-
مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر کرد؛
تبعیدیها در افشاگری علیه سلطنت پهلوی و گسترش آموزههای نهضت امام خمینی
کتاب «تبعیدیها و تبعیدگاههای عصر پهلوی» تالیف رحیم روحبخش از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به بازار کتاب آمد. این کتاب به نقش تبعیدیها در افشاگری علیه سلطنت پهلوی و گسترش آموزههای نهضت امام خمینی اشاره دارد.
-
بسته پیشنهادی کتاب با موضوع تاریخ انقلاب؛
از «1318»؛ خاطرات رهبر معظم انقلاب تا «ظلمت سفید»
این بسته پیشنهادی، کتابهای نامزدشده دور اول جایزه ادبی شهید سیدعلی اندرزگو را معرفی میکند. هریک از این کتابها از زاویهای متفاوت به بررسی و روایت تاریخ انقلاب اسلامی پرداختهاند. این مجموعه میتواند برای پژوهشگران، علاقهمندان به تاریخ معاصر و تمامی کسانی که در جستجوی شناخت عمیقتر از وقایع و شخصیتهای مؤثر در انقلاب اسلامی هستند، الهامبخش و سودمند باشد.
-
تازههای نشر انتشارات سازمان بازرسی رونمایی شد؛
کتابهای مبارزه با فساد در اندیشه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری
بیانات بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در زمینه مبارزه با فساد رونمایی شد.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۷
برای آزادسازی اسناد پایبند به قاعدهمندی نبودیم/ مجموعه سعدآباد چگونگی زیست پهلویها را بیان کند
عباس سلیمی نمین، پژوهشگر حوزه تاریخ گفت: مشکل اصلی این است که ما در زمینه آزادسازی اسناد پایبند به قاعدهمندی نبودیم و عدم پایبندی در این زمینه موجب شده است تا کار پژوهشی مورخان و دلسوزان در این زمینه تداوم پیدا نکند و کارهای بزرگی در این زمینه تولید نشود، این در حالی است که منابع موجود است و میتواند به برداشته شدن گامهای بلند کمک کند.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۶
جامعه بیتاریخ آسیبهای سختی خواهد دید/ مدعیانی که ادعای تاریخنگاری دارند
یعقوب توکلی، تاریخپژوه و کارشناس مسائل سیاسی گفت: تاریخ تجربه جوامع و تجربه راه سپری شده است و هر چه دقیقتر نگاشته شود، برای آیندگان بهتر قابل تشخیص خواهد بود. جامعه بدون تاریخ و جامعهای که تاریخش را فراموش کرده است، قطعا آسیبهای سختی خواهد دید و مجبور خواهد بود تجربیات متعدد را تکرار کند.
-
در سرای اهل قلم؛
«من اعتراف میکنم» نقد و بررسی میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «من اعتراف میکنم» در سرای اهل قلم برگزار میشود.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۵
ارتباط اندک دانشگاه با مراکز تاریخنگاری، آسیبی جدی در فهم تاریخ انقلاب است
مجتبی سلطانیاحمدی، تاریخ «پژوه و عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: یکی از مشکلاتی که امروزه تاریخنگاری با آن روبهروست، ارتباط اندک دانشگاه با مراکز تاریخنگاری انقلاب اسلامی است. این موضوع باعث شده که تاریخنگاران جوان به جامعه معرفی نشوند. البته در این موضوع هم نقد به مراکز تاریخنگاری وارد است و هم نقد به دانشگاهها.
-
«ایستگاه خیابان روزولت» بررسی شد؛
بازخوانی تازه از تسخیر سفارت آمریکا رویکردی نوین در تاریخنگاری انقلاب اسلامی
پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به مناسبت دهه مبارک فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، نشستی تخصصی با محوریت واکاوی و نقد کتاب «ایستگاه خیابان روزولت» و بررسی ابعاد تازهای از تسخیر سفارت آمریکا برگزار کرد.
-
در معاونت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛
نمایشگاه «تظاهرات، آیینه حضور مردمی در انقلاب اسلامی» دایر است
به مناسبت دهه مبارک فجر، معاونت اسناد ملی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، میزبان نمایشگاهی حضوری با عنوان «تظاهرات، آیینه حضور مردمی در انقلاب اسلامی» است.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۳
دورنما و آینده تاریخنگاری ما رو به رشد است
پژوهشگر تاریخ معاصر در یادداشتی برای ایبنا نوشت: دورنما و آینده تاریخنگاری ما رو به رشد است و با توجه به رصدی که در زندگینامهها، خاطرات، انتشار اسناد و تحلیلها داشتیم، بسیار روند قابل قبولی را طی میکند.
-
«نقش زنان در حوزه روشنگری انقلاب اسلامی» بررسی شد؛
انقلاب اسلامی برای شخصیت زن ارزش قائل است/ کتابهایی که مخفیانه در دست زنان میچرخید
منصوره امانی تهرانی، مدیر هنرستان نور گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ارزشی برای شخصیت زن قائل نبودند. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی زنان بر اساس ارزشهای انسانی در مشاغل مختلف مشغول شدند و امروزه زنان مشاغل حساسی را تصاحب کردهاند.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۲
تاریخنگاری انقلاب اسلامی پدیدهای رو به جلو/ برگی تازه در تاریخنگاری و تاریخنگری
مقوله تاریخنگاری انقلاب اسلامی را باید پدیدهای رو به جلو ارزیابی کرد. بررسی کوششهای چهار دهه گذشته پژوهشگران و مراکز تاریخپژوهی میگوید که تولید منابع درباره انقلاب اسلامی، چه به لحاظ کیفی و چه از نظر کمی، همواره با پیشرفت، افزایش عناوین و گسترش روبهرو بوده است.
-
گفتوگو با مولف کتاب «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی»؛
تاریخ فرهنگی در دوره پساانقلاب
مهدی جمشیدی، پژوهشگر نظریه فرهنگی گفت: کتاب «بازسازی انقلابی در ساختار فرهنگی» طرحی برای تدبیر ساختار فرهنگی و تجربه مواجهه با مسالهای در عمق جامعه است. در این اثر، از مباحث مفهومی و نظری درباره فرهنگ و بازسازی انقلابیِ ساختار فرهنگی، آغاز شده و آنگاه به ریشهها و زمینهها پرداخته شده است؛ بهطوریکه به تاریخ فرهنگی در دوره پساانقلاب، اشاره شده و علل ظهور آفت زاویهدارشدن ذهنیتها برشمرده شدهاند.
-
از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛
«انقلاب اسلامی در استان سمنان» منتشر شد
کتاب «انقلاب اسلامی در استان سمنان» تالیف رضا بسطامی همزمان با چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به پیشخان کتابفروشیها آمد.
-
همزمان با چهلوششمین فجر انقلاب اسلامی؛
۳۰ عنوان کتاب مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۳۵ درصد تخفیف ارائه شد
همزمان با چهل و ششمین فجر انقلاب اسلامی ۳۰ عنوان کتاب از منشورات مرکز اسناد انقلاب اسلامی با ۳۵ درصد تخفیف در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
-
«اعدامیها» نقد و بررسی شد؛
هدف اصلی، روشنگری و مقابله با تحریف تاریخ است/ شکنجههایی که با هیچ کتاب و فیلمی قابل انتشار نیست
شاداب عسگری، پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: کتاب «اعدامیها» را به گونهای نوشتهام که جوابگوی ابهامهای موجود باشد. من دوره انقلاب را درک کردهام، انقلابی هم بودهام، پس باید بر مبنای سند طوری بیان کنم که مخاطب عام متوجه شود و هدف اصلی روشنگری و مقابله با تحریف تاریخ است.
-
انتشارات شهید کاظمی منتشر کرد؛
«به عشق خمینی»؛ روایتی مستند از زمانه، زندگی و یک عمر تلاش انقلابی
کتاب «به عشق خمینی» با عنوان فرعی روایت زمانه، زندگی و یک عمر تلاش انقلابی حاج علی آقامحمدی روایتی داستانی و مستند از زمانه، زندگی و یک عمر تلاش انقلابی حاج علی آقامحمدی به قلم امیرحسین انبارداران و با مقدمه استاد حمید حسام است.
-
همزمان با دهه فجر انجام میشود؛
انتشار مجموعه مستند «روایت انقلاب در ورامین»
همزمان با دهه فجر مجموعهای از تصاویر تاریخی وقایع انقلاب اسلامی در ورامین منتشر شد.
-
از سوی انتشارات خرسندی منتشر شد؛
بررسی تبیین ریشههای انقلاب اسلامی/ جهانبینی الهی؛ برجستهترین ویژگی انقلاب اسلامی
کتاب «تبیین ریشههای انقلاب اسلامی» تالیف گروهی از مولفان از سوی انتشارات خرسندی به پیشخان کتابفروشیها آمد. در این کتاب برجستهترین ویژگی انقلاب اسلامی جهانبینی الهی و توجه به آموزههای مکتب حیاتبخش اسلام ذکر شده است که بنیان و ریشه دیگر عوامل پیدایش و پیروزی انقلاب قلمداد میشود.
-
تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛ ضرورتها و بایستگیها-۱
دسترسی محدود به اسناد دولتی، شکافی بزرگ در فهم تاریخ معاصر است
حجتالاسلام سعید فخرزاده، پژوهشگر تاریخ شفاهی گفت: برای ترسیم دقیق جریان انقلاب، لازم هست هم به مبارزات مردمی ایران و هم به ماهیت و عملکرد حکومت پهلوی توجه کنیم؛ اما دسترسی محدود به اسناد دولتی، شکافی بزرگ در فهم ما از این دوره تاریخی ایجاد کرده است.
-
یادداشتی بهمناسبت روز تاریخنگاری انقلاب اسلامی؛
بینیازی نهضت مردمی انقلاب اسلامی به بزرگنمایی
هدایتالله بهبودی، پژوهشگر تاریخ معاصر در یادداشتی اختصاصی برای ایبنا نوشت: سر و کار ما با نگارش تاریخ انقلاب اسلامی و کمی آن طرف، تاریخ معاصر ایران است. درباره تاریخ انقلاب، مَثَل «اندازه نگه دار که اندازه نکوست» کاربرد دارد. قواره این نهضت مردمی نیازی به بزرگنمایی ندارد؛ نیازی به اغراق و دماندن تعصب ندارد.