت و از نظر حقوقي از اصول غير قابل تفسير قانون اساسي شناخته شده است.

در طول هشت سال جنگ تحميلي كه از سال 1359 بر كشور تحميل شد، مجالس دوم و سوم و دوره دوم، سوم و چهارم رياست جمهوري با انتخابات وسيع و گسترده مردم بدون يك روز تاخير و هيچ‌گونه فترتي در كشور برگزار شد. در دوران سخت جنگ تحميلي حتي ساكنان شهرهاي اشغالي كشور چون خرمشهر، آبادان، قصرشيرين و ... در مهاجرت توانستند به نامزدهاي مجلس شهرهاي خود راي بدهند، اين در حالي است كه جنگ سخت‌ترين شرايط و بهترين توجيه كننده شرايط ويژه و فوق‌العاده براي تعطيلي و توقف يا محدوديت آزادي‌هاي عمومي است. انتخابات در اين دهه، هميشه موضوعي جدي و حساس بوده است. 
 
اثر حاضر، تلاشي است براي نماياندن حقيقت ملت بزرگ ايران اسلامي و حماسه حضور آنان در 22 خرداد 1388 و نمايش بزرگ انقلابي در 9 دي ماه 1388 و حماسه حضور پرشور آنان در 22 بهمن، كه مي‌طلبد اين حقيقت و واقعيت تاريخي را ملت شريف ايران، پاسداري و صيانت كنند تا اين برگ زرين انقلاب، جاودانه شود.

چاپ نخست كتاب «روزشمار هشت ماه نبرد مقدس (22 خرداد تا 22 بهمن 1388)» در شمارگان 2500 نسخه، 904 صفحه و بهاي جلد شوميز 120000 و جلد گالينگور 135000 ريال راهي بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط