سرویس هنر خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): هفته گذشته سرویس هنر چندین گزارش، خبر و مصاحبه، یادداشت داشته که در این گزارش، چندی از مهمترینهای این اخبار بازگو میشود. اخبار این هفته گزیدهای از گفتوگو با هنرمندان و هنرپژوهان تا کتابهای تازه در زمینه هنر است.
-
نویسنده تئاتر در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
هنر و کتاب باید به صورت متقابل یکدیگر را تقویت کنند
ایوب آقاخانی گفت: ارتباط بین هنر و کتابخوانی دو سویه است و هر دو میتوانند به یکدیگر کمک کنند. به عبارت دیگر، هنر و کتابخوانی میتوانند یکدیگر را تقویت کرده و در نهایت به همدیگر خدمت کنند.
-
به همت سازمان سینمایی سوره؛
نشست تازه «سینما رو به آینده» برگزار میشود
پنجمین شب سلسله نشستهای «سینما رو به آینده» با عنوان «چالشهای سینمای ایران، در دولت جدید»، به همت سازمان سینمایی سوره شنبه ۱۰ آذر ماه برگزار خواهد شد.
-
به همت پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ؛
نخستین همایش ملی «سیاستگذاری هنر در ایران» برگزار میشود
نخستین همایش ملی «سیاستگذاری هنر در ایران» از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار میشود.
-
آخرین اخبار اقتباس از شاهکار ادبی گابریل گارسیا مارکز؛
فصل اول سریال «صدسال تنهایی» ۲۱ آذر از نتفلیکس پخش خواهد شد
نتفلیکس از ۲۱ آذرماه پخش مجموعهای با اقتباس از رمان مشهور «صد سال تنهایی» اثر گابریل گارسیا مارکز را آغاز خواهد کرد.
-
امروز از رادیو ایران پخش میشود؛
مروری بر کارنامه درخشان «شفیعی کدکنی»
برنامه رادیویی «نگین» که چهارشنبه هفتم آذر، ساعت ۱۴:۵۵ از رادیو ایران پخش میشود، به مروری بر زندگی «محمدرضا شفیعی کدکنی» پژوهشگر و شاعر مجموعه شعر «در کوچه باغهای نیشابور» اختصاص دارد.
-
معرفی کتاب؛
«موجِ نوِ سینمای ژاپن»؛ شورش تصویری در برابر سنت
کتاب «موجِ نوِ سینمای ژاپن» نوشته دیوید دِسِر و ترجمه بصیر علاقه بند در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۳۳۹ صفحه و ۵۵۰ نسخه به قیمت ۳۹۰ هزار تومان به همت انتشارات خوانه منتشر شده است.
-
به مناسبت چهلمین روز شهادت یحیی سنوار؛
دق الباب مسجد الاقصی پس از جنگی طولانی رخ میدهد
چهل روز از شهادت سردار یحیی سنوار میگذرد؛ مروری بر صحبتها و دستنوشتههای او در این روز خالی از لطف نیست.
-
هنر فلسطین و مسئله فراموشی - ۲۴
توجه به آرشیو کردن آثار، شرط ماندگاری آنها است
سید مسعود شجاعی طباطبایی گفت: پس از پایان یک نمایشگاه، آثار یا به انبار میروند یا فروخته میشوند. البته فروش خوب است، اما مشکل اینجاست که این آثار در خاطرهها نمیمانند. کتابهای هنری مربوط به ایران، در کتابخانههایی مثل کنگره آمریکا با کیفیت بسیار بالا نگهداری و بهعنوان بخشی از گنجینههای جهانی معرفی میشوند. اما ما در داخل کشور چنین توجهی به آرشیو آثار نداریم.
-
تصویر و تأثیر شهید فخریزاده؛
از کتاب «تویی که نشناختمت» تا فیلم کوتاه «پای پرواز»
در کتاب «تویی که نشناختمت» میخوانیم شهید فخریزاده برای آمریکا و دیگر بدخواهان خطرناکتر از دکتری فخریزاده دانشمند هستهای است. رقیب کینهتوز، فخریزاده را به آرزوی دیرینهاش رساند، ولی دهها فخریزاده را برای ادامه راه او در عرصه دانش و فناوری همپیمان و مصمم کرد. در فیلم کوتاه «پای پرواز» بازآفرینی میشود.
-
به همت انتشارات بنیاد سینمایی فارابی؛
راهنمای جامع نگارش فیلمنامه جنگی مدرن در ماهنامه فیلم نگار شماره ۲۶۲
دویستوشصتودومین شماره ماهنامه فیلمنامهنویسی فیلمنگار ویژه آذر ۱۴۰۳ در ۱۱۸ صفحه منتشر شد.
-
معرفی کتاب؛
تئاتر و تحولات فرهنگی در عصر جمهوری اسلامی ایران
کتاب «نمایشهای ایرانی؛ عصر جمهوری اسلامی ایران» جلد ۱۳ نوشته صادق عاشورپور در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۵۰۰ نسخه و در ۳۷۱ صفحه به قیمت ۳۷۵ هزار تومان به همت انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
-
با شروع اجراهای جشنواره تئاتر مقاومت؛
اجرای نمایش «خانه من» در تماشاخانه مهر آغاز شد
اجرای نمایش «خانه من» به کارگردانی فاطمه محمدی در نوزدهمین جشنواره ملی تئاتر مقاومت در تماشاخانه مهر حوزه هنری آغاز شد.
-
مدیر انتشارات روایت فتح در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد؛
استفاده از واقعیت افزوده برای کتابهای انتشارات روایت فتح
مهدی محمدخانی گفت: کتابهای ما بیشتر در قالب مستند داستانی تولید میشوند. درحالیکه اساس آثار بر واقعیت است، جذابیت داستانی در آنها نیز حفظ میشود. اتصال بین مستند و کتاب از طریق کدهای QR انجام میشود که مخاطبان میتوانند با اسکن آنها به محتوای اضافی دسترسی پیدا کنند.
-
نشر خنیاگر منتشر کرد؛
«تکنیک ویلننوازی معاصر»؛ تلفیق تئوری و عمل در موسیقی
نشر خنیاگر، کتاب «تکنیک ویلننوازی معاصر» نوشته ایوان گالامیا و فردریک نویمان و ترجمه زهرا نازیار را در ۳ جلد منتشر و روانه بازار نشر کرده است.
-
در نشست خبری نخستین مسابقه استعدادیابی پادکست «موج» مطرح شد؛
پادکست یک جریان فرهنگی با تعریفی نامشخص میان کتاب، ادبیات و موسیقی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: پادکست یک محصول و جریان فرهنگی است اما با این وجود چندان که باید مورد توجه نبوده. در اصل در هیچیک از رستهها و دستهبندیهای فرهنگی و هنری، جای مشخص و معینی برای موضوع پادکست دیده نشده است. این مقوله نه در حوزه ادبیات و نه در حوزه کتاب و موسیقی و… تعریف نشده است.
-
در نشست خبری هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت مطرح شد؛
مقاومت راه و رسم خوب زیستن است / برگزیدگان جشنواره فیلم مقاومت به بنیاد نخبگان معرفی میشوند
مدیرعامل انجمن سینمای دفاع مقدس گفت: صهیونیسم بر ۳ پایه بنا شده است و سینما بیش از اسلحهها برای اسرائیل مهم و آن را پررنگ کرده است.
-
به همت سازمان جهاد دانشگاهی تهران؛
نمایش فیلم «تنگسیر» در رویداد یک فیلم، یک کتاب
معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، اینبار در رویداد «یک فیلم، یک کتاب» فیلم تنگسیر را برای دانشجویان و علاقهمندان به نمایش میگذارد.
-
چالشهای نشر کتاب گرافیک - ۱۲
کتابهای بیفایده، آمار نشر هنر را بالا میبرد
محمدصابر شیخرضایی، تصویرگر و طراح گرافیک گفت: هر سال، در بازدید از نمایشگاه کتاب، تعجب میکنم که ناشران دولتی، کتابهای بلااستفاده تولید میکنند تا از مزایای حضور در نمایشگاه استفاده کنند. کتابهای زرد بسیاری وجود دارد که در آمارها به نام کتابهای شاخه هنر معرفی میشوند اما دردی از فرهنگ و هنر ایران دوا نمیکنند.
-
یادداشت؛
ادبیات چه تاثیری بر هنر مجسمهسازی گذاشته است؟
ادبیات و مجسمهسازی، ۲ رشته هنری با عمق و غنای خاص خود هستند که در طول تاریخ بهطور متقابل بر یکدیگر تأثیر گذاشتهاند. این ارتباط نه تنها به خلق آثار هنری جدید و زیبا منجر شده، بلکه به تماشاگران این امکان را داده است که با داستانها و شخصیتهای ادبی ارتباط برقرار کنند و به درک عمیقتری از فرهنگ و تاریخ بپردازند.
-
معرفی کتاب؛
تحول معماری و شهرسازی پس از کرونا؛ از شهرهای ۱۵ دقیقهای تا فضای دیجیتال
کتاب «معماری پس از کویید» نوشته آلبنا یانیوا و ترجمه روژان فیضی در نوبت اول ۱۴۰۳ با هزار نسخه و به قیمت ۴۵۰ هزار تومان به همت انتشارات عرسان منتشر شده است.
-
به همت انتشارات نیماژ؛
کتاب «اجرا و پدیدارشناسی سنتها و تحولات» منتشر شد
کتاب «اجرا و پدیدارشناسی سنت ها و تحولات» نوشته مایک بلکر و ترجمه غلامرضا خلعتبری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۴۸۸ صفحه به قیمت ۴۶۴ هزار تومان به همت انتشارات نیماژ منتشر شد.
-
یادداشت؛
«چشم در چشم» و اهمیت مطالعه در زمینه هنر
این روزها نمایشگاهی در موزۀ هنرهای معاصر تهران در حال برگزاری است که توجه آشنایان و ناآشنایان عالم هنر را به خود جلب کرده است. نمایشگاه «چشم در چشم» به نمایش آثار ارزشمندی اختصاص دارد که بعضی از آنها برای مدتی طولانی، به معرض نمایش درنیامده بودند. در این میان، عدم شناخت و کملطفی بازدیدکنندگان نسبت به آثار ایرانی بهوضوح نمایان است. دلیل این کملطفیها چیست؟
-
به همت انتشارات بیستوهفت؛
«آهنگ سرگذشت» به چاپ دوم رسید
«آهنگ سرگذشت» نوشته معصومه جوادی نسب درباره زندگی فهیمه اکبر بانوی نیکوکار ایرانی توسط انتشارات بیستوهفت به چاپ دوم رسید.
-
به همت انتشارات بیدگل؛
کتاب «مراسم قطع دست در اسپوکن» در نوبت سیزدهم منتشر شد
کتاب «مراسم قطع دست در اسپوکن» نوشته مارتین مک دونا و ترجمه بهرنگ رجبی در نوبت سیزدهم با ۱۱۲ صفحه و قیمت ۹۴ هزار تومان به همت انتشارات بیدگل منتشر شده است.
-
مراسم رونمایی از کتاب «بیتا» برگزار شد؛
درختها ایستاده میمیرند
مراسم رونمایی از کتاب زندگینامه بیتا فرهی به نام «بیتا؛ درختها ایستاده میمیرند» به مناسبت سالگرد درگذشت این هنرمند سینما عصر جمعه ۲ آذر در کتابفروشی راوی برگزار شد.
-
نکوداشت مقام فرهنگی و هنری علی اکبر صادقی برگزار شد؛
استاد صادقی حکمت قدیم را در منظری جدید به نمایش میگذارد
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گفت: آثار استاد صادقی به گونهای اعجازآمیز، درآمیختگی سنت و نوآوریاند که مخاطب را از قالبهای قراردادی فراتر برده و به سفری بصری و ذهنی میبرد. به عبارتی او حکمت قدیم را در منظری جدید پیش چشمان ما به تماشا میگذارد. در نقاشیهای او نمادها و اسطورهها همچون سنگهای زینتی در عمق رودخانهای درخشان جای گرفتهاند.
-
کتابهای هنری به روایت آمار؛
چند کتاب هنری در آبان ماه منتشر شد؟
طبق آمار کتابهای بانک اطلاعاتی خانهکتاب و ادبیات ایران، در آبان ماه ۱۴۰۳ در کشور ۲۰۰ عنوان کتاب در حوزه هنر منتشر شده است.
-
شباهت زیاد یا اقتباس؛
«یک مرد متفاوت»؛ روایتی از هویت، وسواس و ناکامی
فیلم «یک مرد متفاوت» از جمله آثاری است که نشانههایی از اقتباس روایی در آن دیده میشود. اگرچه فیلم بهطور رسمی اعلام نشده که بر اساس کتاب یا داستان کوتاهی ساخته شده باشد، اما شباهتهایی میان این داستان و برخی روایتهای کلاسیک و مدرن وجود دارد.
-
دومین دوره نمایشگاه صنعت موسیقی؛
چالشهای نشر موسیقی در ایران / از نبود قانون کپیرایت تا جعل آثار
ناشران عرصه موسیقی که در دومین نمایشگاه صنعت موسیقی حضور پیدا کردند، به اتفاق معتقدند که نبود قانون کپیرایت در ایران باعث جعل آثار اساتید و بزرگان این عرصه پیش از انتشار تا پس از انتشار آثار شده و نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده است.
نظر شما