كتاب "صداي سكوت" مجموعه عكسهاي احمد ناطقي از فاجعه بمباران شيميايي حلبچه توسط انتشارات سراسيمرغ سحر منتشر شده است._
وي اين تصاوير را در قالب 3 مجلد با شرحي به زبانهاي فارسي، كُردي، انگليسي و عربي و هر مجلد را در 3 فصل "همزمان با فاجعه"، "21 سال بعد" و "حاشيه" تنظيم كرده است.
ديباچه كتاب "صداي سكوت" به تاريخچهاي از بمبارانهاي شيميايي ارتش صدام عليه ايران و آمار قربانيان اين حوادث اختصاص دارد و پس از آن چگونگي فاجعه بمباران حلبچه تشريح شده است.
احمد ناطقي در 6 صفحه از كتاب "صداي سكوت" به شرح اتفاقات روز حادثه بمباران و حوادث پس از آن مانند، انتقال شهدا و رسيدگي به بازماندههاي اين حادثه پرداخته است.
آنچه عكسهاي احمد ناطقي را از ديگر تصاوير مرتبط با حلبچه متفاوت ميكند، اين است كه وي نخستين لحظههاي پس از بمباران را ثبت كرده است.
به گفته احمد ناطقي كتاب "صداي سكوت" به سفارش وزارت شهداي كردستان عراق و با حمايت هيرو ابراهيم احمد، همسر جلال طالباني، رييس جمهور عراق منتشر شده است.
همچنين ناطقي درباره آخرين اتفاقات صورت گرفته براي اين كتاب گفت: "چندي پيش گروهي از فعالان طرفدار صلح از آمريكا به ايران سفر كردند كه طي مذاكراتي قرار شد كتاب "صداي سكوت" را در آمريكا نيز به چاپ برسانند."
مجموعه عكس "صداي سكوت" در قطع خشتي بزرگ توسط انتشارات سراسيمرغ سحر منتشر شده است.
موزه صلح تهران، انجمن حمايت از قربانيان سلاحهاي شيميايي و شهرداري تهران نيز از چاپ اين كتاب حمايت كردهاند.
در روز 26 اسفند سال 1366 هواپيماهاي رژيم صدام، شهر حلبچه را هدف حمله وسيع شيميايي قرار دادند. در اين حادثه حدود 5 هزار نفر در اثر تنفس گازهاي ناتوانكننده خردل و گازهاي كشنده اعصاب (سارين- تابون- vx) جان باختند.
نظر شما