شنبه ۶ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۰
مهم‌ترين راهكارهاي برقراري روابط سالم در خانواده

کتاب «روابط سالم در خانواده» نوشته داود حسيني، تهيه شده توسط مرکز پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما ا ز سوي موسسه بوستان كتاب تجديد چاپ شد./

به گزارش خبرگزاري کتاب ايران(ايبنا)، اثر حاضر، با طرح اين سوال كه «چگونه مي‌توان روابط سالم در خانواده را برقرار كرد؟» مهمترين مسائل مربوط به سالم‌سازي فضاي خانواده را در موضوعات مرتبط بررسي كرده است.

بر اساس مطالب كتاب، برخورداري از پرورش سالم در خانواده كه نخستين پايگاه تربيتي است، به فرد اين فرصت را مي‌دهد كه در اجتماع موفق و قابل احترام باشد. خانواده محل آسايش و آرامش و آبراه كوچكي است كه فرد را به اقيانوس جامعه پيوند مي‌دهد. پدر و مادري كه در تربيت فرزندان به گونه‌اي يك‌پارچه عمل مي‌كنند و انتظاراتي تقريبا يك‌سان و مشخص دارند، فرزندان را در يك مركز مديريت واحد قرار مي‌دهند. اگر والدين بخواهند با فرزندانشان صميمي باشند، بايد نخست با خود صميمي باشند. رفتار صميمانه اعضاي خانواده مي‌تواند مسير صحيح را به فرزندان نشان دهد. نبايد با ديدن كوچك‌ترين تخلف از فرزند، واكنش شديد نشان داد. برخورد منطقي با خطاها و لغزش فرزندان از اصول مهم ايجاد صميميت است. امتياز دادن و تشويق كردن فرزندان در قبال كارهاي مثبت نقش ارزنده‌اي در سازندگي آنها دارد.

نويسنده اين اثر معتقد است «خانواده بايد وقت كافي در اختيار فرزندان بگذارد و با آنها به گفت‌وگوهاي سالم و سازنده بپردازد و از ديدگاه‌هاي آنان بهره گيرد؛ زيرا فرزندان داراي فكر و عقيده‌اند و بايد به باورهاي آنان نيز احترام گذاشت و با آنان رفتاري عادلانه داشت. والدين بايد خانه را محلي امن و پناهگاهي مستحكم براي فرزندان كنند و به يكديگر احترام بگذارند. در حضور آنان به مشاجره نپردازند و عيب‌هاي يكديگر را بازگو نكنند. هرگز در حضور ديگران، به ويژه همسالان به پند و اندرز دادن آنان نپردازند. هم‌چنين سخني به آنها نگويند كه خود بدان عمل نمي‌كنند. والدين بايد مسووليت‌هاي مختلف زندگي را به فرزندان خود واگذار كنند تا اهل انديشه، كار و سازندگي شوند. همچنين بايد به فرزندان خود كمك كنند تا درست بينديشند و شوق بهتر شدن، با لياقت بودن، پاكي و عفت در دوستي به وجود بياورند.
اساسا برخورد سالم و سازنده اعضاي خانواده، احترام متقابل نسبت به يكديگر و خيرخواهي براي خويشاوندان در تكوين شخصيت فرزندان جايگاه ويژه‌اي دارد.»

در اين مجموعه، مهم‌ترين مسائل مربوط به راهكارهاي برقراري روابط سالم و سازنده در خانواده بررسي شده‌اند كه عبارتند از؛ عوامل تحكيم خانواده و زندگي سالم زوج‌ها، ارتباط مطلوب همسران، جاذبه‌ها و دافعه‌ها، حقوق متقابل و اصول كلي رابطه بين والدين و فرزندان، مادربزرگ‌ها و پدربزرگ‌ها و ديگر اعضاي خانواده كه بر اثر ازدواج با هم آشنا مي‌شوند.

چاپ شانزدهم کتاب «روابط سالم در خانواده» در شمارگان 3000 نسخه، 216 صفحه و بهاي 27000 ريال منتشر و راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط