به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در کرمانشاه، محمدجواد عبدی نمایشنامهنویس، بازیگر و فیلمنامهنویس پیشکسوت کرمانشاهی درگذشت.
وی متولد ۱۳۲۶ در شهر کرمانشاه و سالها ساکن کرج بود. او معلم بازنشسته و علاوه بر شغل معلمی بازیگر، فیلمنامهنویس و نمایشنامهنویس بود.
عبدی فعالیت مطبوعاتی اش را در سال با نوشتن و انتشار مطلب (جامعه بیطبقه و عدالت در زندان) در سال ۱۳۴۲ شروع کرد.
اولین تجربه تئاتریاش در نمایشنامه آداپته از ولتر به نام (حکیم اجباری) نقش اول در کنار بازیگری به نام بانو قمرتاج عبدالملکی به کارگردانی غلامحسین ناجی در سال ۱۳۴۳ بود؛ با همت همین کارگردان در نمایشنامه (پهلوان اکبر میمیرد، اثر بهرام بیضایی) به کارگردانی منوچهر جعفری نقش ایفا کرد.
او در سال ۱۳۵۰ نمایشنامه (سیاه و سفید) را نوشت و در خلخال اردبیل به روی سن برد.
در روستای سنگلی سپاهی دانش بود و تجربیات تئاتریاش را با به روی سن بردن چند نمایشنامه با همت همکاران هرسینیاش به روی صحنه برد
بازی در چندین فیلم کوتاه و سریال و تئاتر و نگارش فیلمنامه و نمایشنامه و نقد و یادداشت و همکاری با مطبوعات از تلاشهای موثر فرهنگی و هنری محمدجواد عبدی بود.
این نویسنده و روزنامهنگار و فیلمنامهنویس پیشکسوت کرمانشاهی، ۲۷ اسفندماه سال جاری در کرج درگذشت و در بهشت سکینه این شهر به خاک سپرده شد.
نظر شما