دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۸
رادفر: ایجاد حرکت در شعر مهم‌ترین هدف جشنواره‌ است

عبد‌الرضا رادفر از شاعران حاضر در پنجمین نشست شعرخوانی این دوره از جشنواره شعر فجر معتقد است جشنواره‌ها به ایجاد حرکت در حوزه شعر منجر می‌شوند. وی همچنین بر گسترش تبلیغات رسانه‌ای پس از پایان جشنواره تاکید کرد تا شعر بیش از پیش نزد مخاطبان مورد توجه واقع شود._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، پنجمین نشست شعرخوانی پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی شعر فجر صبح امروز(9 اسفند) از ساعت 9 و 30 دقیقه تا ساعت 12 در سرای اهل قلم برگزار شد. در این جلسه شاعران ایرانی و خارجی شرکت‌کننده در جشنواره به شعرخوانی و ارائه چند قطعه از سروده‌های جدید خود پرداختند.

در حاشیه این نشست ایبنا با چند تن از شاعران درباره چند وچون جشنواره گفت‌وگوهایی داشت. علی‌رضا رادفر، شاهرخ اورامی، علی‌رضا دهرویه، مسعود بمانی و ابوالفضل نظری شاعرانی بودند که در این گفت‌وگوها شرکت کردند.

رادفر: گسترش تبلیغات پس از اتمام جشنواره
رادفر به ایبنا گفت: جشنواره‌های این‌چنینی می‌توانند حرکتی را در شعر ایجاد کنند اما جریان‌ساز نیستند؛ چراکه ایجاد یک جریان شعری بدین معنی است که از پیش تئوری آن نوشته شده باشد و رویکردهای ویژه‌اش را اعلام کنند.

وی در ادامه تاکید کرد: البته آن‌چه در ارتباط با جشنواره اهمیت دارد ایجاد حرکت در شعر است. این امر بدان معناست که شاعران جوان‌تر می‌توانند چشمی به جشنواره شعر فجر داشته باشند و با سلایق گوناگون فرصتی برای حضور و ابراز وجود پیدا کنند.

این شاعر به دبیر علمی این دوره از جشنواره اشاره و تصریح کرد: حضور محمود اکرامی‌فر به عنوان دبیر علمی جشنواره نشان‌دهنده روند رو به رشد جشنواره شعر فجر است. هر چند هنوز جشنواره برای پرکردن فاصله‌اش با جشنواره‌هایی چون فیلم و موسیقی فجر راه‌های نرفته بسیاری را در پیش دارد.

وی به ارائه پیشنهادی برای برگزاری موثر جشنواره در دوره‌های بعدی پرداخت و تشریح کرد: پس از پایان جشنواره شایسته است با فراخوان‌ها و تبلیغات رسانه‌ای، بیشتر جشنواره را به خانه‌های مردم ببریم. همچنین اشتیاقی را که از دیرینگی و کهن‌سالی فرهنگ شعر از سرزمین ما برمی‌خیزد را نمایان‌تر کنیم. از سوی دیگر از تمام سلیقه‌های شعری برای حضور در جشنواره شعر فجر دعوت شود.

اورامی: جشنواره استمرار داشته باشد
اورامی، برگزیده نخستین دوره جشنواره شعر فجر، براساس تجربه‌اش در پنج دروه برگزاری جشنواره اظهار داشت: به‌نظرم پنجمین دوره جشنواره شعر فجر پرمحتواتر، منظم‌تر، غنی تر و عالی‌تر است. اما برگزاری آن باید به شیوه‌ای باشد که در سال بیش از یک‌بار تکرار شود.

وی در ادامه توضیح داد: ایران کشور شعر و شاعری است. این‌گونه جشنواره‌ها می‌توانند در تحول شعر به شکل مدرن‌تر و البته با رعایت اسلوب ایرانی-اسلامی موثر باشند. البته این امر تنها با استمرار و افزایش این‌گونه برنامه‌ها تحقق می‌پذیرد.

دهرویه: جای نقد شعر خالی است 
دهرویه، شاعر مازندرانی، نیز در حاشیه این مراسم شعرخوانی گفت: معتقدم اگر شعر جوان فجر را از پیشکسوتان جدا کنند، اثرگذاری بیشتری دارد؛ چراکه فضای شعرهای این دو گروه با هم متفاوت است. اما بیشترین زمان به شعرخوانی شاعران پیشکسوت اختصاص داده شده است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر شعر مدرن در این جشنواره جایگاهی ندارد. همچنین جای نقد شعر نیز بسیار خالی است. اگر نشست‌های شعرخوانی با نقد همراه باشد جلسات پربارتر می‌شود.

این شاعر در پایان افزود: احساس می‌کنم شاعران خارجی حاضر در این جشنواره چندان از نظر شعری قوی نیستند. اگر به جای تعداد بیشتری میهمان خارجی تنها از چندتن شاعر برجسته خارجی دعوت شود این افراد حضور موثرتری خواهند داشت.

بمانی: بخش استانی جشنواره جدی‌تر برگزار شود 
بمانی یکی از شاعران استان مرکزی نیز به ایبنا گفت: در نخستین دوره جشنواره شعر فجر جزو دبیرخانه برگزاری آن بودم. به‌نظرم در این پنج دوره جشنواره روند رو به رشدی داشته است.

وی در ادامه به ارائه پیشنهادی در ارتباط با بخش استانی جشنواره پرداخت و اظهار داشت: اگر بودجه‌ای که صرف برگزاری جشنواره در تهران می‌شود تقسیم شده و در اختیار شهرستان‌ها قرار گیرد شاهد برگزاری پربارتر جشنواره در بخش استانی خواهیم بود. در حال‌حاضر این بخش از جشنواره بیشتر صورتی ظاهری دارد و به شیوه‌ای ضعیف برگزار می‌شود.

نظری: حمایت از شاعران پس از جشنواره 
نظری، شاعر زنجانی نیز در حاشیه این نشست گفت: نخستین‌بار است که در جشنواره شعر فجر حضور دارم و به‌نظرم جشنواره‌ای مثبت است. اما به‌طور کلی در ارتباط با اکثر جشنواره‌ها این اتفاق می‌افتد که شاعران و برگزیدگان به دست فراموشی سپرده می‌شوند.

وی توضیح داد: برنامه‌های حمایتی پس از برگزاری هر جشنواره می‌تواند سودمند باشد و به چاپ کتاب‌های شاعران کمک می‌کند. از سوی دیگر با ترتیب دادن برنامه‌هایی پس از جشنواره می‌توان زمینه را برای حضور شاعران در رسانه‌ها فراهم کرد تا به معرفی بیشتر آن‌ها منجر شود.

اختتامیه پنجمین جشنواره شعر فجر سه‌شنبه(10 اسفند) در تالار وحدت برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط