كتاب «آمريكا» يك كتاب تاريخي است كه به شيوهاي تازه، تاريخ آمريكا را در قالب داستانهاي فكاهي مصور روايت ميكند.
خواندن كتابهاي تاريخي، كابوس بسياري از نوجوانان است. بيشتر نوجوانان با شنيدن اسم كتاب تاريخ، كتابهاي قطوري را تجسم ميكنند كه پر از اسمهاي عجيب و غريب، آدمهاي ناشناخته و تاريخهاي قديمي است؛ اما كتابهايي هم پيدا ميشود كه تاريخ را جور ديگري ياد ميدهند.
كشور آمريكا را همه ميشناسند؛ اما تاريخ آن براي بچهها ناشناخته است. شايد شما هم اسم كريستف كلمب، سرخپوستها و آبراهام لينكلن يا واژههايي مثل بردهداري، جنگهاي داخلي آمريكا و جويندگان طلا را در كتابهاي مختلف خوانده يا از زبان بزرگترها شنيده باشيد، اما وقتي كتابي به نام تاريخ آمريكا را به دست گرفتهايد تا بيشتر دربارهي اين كشور بدانيد، حوصلهتان سر رفته و عاقبت كتاب را گوشهاي انداخته و بهسراغ كتابهاي جالبتري رفتهايد.
اما اين كتاب از آن دسته كتابهاي تاريخي خستهكننده نيست. تاريخ يك كشور دوردست، اين بار در قالب يك داستان براي شما گفته شده است. نويسنده و تصويرگر كتاب «لاري گونيك» ماجراي داستان آمريكا را با اين پيشدرآمد شروع كرده است: «چه كسي آن را پيدا كرد؟» شايد با خواندن اين سوال فوراً نام كريستف كلمب به ذهنتان خطور كند، اما جواب اين سوال چيز ديگري است. ظاهراً ماجرا 15 هزار سال قبل اتفاق افتاده است و قبل از اينكه آقاي كريستف كلمب از آمريكا سردر بياورد، يك قبيلهي مغول از همين آسياي خودمان راهش را از خشكي كوچكي كه آلاسكا را به آسيا وصل كرده، كج كرده و به آمريكا ميرسد. اين خشكي بعدها زير آب ميرود و مهمانان تازهوارد در آمريكا ماندگار ميشوند.
سالها بعد هم مهمانان ناخواندهي ديگري وارد اين كشور ميشوند و ماجراهاي جالبي اتفاق ميافتد. ماجراي تولد كشور پهناور آمريكا را ميتوانيد در دو فصل «آمريكا: از كريستف كلمب تا اوايل قرن بيستم» و «آمريكا از بازسازي تا اواخر قرن بيستم» بخوانيد.
اين كتاب را «محمود مزيناني» ترجمه و «محمد ذوقي» ويرايش كرده است. حاصل كار كتابي دو جلدي است كه انتشارات گام آن ذ را در يك مُجَلّد با قيمت 7500 تومان منتشر و روانهي بازار كتاب كرده است.
نظر شما