به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «قيصر امينپور در اين كتاب قايم شده»، نام مجموعه نوشتههايي از يعقوب حيدري است كه به تازگي از سوي انتشارات «مرواريد» راهي قفسه كتابفروشيها شده است.
حيدري در اين كتاب به گوشههايي از زندگي اين شاعر از نگاه خودش و گروهي از نويسندگان و دوستان و همكاران وي پرداخته است.
وي كه در اين نوشتهها لحن و بيانی خاصي را برگزيده، سعي داشته تا ظريفترين نقطهنظرهاي امينپور را در مواجهه با عاديترين موضوعات اجتماعي و انساني با زباني ساده و بيتكلف بيان كند.
از ديگر ويژگي نوشتههاي اين كتاب، غير از بيان حال و هواي محافل گردهمايي نشريه سروش نوجوان به جهت همدليهاي نويسندگان و اعضاي تحريريه آن، آوردن نام نويسندگانی چون هوشنگ مراديكرماني، محمود برآبادي، مجيد راستي، احمد غلامی، شهرام رجبزاده، جواد محقق، شكوه قاسمنيا، محمدرضا پورمحمد، محمدرضا كاتب، محمدرضا يوسفي، داود غفارزادگان، اميرحسين فردي، بيوك ملكي و برخي ديگر است.
بخشي از داستان «پل سوم» اين كتاب:
«داريم كلنگ اولين كانون انجمن-حالا هر چي!-مربوط به نويسندگان و شاعران كودك و نوجوان ايران را ميزنيم. يعني زدهايم! و اين چندمين كلنگ آن است؛ چندمين جلسهاي كه يك عده جمع ميشويم دور هم تا يك وقت، كلاهمان را باد نبرد! در گوشهاي هم، محمدرضا يوسفي و داود غفارزادگان و محسن سليماني و اميرحسين فردي نشستهاند و بيوك ملكي هم با آن لبخندهاي مليحاش، يكي از چند صندلي خالي را از تنهايي درآورده....
و...قيصر!
در حالي كه دارد متفكرانه به اين و آن نگاه ميكند، با لذت تمام هم، مشغول خوردن بستنياش است.»
و قسمتي از بخش «جادهاي از اين ور»:
«ميروم سراغ جملهي قصاري براي آن يكي قاب عكس.
- قيصر، حالا فرض كنيم قفس نه! اگر يك كتابفروشي داشتي چيكار ميكردي؟
انگار كشته مردهي اين جور حرفهاست! درجا ميگويد:
كاري ميكردم كه مشتريهام مداد و پاككن، خودكار و دفتر ، و هر چيز اين جوريرو، از لوازمالتحرير بخرن!»
در اين كتاب همچنين روابط اين شاعر با همنسلانش و ديدگاههاي ايشان درباره وي و نيز توجه و دلبستگي او به مشاهير، به گونهاي خاص از زبان حيدري توصيف شده است.
حيدري درباره اين كتاب توضيح داد: در چند سال اخير قيصر پيرو آدمهايي بود كه طرز فكرشان در تفكر و تحول فكري او تاثيرگذار بود. از سوي ديگر قيصر درباره برخي ديگر هم نظراتي داشت و از آنان خيلي راضي نبود.
اين عضو انجمن نويسندگان كودك و نوجوان، با اشاره به سمتوسوي فكري قيصر توضيح داد: آراء قيصر درباره اطرافيانش در اشعارش منعكس است. او ذهني روشنفكر و روشنگر داشت و در اين كتاب نيز سعي كردم او را متفاوتتر از آنچه دربارهاش گفته شده نشان دهم و در واقع خود واقعي او را نيز به نوعي افشا كنم؛ چرا كه او شاعري پايبند به فكر و پيمان خود در كار بود.
وي اضافه كرد: موضوع بعدي اين است كه خواستم بگويم كه قيصر زنده است و سرزميني كه در پايان كتاب توضيح داده شده، مانند سرزمين سهراب سپهري است و قيصر در چنين سرزميني بوده. اين كتاب به زعم خودم دو جاده رئال و سوررئال دارد كه قيصر در هر دوي آنها زنده است.
همچنين اضافه كرد: واضح است كه كساني چون رضا سيدحسيني، عمران صلاحي و احمدرضا احمدي در ذهنيت قيصر خيلي تاثير داشتند. گروهي هم بودند كه خود را دوستان شاعر قيصر ميدانستند و از آن طيف جدا بودند.
اين نويسنده همچنين درباره انگيزههايش از نگارش اين كتاب توضيح داد: اين كتاب يك خط داستاني هم دارد؛ چرا كه جواني كه راوي نوشتهها نيز هست، به دليل خلا روحي و عاطفي به قيصر پناه آورده است و قيصر او را از خودش دور نميكند و سعي داشته تا اين خلا را براي او پر كند كه اين مساله هم با ظرافت در فضاي داستاني اين نوشتهها مشهود است.
حيدري در ابتداي اين كتاب نوشته است:
«تقديم به رضا سيدحسيني: كه حداقل نصف موهاي سرش را در صحبت با قيصر، سفيد كرده!»
كتاب «قيصر امينپور در اين كتاب قايم شده» نوشته يعقوب حيدري، اسفند امسال(89)، به شمارگان 1650 نسخه از سوي انتشارات «مرواريد» منتشر شد. اين كتاب 160 صفحه و قيمت آن 3300 تومان است.
دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۰:۵۶
نظر شما