در سمینار «مدیریت واحدهای چاپی» كه در حاشيه دهمين دوره مسابقات تخصصي چاپ برگزار شد، موضوعاتي مانند مدیریت مالی در چاپخانه های کوچک، مدیرت تولید و نقش و جایگاه نیروی انسانی و مشتریان در مدیریت چاپ و جايگاه ارزشمند نيروي انساني آموزشديده بررسي شدند._
وي ادامه داد: یکی از راههای دستیابی به این اطلاعات، اطلاعات مالی است که از طریق بررسی آن میتوان به اعمال سیستمهای صحیح مدیریتی اقدام كرد، زيرا اطلاعات خوب باید دقیق، کامل، کم هزینه، قابل درک، مرتبط با موضوع، قابل دسترس، به موقع و به آسانی قابل فهم باشند.
مظاهري در بخش ديگر سخنان خود درباره تاثيرات برنامهريزي اظهار داشت: در جامعهای به بزرگی صنعت چاپ با دو هزار واحد در تهران و در حدود همین تعداد در شهرستانها، بدون برنامهریزی صحیح نمیتوان به نتیجه رسید.
وی درباره هزینههای ماهیتی واحدهای چاپی نیز توضيح داد: مواد، دستمزد کار و هزینههای سربار، از بخشهاییاند که باید در محاسبه هزینهها مورد توجه قرار گیرند، زيرا محاسبه نكردن هزینههای سربار، واحدهای چاپی را دچار خسران میکند.
مدیر عامل تعاونی چاپخانهداران تصريح كرد: همچنين میتوان با محاسبه این هزینهها، نظیر آنچه که به آن استهلاک گفته میشود، از قانونهای مالیاتی استفاده منفعتداری داشته باشیم.
مظاهری همچنين با تاكيد بر نقش ماليات در اداره يك واحد چاپي، يادآور شد: بايد موضوع ماليات را جدی بگیریم. همه ساله تشکلهای صنفی در نخستین ماه تابستان پذیرای اهالی اصناف چاپاند و مقوله مالیات در دیگر زمانهای سال به فراموشی سپرده میشود.
به گفته وي، با توجه به قانون مالیات بر ارزش افزوده که با نیت شفافسازی مسايل مالی واحدهای صنعتی در نظر گرفته شده است، باید در تمام سال به فکر محاسبات باشیم، چون به تازگی به جز اظهارنامه، باید تمام دفاتر را براي حسابرسی در اختیار وزارت دارایی قرار داد.
در ادامه این سمینار، حسین یاراحمدی، مدرس و کارشناس چاپ، به ارايه مباحثی درباره مدیریت تولید پرداخت و گفت: از جمله وظایف مدیر تولید میتوان به انتقال دستورات از هیأت مدیره به کارکنان بخش تولید، دریافت دقیق اطلاعات از مشتری، ثبت سفارش و برنامهریزی تولید، ارتباط با بخش فروش، تجدیدنظر در برنامه تولید و حذف هزینههای اضافه اشاره کرد.
وي ادامه داد: مدیر تولید باید با برنامهریزی تولید صحیح، تاریخ دقیق تحویل کار را برآورد و همچنین هزینههای تولید را برآورد و در نهایت نیز چگونگی بستهبندی و حمل را از ابتدای کار پیشبینی کند.
به گفته یاراحمدی، با طراحی یک سیستم گردش کار مناسب میتوان از هدر رفتن انرژی، سرمایه و تواناییهای نیروی انسانی جلوگیری کرد.
مهدی رحیمییگانه، استاد دانشگاه، ديگر سخنران اين سمينار بود. وي اظهار داشت: صنعت چاپ ما در چارچوبهای سنتی عمل میکند، در حالي كه استفاده از تکنولوژیهای مدیریتی روز میتواند بسیار مؤثر واقع شود و در واقع چراغی را در ذهن فعالان این صنعت روشن کند.
وي با اشاره به نقش و اهمیت نیروی انسانی در مدیریت چاپخانه گفت: نیروی انسانی را باید از منظر ارزش مادی، ارزش معنوی، ارزش تجربی و ارزش اعتباری و پشتوانهای مد نظر قرار داد.
رحيمييگانه ادامه داد: کارگر یا کارمند با ارزشترین دارایی هر سازمان است. اگر هر سازمانی پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز را در اختیار داشته باشد، باز هم بدون در اختیار داشتن یک اپراتور خوب نمیتواند کاری از پیش ببرد، به همين دليل مدیر یک سازمان باید قدر نیروی انسانی را بداند.
وی با بيان اين كه ماشین یک جسم مرده است، ولی کارگر یا کارمند برای سازمان ارزش معنوی نیز دارد، يادآور شد: شما میتوانید به نیروی انسانی اعتماد کنید، به او آموزش دهید و در نهایت، تأثیر آموزش را در سازمان خود مشاهده کنید.
رحیمی همچنین درباره استفاده از استعدادهاي فارغالتحصیلان صنعت چاپ توضيح داد: مدیران صنعت چاپ بايد به استفاده از خروجی دانشگاهها اهمیت دهند و روی نیروهای جوان سرمایه گذاری کنند، زيرا تجربه نشان داده است كه موفقیت تنها در استفاده از چاپچیهای حرفهای نیست، بلکه میتوان نیروهای جوان را آموزش داد و از آنها چاپچیهای خوبي ساخت.
سمینار «مدیریت واحدهای چاپی» در حاشيه دهمین دوره مسابقات چاپ، دوم بهمن ماه در ساختمان تهران اسکانر برگزار شد.
دهمین دوره مسابقات جشنواره صنعت چاپ 26 بهمن ماه با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان خواهد داد.
نظر شما