جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۷
جشنواره سوره بستری آزاد برای همه موضوعات و قالب‌های شعری است

دبیر جشنواره شعر جوان سوره گفت: برای برخی، اصطلاح شعر گفتمان انقلاب اسلامی شبهه برانگیز شده و احساس می‌کنند تنها اشعار انقلابی در این رویداد بررسی خواهند شد، در صورتی که این گفتمان بیشتر به عنوان یک بستر است که با قبول مرجعیت انقلاب در آن، هر گونه خط، شعر و بحثی آزاد است.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - سمیه خاتونی: محمدسعید میرزایی شاعر معاصر از خطه کرمانشاه است او دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی است و به نوعی از شاعران تاثیرگذار در غزل معاصر؛ میرزایی با «درها برای بسته شدن آفریده شد» اولین غزل‌های خود را عرضه کرد و در «مرد بی‌مورد» این مسیر را ادامه داد. از مجموعه غزل‌های جدی او می‌توان «الواح صلح» را یادآوری کرد وی در چند دوره شایسته سرو بلورین از جشنواره بین المللی شعر فجر شده است.

وی در هجدهمین جشنواره شعر جوان سوره به عنوان دبیر علمی این رویداد حضور دارد. محمدسعید میرزایی در گفت و گو با خبرنگار ایبنا درباره خروجی رویدادهای‌ادبی در جریان‌سازی شعر ایرانی و اینکه آیا خروجی این رویداد به صورت قابل لمس در بازار نشر لمس خواهد شد، گفت: عمده جشنواره‌های ما در همین راستا حرکت می‌کنند، جشنواره هدایت‌گری است که استعدادها را به جامعه معرفی می‌کند و نام‌هایی را برجسته می‌کند که بعدتر در حوزه شعر تاثیر گذار خواهند بود.

وی به صورت مصداقی به اولین دوره از جشنواره بین المللی فجر اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۸۵ بنده و آقای فاضل نظری در بخش شعر جوان سرو بلورین را به صورت مشترک گرفتیم و همین می‌تواند نقطه و نشان شروع منسجم‌تری برای شاعر باشد. البته جایگاه اصلی هر شاعر حتماً حاصل تلاش خودش است. اکثر شاعران هم نسل من که امروز فعال هستند با این رویدادها معرفی شدند.

این شاعر درباره اینکه چرا پس از چاپ ۱۸ عنوان کتاب شعر، به تازگی مجموعه شعری را روانه بازار نشر نکرده است، گفت: اولین کتاب من در سال ۱۳۷۶ و آخرین کتابم مجموعه شعری به نام «فرجام» بود که در سال ۱۳۹۶ از نشر چشمه منتشر شد. این دو دهه همراه بود با جریانی که از دهه ۷۰ با عنوان غزل نو شکل گرفته بود و بعدتر با باب شعر مدرن و پست مدرن نیز گشوده شد که بنا به شهادت برخی از منتقدان و تحلیل‌گران اولین نمونه‌های آن در آثار من بود، به این شکل کار اصلی من با غزل و غزل نو آغاز شد و بعد در حوزه شعر آئینی و کودک و نوجوان فعالیت داشتم، در حال حاضر هم چند مجموعه شعر در دست چاپ دارم.

میرزایی در پاسخ به این پرسش که «قبول مسئولیت در کارهایی اجرایی جشنواره مانعی برای خلاقیت او در فضای شاعرانگی‌اش نیستند»، اضافه کرد: شاعر همواره باید یک فضای خالی برای خلق هنری داشته باشد و به نظرم اگر بیش از حد خود را درگیر کارهای اجرایی کند، ساحت و قریحه شاعرانگی‌اش آسیب خواهد دید.

این شاعر در انتها با تاکید بر اینکه موضوع در جشنواره جوان شعر سوره کاملاً آزاد است، گفت: برای برخی اصطلاح شعر گفتمان انقلاب اسلامی شبهه برانگیز شده است و احساس می‌کنند تنها اشعاری که با موضوع انقلاب است در این رویداد بررسی خواهند شد، در صورتی که این گفتمان بیشتر به عنوان یک بستر است که جزو ارکان اصلی و بدنه اصلای حوزه هنری است. گفتمانی که با قبول مرجعیت انقلاب در آن هر گونه خط، شعر و بحثی آزاد است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها