پژوهشگر حوزه طبقهبندي مشاغل، ترجمه كتابي با عنوان «دوركاري» را به پايان رساند. اين كتاب با نگاهي به فوايد اين نوع از فعاليت شغلي، تجهيزات لازم براي دوركاريهاي سيستمي را از طريق تبيين نظامهاي كنترلي و نظارتي معرفي ميكند و شاخصههاي آن را براي ارتقاي راندمان كاري برميشمارد./
وي با اشاره به اين كه در اين بازگردان مقررات مصوت هيات دولت ايران را نيز براي دوركاري به مطالب كتاب و در بخشي مجزا افزوده است، گفت: دوركاري در همه جوامع و سرزمينهاي انجام ميشود و بهگونهاي سبقه باستاني دارد، اما اين اثر با تجميع و دستهبندي روشها و ابزار مناسب و غير مناسب نگاهي عملي و كاربردي به نوعي از اشتغال دارند.
مولف نخستين دايرةالمعارف شغلي كشور موسوم به «شرح و طبقهبندي جامع مشاغل» مخاطبان اثر ترجمهاي خود را كارفرمايان و كاركنان آنها خواند و تصريح كرد: اين اثر ميكوشد با تبيين فوايد دوركاري از جمله صرفهجويي در هزينهها، زمان و استفاده بيشتر از انرژي نيروي كار كه بيشترين زمان خود را در مسير تردد طي ميكند، كاركنان و كارفرمايان را براي اشتغال در اين بخش متقاعد كند.
مترجم كتاب «دوركاري» با اشاره به اين كه روشهاي اين شيوه دوركاري را در موسسه دانش پارسيان انجام داده و موفقيتهايي نيز به دست آورده است، بيان داشت: انواع دوركاري از عهد قديم در كشورها رايج بوده و به شكلهاي گوناگون انجام ميشده است، اما امروزه باتوجه به پيشرفتهاي جديد كه ناشي از صنعتي شدن جوامع و گسترش فعاليتهاي اطلاعاتياند، بايد مقررات جديدي براي مسايل ناشي از انواع دوركاري و بهبود شرايط آن تنظيم و عنوان شود.
ابراهیم بایسلامی مباحث اين كتاب را برخاسته از تجارب نويسنده آن در حوزههاي گوناگون دوركاري در شركتي انگليسي ياد كرد و افزود: دوركاري تنها در حوزه فنآوري اطلاعات خلاصه نميشود، بلكه اين بخش تنها قسمتي از فعاليتهاي دوركاري به شمار ميآيد. در ساير بخشها، نهادها و سازمانهاي گوناگون نيز به تناسب فعاليت افراد ميتوان از اين نوع فعاليت كاري استفاده كرد.
رييس موسسه دانش پارسيان خاطرنشان كرد: كتاب «دوركاري» كه اكنون واپسين مراحل چاپ و نشر خود را طي ميكند، به زودي از سوي انتشارات موسسه دانش پارسيان منتشر ميشود.
نظر شما