شنبه ۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۸

حسن ذوالفقاري،‌ سخنگوي انجمن نقد ادبي ايران، اولين همايش ملي نقد ادبي را با وجود برخی كاستي‌ها، نوآورانه دانست و با تاكيد بر اينكه نقد ادبي در كشور طرفدران بسيار دارد، از نهادهاي مختلف براي بهتر برگزار شدن همايش نقد ادبي ياري طلبيد.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، حسن ذوالفقاري درباره عملكرد و نحوه برپايي اولين همايش نقد ادبي كه هفته گذشته روزهاي سه‌شنبه و  چهارشنبه(سوم و چهارم اسفند)،‌در دانشگاه فردوسي دانشگاه مشهد برگزار شد، گفت: اولين همايش نقد ادبي ايران، نسبت به همايش‌هايي سابقه‌دارتر و مفصل‌تر، خوب برگزار شد. 

وي افزود: اين همايش قبل از هر چيز به جهت طرح مسايل متفاوت، بسيار نوآورانه بود. در اين همايش همچنين حضور شركت‌كنندگان ميان رشته‌اي مربوط به گرايش‌هاي ادبيات فارسي، جامعه‌شناسي، زبان انگليسي ، زبان عربي و ديگر رشته‌ها، قابل توجه و به لحاظ تنوع چشمگير بود. 

اين استاد دانشگاه در ادامه حضور دانشجويان كارشناسي ارشد و دكترا را نقطه عطف اين همايش دانست و توضيح داد: در اين رويداد استادان بسياري از اقصي نقاط كشور حضور داشتند و ضمن حضوري فعال مقالات خوبي ارايه دادند و اين مساله نشان‌دهنده اين است كه نيروهاي علمي جوان گرايش بيشتري به اين مساله دارند و اميدواريم كه در آينده مروجان خوبي براي نقد ادبي كشور باشند. 

مولف «فرهنگ بزرگ ضرب‌المثل‌هاي فارسي» در توضيح ابعاد ديگر همايش نقد ادبي گفت: موضوع اين همايش توانست يك سري حوزه‌هاي نقد دانشگاهي را در كشور برجسته‌تر كند، البته در كنار آن‌ها منتقدان آزاد هم حضور داشتند و اين فضا فرصتي براي پيوند اين دو گروه را فراهم آورد.

ذوالفقاري خاطر نشان كرد: دستاورد ديگر همايش آن بود كه مشخص شد نقد ادبي در كشور بسيار مورد توجه است و خواهان بسياري دارد و بايد كار بيشتري روي آن انجام شود. 

اين نويسنده در ادامه با اشاره به نكات مورد تاكيد در اين رويداد ادبي توضيح داد: ايجاد رشته‌هاي نقد ادبي و گرايش‌هاي آن در دپارتمان‌هاي مختلف دانشگاه‌ها و نيز رويكرد رساله‌هاي دانشجويي به سمت پرداختن به نقد و نظريه ادبي نيز از ديگر مسايل مورد درخواست و نظر استادان شركت كننده بود. 

ذوالفقاري برپايي كارگاه‌هاي نقد را نيز از ديگر مسايل مطرح شده در اين همايش بيان کرد و گفت: برگزاري كارگاه‌هاي آموزش نقد ادبي همراه با سخنراني‌ها و برنامه‌هاي آموزشي فعال‌تر، از ديگر مسايلي بود كه در اين همايش از سوي شركت‌كنندگان مطرح شد.
 
اين استاد دانشگاه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه «چرا همايش نقد در حوزه اطلاع‌رساني وسيع‌تر عمل نكرد و در مجموع داراي چه نوع كاستي‌هايي بود؟»، گفت: واضح است كه اين گونه همايش‌هاي دانشگاهي با هزينه‌هاي اندك و به شكل خودكفا برگزار مي‌شوند كه در اين شرايط طبعا اين كمبود‌ها اجتناب‌ناپذير است و مي‌تواند كاستي‌هايي را به دنبال داشته باشد؛ ‌ولي دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد واقعا با ما همكاري خوبي داشتند و از هیچ تلاشي در بهتر برگزارشدن اين همايش دريغ نكردند. 

وي درباره كیفیت حمايت‌هاي وزارت علوم از اين همايش، گفت: با وجود درخواست انجمن از وزارت علوم، حمايت‌هاي چنداني از اين وزارتخانه دريافت نشده،‌ ولي ما اميدواريم اين وزارتخانه به همراه نهادهايي چون فرهنگستان زبان و ادب فارسي، وزارت ارشاد، ميراث فرهنگي و بنياد ايرانشناسي توجه بيشتري به اين حوزه داشته باشند و در همايش‌هاي بعدي با حمايت‌هاي موثر‌تر از اين عرصه، به ارتقاي اين حوزه در ايجاد فضاي سالم نقد در كشور، ياري‌هاي بيشتر رسانند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط