برترین رمان های ماه مارس سال 2011 کشور آلمان از سوی 30 داور این کشور منتشر شد.در صدر این فهرست رمان «پادشاه سالخورده در تبعیدگاهش» نوشته «آرنو گایگر» نویسنده سرشناس اتریشی قرار دارد.
«آرنو گایگر» متولد 1968 در «برگنز» است و اکنون در وین و ولفورت زندگی می کند. او در رشته های زبانشناسی، علم ادبیات مقایسه ای و تاریخ کهن تحصیل کرده و از سال 1993 به نویسندگی پرداخته است. وی تا کنون برای کتاب های خود چندین جایزه ادبی دریافت کرده که از جمله آن ها می توان به جایزه کتاب آلمان در سال 2005 برای رمان «حال ما خوب است» اشاره کرد.
دیگر رمان های منتخب این ماه به شرح زیر است.
- «مکافات» نوشته «فیلیپ راث»
این رمان که شاهکار تازه این نویسنده آمریکایی است ، با ترجمه «دیرک فان گونسترن» در 224 صفحه در انتشارات «هانسر» به زیر چاپ رفته است و داستان یک اپیدمی بسیار خطرناک است که در هوای گرم و شرجی تابستان سال 1944 اهالی «نیوآرک: پولیو» را تهدید میکند. در این میان «باکی کانتور» یک مربی ورزش دلسوزانه از فرزندانش مراقبت می کند و در حالی که سربازان در اروپا می جنگند وی پس از شیوع این بیماری تلاش میکند در محیطی سرشار از ترس بیم و هراس و غم و اندوه ، آرامش را حفظ کند.
«فیلیپ راث» متولد 1933 در «نیوآرک» نیوجرسی است.او برای کتاب هایش موفق به کسب معتبرترین جوایز ادبی آمریکا شده که از جمله آنها میتوان به جایزه پولیتزر اشاره کرد.
- «آخرین یونانی» نوشته «آریس فیورتوس»
«آریس فیورتوس» نویسنده و مترجم سوئدی در سال 1960 در گوته بورگ از پدری یونانی و مادری اتریشی زاده شد.او در رشته علم ادبیات مقایسه ای در دانشگاه استکهلم تحصیل کرده است و علاوه بر نگارش کتاب به ترجمه آثاری از پل استر ، فریدریش هولدرلین ، ولادیمیر ناباکوف ، والتر سرنر و پتر واترهاوس پرداخته است.وی همچنین جوایز و بورس های ادبی زیادی از جمله جوایز مرکز «گتی» ، آکادمی سوئد ، آکادمی آمریکایی در برلین و دانشگاه آکسفورد را دریافت کرده است. کتاب های این نویسنده به زبان های متعددی ترجمه شده که زبان های آلمانی، انگلیسی ، فرانسه ، هلندی، نروژی و صربی از جمله آن هاست.
رمان «آخرین یونانی» جدیدترین کتاب منتشرشده از این نویسنده است که در 416 صفحه در انتشارات کارل هانسر با ترجمه «پل برف» به زیر چاپ رفته است.داستان این رمان در مورد یک خانواده یونانی است.این داستان از «فوردراسین» در «اسمیرنا» آغاز می شود و تا دهکده «آنو پوتامیا» در شمال یونان ادامه می یابد و در سوئد قرن 20 به عنوان داستان یک تبعید خاتمه پیدا می کند.
- «رنگ های سنگدلی» نوشته «ژوزف سودرر»
«ژوزف سودرر» نویسنده ایتالیایی آلمانی زبان متولد 1935 در «مران» در شهر «زود تیرول» ایتالیاست.او نخستین سال زندگی خود را در «زودتیرول» گذراند و در سال 1940 همراه خانواده خود به شهر «گراتس» مهاجرت کرد و دوران کودکی خود را در همین جا گذراند. او در سال 1948 به دبیرستانی در «ویدناو» در سوییس رفت و در سال 1949 که والدینش به کشورشان بازگشتند، وی آن ها را همراهی نکرد. وی از سال 1957 تا 1963 به تحصیل در رشته های فلسفه ، تاتر و روانشناسی در دانشگاه وین پرداخت و اواخر دهه 50 قرن 20 نخستین اشعار و متن های خود را منتشر کرد.
رمان «رنگ های سنگدلی» در 336 صفحه در انتشارات هایمون به زیر چاپ رفته است. ریچارد برای خانواده خانه ای در «دورف راند» می سازد و همزمان یک زندگی دو گانه و یک عشق دو گانه را با «ارسولا» کارآموز رادیو دنبال می کند. اما رابطه عاطفی وی با «ارسولا» به شکست می انجامد و پس از آن ریچارد به عنوان خبرنگاربه برلین می رود و در آن جا دیگر بار «ارسولا» را می بیند.
- «لئون و لوییس» به قلم «آلکس کاپوس»
«آلکس کاپوس» نویسنده سوییسی 23 جولای 1961 در نورماندی در فرانسه از پدری فرانسوی و مادری سوییسی زاده شد.وی تا پنج سالگی در منزل پدربزرگش رشد کرد و از سال 1966 همراه مادرش به «اولتن» سوییس رفت.وی در دانشگاه بازل در رشته های تاریخ فلسفه و نژادشناسی تحصیل کرد و پس از آن به روزنامه نگاری مشغول شد و در سال 1998 نخستین کتاب خود را منتشر کرد.او از 4 نوامبر 2009 رییس حزب سوسیال دمکرات در «اولتن» است.
رمان «لئون و لوییس» که در 320 صفحه در انتشارات کارل هانسر منتشر شده ، یک رمان کلاسیک عاشقانه مربوط به اواسط جنگ دوم جهانی است.داستان این رمان در مورد دو شخصیت به نام های لئون و لوییس است که در زمان جنگ جهانی اول در سواحل اقیانوس اطلس در فرانسه با یکدیگر آشنا می شوند ولی بر اثر حملات هوایی از هم جدا می افتند و هر یک تصور می کنند که دیگری مرده است.از همین رو لئون ازدواج می کند و لوییس نیز راه خودش را در پیش می گیرد تا آن که در سال 1928 در حالی که هنوز عاشق هم هستند به طور اتفاقی در پاریس یکدیگر را ملاقات می کنند و .....
- «روزهای درخشان» نوشته «سوزوسکا بنک»
این نویسنده آلمانی متولد 1965 در فرانکفورت آم ماین است.والدین وی که اهل مجارستان بودند درسال 1956 به غرب گریختند و او با دو زبان مجارستانی و آلمانی رشد کرد.بعدها در رشته های ادبیات ، علوم سیاسی و روزنامه نگاری در ماینس و واشنگتن تحصیل کرد و از سال 2000 به عنوان نویسنده آزاد در زادگاهش مشغول نوشتن شد.او برای نخستین رمانش که در سال 2002 با عنوان «شناگر» منتشر شد، جوایز ادبی «اسپکته»، کتاب های آلمان، «یورگن پونتو»، «مارا ساسنس» و «آدلبرت فون چامیسو» را کسب کرد و برای کتاب داستان «در میان سگ ها» جایزه «بتینا فون آرنیم» را دریافت کرد.
رمان «روزهای درخشان» در 540 صفحه در انتشارات اس فیشر منتشر شده است.«سری» دختربچه ای است که در دهه 60 قرن 20 در یک شهر کوچک در جنوب آلمان روزهای درخشان دوران کودکی خود را پشت سر می گذارد. روزهایی که او آن ها را در باغ دوستش «آیا» که والدینش یک زن و شوهر مجارستانی اند سپری می کند.پدر «سری» اندکی پس از تولد او درگذشته و پدر «آیا» که در یک سیرک کار می کند تنها سالی یکبار به خانواده خود سر می زند.«کارل» که دوست این دو دختر بچه است، برادر کوچکش را از دست داده است. برادر او در یک روز بهاری سوار اتومبیل یک غریبه شده و دیگر بازنگشته است.در این میان این سه کودک دوران کودکی خود را تنها با مادرانشان سپری می کنند.نویسنده در این کتاب داستان سه خانواده را روایت می کند و قهرمانان کوچک این خانواده ها را در مسیرزندگیشان همراهی می کند.
- «اشک های پدرم» نوشته «جان آپدایک»
«جان آپدایک» نویسنده آمریکایی در 18 مارس 1932 در پنسیلوانیا متولد شد و 27 ژانویه 2009 در بورلی درگذشت.او بیش از 20 رمان و نیز چندین جلد از مجموعه داستان های کوتاهش را منتشر کرده است. مجموعه مقالات و اشعار او نیز بخشی دیگر از آثار او را تشکیل می دهند. آپدایک در طول عمرش جوایز ادبی بسیاری را درو کرد و سالیان درازی به عنوان کاندیدای جایزه نوبل ادبی به شمار می رفت. کتاب «اشک های پدرم» در سال 2009 پس از مرگ این نویسنده منتشر شد و پس از دو سال این کتاب با ترجمه «ماریا کارلسون» در 308 صفحه انتشارات روولت به زیر چاپ رفته است.
این کتاب یک مجموعه داستان است که «آپدایک» آن ها را در خلال سال های 2000 تا 2008 به رشته تحریر درآورده است. این کتاب یک کتاب خاطرات است، یک آزمایش ادبی که طی آن مشخص می شود که در پایان چه چیزی باقی می ماند.آن چه در پایان باقی می ماند، خاطراتی به خودی خود است که همواره اندکی بیگانه باقی می مانند؛ همانند بشری که انسان یکبار بوده است.
- «اسکیپی می میرد» نوشته «پل مورای»
«مورای» نویسنده ایرلندی متولد 1975 است.او دررشته ادبیات انگلیسی در کالج ترینیتی شهر دوبلین تحصیل کرده است.او تا کنون دو داستان نوشته است. «در غروب خداحافظی طولانی» نخستین اثر این نویسنده بود که در سال 2003 در لیست جایزه «وایت برد» قرار گرفت و کاندید جایزه تخیلی ایرلند موسوم به «کری» شد.
«اسکیپی می میرد» دومین داستان این نویسنده است که در سال 2010 در فهرست اولیه جایزه بوکر قرار گرفت.این اثر در 782 صفحه با ترجمه «رودلف هرمشتاین» و «مارتینا تیکی» در انتشارات «آنتیه کونتسمان» منتشر شده است.داستان این کتاب در یک مدرسه شبانه روزی در حومه دوبلین می گذرد که در آن «اسکیپی» که درست در آغاز می میرد ، هم اتاقی او «روپرشت» پسری نابغه و دچار اضافه وزن، «لوری» زیبا ، «هاوارد فالون» معلم جوان و عاشق پیشه هستند. این مدرسه دنیایی میان هرج و مرج ناشی از مواد مخدر و مشروبات الکلی و قوانین سخت است؛ مکانی برای بزرگ شدن که هر یک از ساکنانش چیزهای زیادی را از دست داده اند.
- «در نور تاریکی – درباره پروست» نوشته «آنیتا آلبوس»
«آلبوس» نویسنده و تصویرگر آلمانی متولد 1942 در مونیخ است.او که عضو آکادمی زبان و ادبیات آلمان است، تا کنون چند اثر را منتشر کرده که نخستین کتاب وی با عنوان «هنر هنرها – خاطرات نقاشی» در سال 1999 منتشر شد.«بهشت و تضاد» 2002 و «از پرندگان منحصر به فرد» 2005 دیگر آثار این نویسنده اند.
رمان «در نور تاریکی – درباره پروست» که در 223 صفحه در انتشارات اس فیشر منتشرشده ، در مورد «مارسل پروست» به عنوان یک گیاه شناس و یک منتقد ادبی محافظه کار است که از مرگ کلیسای جامع اندوهگین می شود.
- «جامعه بد» نوشته «کاترینا بورن»
رمان «جامعه بد – یک داستان خانوادگی» نخستین اثر ادبی این نویسنده آلمانی متولد 1973 در برلین است.این کتاب در 272 صفحه در انتشارات کارل هانسر منتشر شده ، داستان سه زن از سه نسل است. در سال 1968 و در زمان جنبش های معترضانه «پتر والن» شاعر جوان با «هلا» آشنا می شود و ازدواج می کند.چهل سال بعد زمانی که این شاعر درگذشته ، شخصیتی به نام «آندرآس ویلاند» در نظر دارد تا میراث به جا مانده از این شاعر را وارسی کند که «هلا» مانع می شود چرا که او سرگذشت تاریک همسرش را در درون جعبه ها پنهان کرده است.«ویلاند» عمیقا او را به دوران قیصر در جمهوری وایمار و دوران نازی ها و دروغ های زندگی خانواده اش بازمی گرداند.در این میان «یودیت» دختر جوان این شاعر علاقه دارد تا همه تاریکی های زندگی پدرش مثل روز روشن شود.
نظر شما