تدوينگر مجموعه «گزيده اسناد معارف در سالهاي اول تا پنجم مجلس شوراي ملي» كه بررسي اين اسناد را بر اساس مجموعه ذخاير و اطلاعات كتابخانه مجلس و همكاري اين مجموعه به پايان رسانده است، ويژگي بارز اين كار را جريان داشتن زندگي و ارتباط ميان اسناد اين حوزه خواند.\
وي با اشاره به اين كه در فضاي بررسي اين اسناد با بخشي از شكايات، توصيههاي مجلس و ... مواجه شدم، گفت: از اين ميان محورهايي را استخراج كردم كه بر اساس آن، موضوعات در فصول گوناگون دستهبندي شدند. اسناد اين كتاب مانند داستاني آغاز ميشوند و سلسلهوار ادامه مييابد، چنان كه ميتوان نحوه بررسي يك شكايت يا موضوع حوزه معارف و مدارس را در مجلس و شكل رسيدگي مجلس به آن را مطالعه كرد.
دكتر ترابي عنوان داشت: مسير بسياري از نامههايي كه براي رسيدگي به اين حوزه در مناطق گوناگون به رشته تحرير درآمدهاند، نحوه توجه به مسايل سياسي و معرفتي را در آن دوره تاريخي ايران انعكاس ميدهند. با مطالعه اين مجموعه ميتوان زندگي آن سند را دنبال كرد كه مانند داستاني آغاز و پايان دارد.
استاديار گروه تاريخ دانشگاه نجفآباد، مخاطبان اصلي اين اثر پژوهشي را كه در شمار كتابهاي مرجع قابل استفاده است، محققان و علاقهمندان به اين حوزه خواند و اظهار كرد: در اين مجموعه، اسناد مرتبط با مدارس و تقاضاهاي مردم از مجلس و پاسخهاي اين نهاد، مشخص شدهاند.
وي علاوه بر داشتن تخصص در حوزههاي سندپژوهشي، داشتن آگاهيهاي تاريخي را از جمله ملزومات تدوين و بررسي اسناد برشمرد و بيان داشت: بازخواني سند با بررسيهاي فني اسناد متفاوت است و با داشتن اطلاعات وسيع و جامع تاريخي، پيوند اسناد و دادهها بيش از پيش آشكار خواهد شد.
پژوهشگر تاريخ معاصر با اشاره به اين كه «گزيده اسناد معارف در سالهاي اول تا پنجم مجلس شوراي ملي» به تازگي از سوي كتابخانه مجلس شوراي اسلامي به چاپ رسيده است، همكاري پژوهشي آتي خود با اين كتابخانه را در حوزه اسناد مرتبط با «تجارت» عنوان كرد.
نظر شما