ايبنا نوجوان: «فریبا مقیمان صنوبری» به خبرنگار ما گفت: این کتابخانه در سال 72 راهاندازی شد و زیر نظر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اداره ميشد؛ اما از سال 78 مسوولیت ادارهی آن به سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران واگذار شده است.
مدیر کتابخانهی آفتابگردان با اشاره به اینکه این کتابخانه اکنون 18 هزار جلد کتاب در حوزههای گوناگون علمی، ادبی، تاریخی، دینی، مرجع و ... دارد، افزود: در این کتابخانه هر سال تعدادی از کتابهای فرسوده از فهرست منابع خارج میشود و در خریدهایی که برای کتابخانه داریم دوباره کتابهای جدید خریداری میکنیم.
به گفتهی «مقیمان صنوبری» این کتابخانه 8445 نفر عضو دارد که 8000 نفر آنها اعضای فعال هستند. اعضای این کتابخانه از 4 تا 15 سالهاند که بیشتر اعضای فعال آن را دانشآموزان اول ابتدایی تا سوم راهنمایی تشکیل میدهند.
او دربارهی تامین منابع کتابخانهي آفتابگردان گفت: در این کتابخانه نیز مانند سایر کتابخانهها بودجههایی به صورت فصلی مشخص میشود که با توجه به نیازهای کتابخانه و پیشنهاد اعضا، منابع جدید خریداری میشود. بخشی از منابع نیز از طریق نمایشگاهها؛ بهويژه نمايشگاه بینالمللی کتاب تهران تهیه ميشود.
مدیر کتابخانهی آفتابگردان به علاقهی نوجوانان به کتابخانه و کتابخوانی گفت: اعضای فعال این کتابخانه به قدری به کتابخانه داری علاقهمند هستند که اغلب آنها کتابداری و ردهبندی دیویی را یاد گرفتهاند به گونهای که بسیاری از آنها در کتابخانههای مدارس کتابخانه را اداره میکنند. حتی برخی از والدین بچهها نیز به این کتابخانه مراجعه کردند و بخشی از فعالیتها را آموزش دیدند تا بتوانند در ادارهی کتاب خانههای مدارس با مسوولان مدرسه همکاری کنند.
او از برنامه های جانبی این کتابخانه برای انس گرفتن بیشتر کودکان و نوجوانان با کتابخانه و کتابخوانی به برگزاری کارگاههای قصهگویی برای کودکان 4 تا 6 ساله، کارگاههای عروسکسازی و نمایش عروسکی برای نوجوانان و در فصل مدارس برگزاری کارگاههای انشا و نویسندگی برگزار ميشود. اكنون محمدرضا یوسفی مربیگری این کارگاهها را بر عهده دارد.
مقیمان صنوبری دربارهي وضعيت این کتابخانه گفت: كتابخانهي «آفتابگردان» نسبت به سالهای گذشته وضعیت بهتری پیدا کرده است و بچهها در منطقه بیشتر با خدمات این کتابخانه آشنا میشوند. مدارس نیز در معرفی کتابخانهی آفتابگردان به عنوان کتابخانهی تخصصی کودک و نوجوانان ما را یاری میکنند.
او در پایان با اشاره به این اگر این کتابخانه به سامانهي رایانهای مجهز شود و نوجوانان امکان استفاده از اینترنت، جستوجو در حوزهی کتاب و کسب اطلاع از انتشار کتابهای جدید را داشته باشند، قطعاً تعداد مراجعان به کتابخانه بیشتر میشود و کودکان و نوجوانان با جذابیتهای کتاب بیشتر آشنا میشوند.
کتابخانهی تخصصی کودک و نوجوان همه روزه به غیر از روزهای تعطیل از ساعت 8 تا 18 پذیرای کودکان و نوجوانان کتابخوان است. علاقهمندان برای استفاده از خدمات این کتابخانه و عضویت در آن میتوانند به فرهنگسرای انقلاب به نشانی بزرگراه نواب صفوی، تقاطع کمیل شرقی مراجعه کنند.
سهشنبه ۳ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۴
نظر شما